Op zoek naar een unieke ervaring met je baby? Ga een dagje naar de babyspa!

Auteur: Rinske

Dit artikel is gepubliceerd op: 19/06/2019

Een bezoekje aan een babyspa met je kindje is zó bijzonder. Wij kregen dit als kraamcadeau bij de geboorte van onze drieling en het was om nooit te vergeten!

In Azië zijn babyspa’s de normaalste zaak van de wereld. In Nederland zie je ze tegenwoordig ook steeds meer. De babyspa waar wij naartoe gingen, ligt in Montfoort. We maakten er meteen maar een leuk dagje uit van.

Eerst even lunchen

Met een drieling op stap vraagt bij ieder uitstapje om wat meer planning. We besloten eerst lekker te gaan lunchen bij De Heeren van Montfoort. Dit is een prachtig restaurant en erg ruim opgezet; ik hoef me dus geen zorgen te maken of we wel met onze kinderwagen naar binnen kunnen (dat is altijd iets waar ik van tevoren rekening mee houd). Het personeel is ontzettend gastvrij en kindvriendelijk dus als er een keer eentje huilt, hoef ik me niet meteen super bezwaard te voelen (stom dat we dit als moeders toch altijd doen hè?). Nog een extra aanrader voor als het mooi weer is: ze hebben ook een heerlijke tuin!

En dan op naar de babyspa

Na de lunch was het een klein stukje wandelen naar Joli Bébé Baby Spa en Wellness. We kwamen in een fijne, lichte en warme ruimte die heerlijk rook. We kregen meteen dat ‘verwengevoel’. Er lagen 3 aankleedkussens op een rijtje klaar met allemaal lekkere verzorgingsproducten en een stapel hydrofiele doeken. Je wordt ontzorgd, het enige waar je zelf aan moet denken, is de voeding voor de kindjes.

Je wordt ontzorgd, het enige waar je zelf aan moet denken, is de voeding voor de kindjes.

Badderen

De baden zijn van glas, zodat je goed kunt zien wat je baby in het water doet. Wij wilden dat onze drieling eerst bij elkaar in 1 bad ging. Te leuk voor de foto’s! Daarna hebben we ze meer zwemruimte gegeven en zijn de meisjes bij elkaar gebleven en kreeg Daan zijn eigen bad. Leuke tip: je kunt 2 sessies tegelijk boeken zodat je samen met een vriendin en haar baby kunt badderen.

Eigenaresse Saskia laat de kindjes in het water zakken met een hand onder de billetjes. Daar zitten chakra’s (energiepunten) waardoor ze rustig blijven. Ze krijgen een kraag om hun nek zodat ze blijven drijven. Dat ziet er even gek uit, maar als je ze vervolgens zo vrij in het water ziet bewegen, ben je dat meteen weer vergeten.

Daan leek wel een volleerd zwemkampioen! Meteen gingen zijn beentjes naar achteren en spartelde hij door het bad. Zodra de baby’s gewend zijn, gaan de bubbels aan en komen er gekleurde ballen in het bad. Een geweldig gezicht. Ik kon niet stoppen met kijken en foto’s maken. Het is met een drieling altijd grappig om de verschillen te zien. Bo vond het allemaal een beetje spannend en hing gewoon lekker in het bad. Madée zat er een beetje tussenin.

Ik kon niet stoppen met kijken en foto’s maken. Het is met een drieling altijd grappig om de verschillen te zien.

Voor kleine baby’s

De babyspa is speciaal voor kleine baby’s van 2 weken tot ongeveer 6 maanden. Ze worden er heerlijk rustig van. Die van ons sliepen ineens tot 6.00 uur door (normaal tot 4.00 uur) en dat is ook niet meer veranderd. Ze komen helemaal rozig uit de badjes. Daarna kun je leren je kindje te masseren zodat je dit ook thuis kunt doen als je baby onrustig is. Wij gaan er nog een keertje voor terug!

Fotoshoot

Aansluitend aan de spa hadden we een newborn photoshoot. De kindjes zijn dan zó rozig dat je hele lieve foto’s kunt maken (wel voornamelijk met de oogjes dicht). De fotostudio is in hetzelfde gebouw op dezelfde verdieping, dus je kunt zo doorlopen.

Al met al een unieke beleving voor de baby’s en voor papa en mama 😉 !

Updates ontvangen?

 
Meld je aan
Sorry but there is some error in adding your email to our subscriber list. Please try again
Het inschrijven is gelukt!

Deze blogs al gelezen?

Vakantie met twee ‘eenkindgezinnen’ op Mallorca: dubbel avontuur!

Wij zijn met z’n drietjes thuis: m’n vriend, ons dochtertje Puck (7) en ikzelf. We reizen (en reisden) dan ook heel wat samen. Toen Puck kleiner was, ging dat vaak zonder slag of stoot.

Vakantiehuistip: Villa Miali Curaçao

“Afgelopen maart verbleven wij met onze kleuter van 4 en baby van 9 maanden 2 weken in een van de appartementen van Villa Miali, gelegen in de rustige villawijk Vista Royal en op een steenworp afstand van Jan Thiel Beach.”

Interrailen met een dreumes? Het kan! Femke vertelt!

Rechts van mij slaapt mijn vriend, links onze zoon. Vanuit de hotelkamer in een goedkoop pensionnetje in Frankfurt hoor ik in de kamer naast ons al ruim een uur bellende, lachende en discussiërende Italianen.

Volg ons ook!