Misschien wel de leukste plek voor kinderen én ouders in Brabant: De Boshut

Auteur: Nicolet

Dit artikel is gepubliceerd op: 21/03/2019

Als moeder ben je vaak op zoek naar een plek waar kinderen heerlijk hun energie kwijt kunnen in de buitenlucht én jij ook nog eens aan je trekken komt. Denk bijvoorbeeld aan een speeltuin met goede lunch, heerlijke koffie, lekker glaasje wijn. En vooral een heerlijk plekje om te zitten.

Kleffe pannenkoeken?!

Als moeder weet je ook dat zo’n combinatie uitzonderlijk weinig voorkomt. Een fantastische speeltuin gaat vaak vergezeld met kleffe pannenkoeken en dat heerlijke terras met die fijne bediening en heerlijke koffie ziet jou en je kinderen liever gaan dan dat ze de 2e ronde komen opnemen.

Maar soms kom je op een plek waar alles wél samenkomt. Een van die plekken is De Boshut, gelegen midden in natuurgebied De Maashorst, aan een lange weg door de Brabantse Bossen bij Schaijk (tussen Oss en Nijmegen). Op deze waanzinnige locatie – waar je trouwens kunt ontbijten, lunchen én borrelen – komen diverse wandel- en fietspaden samen bij een camping.

Kinderen eerst

Waar restaurants en brasseries langs wandelroutes normaal gesproken niet echt tot de verbeelding spreken, is De Boshut een totaal andere ervaring. Nee, het ís zelfs een ervaring. Van de sfeer tot de menukaart, alles is authentiek, knus en vooral erg gezellig. Of je nu 1 of 4 kinderen (en een arsenaal aan buggy’s) bij je hebt, je voelt je nooit teveel. Het personeel is bijzonder aardig en maakt van elke bestelling (van kindertosti tot handgedraaide gehaktballetjes of een heerlijk soepje) een feestje.

Of je nu 1 of 4 kinderen (en een arsenaal aan buggy’s) bij je hebt, je voelt je nooit teveel.

‘Kinderen eerst’ staat op het menu, en dat menen ze. Voor ‘de kleine smullers’ is er een uitgebreide keuze aan lekkers en als ze zin hebben om te spelen in en om het restaurant (er is ook speelgoed beschikbaar), dan kijkt niemand daar van op (of juist wel, maar dan vergezeld met een aansporende glimlach).

De paden op, de lanen in

Tegenover De Boshut start een wandelroute voor kinderen. Het Docus de Das avonturenpad. Langs dit pad zijn verschillende speeltoestellen gebouwd die helemaal opgaan in de natuur. Kinderen kunnen naar hartenlust klimmen, klauteren en ontdekken. Laat bij De Boshut even weten dat je van plan bent dit pad te gaan lopen. Dan krijg je een informatieboekje met wat uitleg mee.

Tips

Liever wat verder de uitgestrekte natuur in, door het bos en over de heide? Dat kan natuurlijk ook. In De Boshut ligt een map met uitgeprinte routes die je mee mag nemen.
Of je nu komt in het voorjaar, hartje zomer of middenin de winter: je bent altijd welkom. Ontspan op het zonnige terras of warm je op bij de grote openhaard binnen.

Of je nu komt in het voorjaar, hartje zomer of middenin de winter: je bent altijd welkom.

Adres:

De Boshut
Udensedreef 14,
5374 RK Schaijk

Volg ons ook op:

Recente blogs: