Het Nederlands Openluchtmuseum: een heerlijk uitje voor jong & oud

Auteur: Marieke

Dit artikel is gepubliceerd op: 8/01/2020

Een museum is misschien niet direct een uitje waaraan je denkt met kinderen. Maar het openluchtmuseum in Arnhem is toch echt een aanrader. Er is zo veel te doen, zo veel te zien. En dat allemaal buiten in de openlucht!

Genieten in de frisse lucht

We hebben ons prima een dag vermaakt in het Openluchtmuseum in Arnhem en helemaal omdat het zonnetje volop scheen. Het was wel erg fris, maar door de haardvuurtjes die overal staan en doordat je continu in beweging bent, hebben we het geen moment koud gehad. We hebben een flink eind gewandeld in dit mooie park. De paden zijn redelijk goed te bewandelen met een kinderwagen.

Sommige stukjes gaan wat lastiger, maar je kunt gemakkelijk uitwijken naar het speciale rolstoelpad. Geen zin om te lopen? Dan pak je de tram; die stopt op verschillende punten in het park. Het was een hele drukke dag in het museum en iedere 3 tot 4 minuten stopte er wel een tram. Zo hoef je nooit lang te wachten en ben je snel van het ene naar het andere punt in het park.

Wat is er allemaal te doen

Er is, terwijl je rondloopt, een heleboel te zien. Er staan molens, veel bijzondere oude gebouwen, boerderijen en zelfs een bierbrouwerij. Je kunt bijna overal naar binnen en de smaak van vroeger proeven. Speciaal voor de kinderen is er een groot speelerf. Op dit erf kun je verschillende oud-Hollandse spelletjes spelen, maar je kunt ook een koe melken of met de hand de was doen in een heuse tobbe. Naast dit speelerf is er nog een hele mooie speeltuin en op het Zaanse plein vind je een grote draaimolen!

Winter in het museum

In de winterperiode (tot en met 19 januari) proef je de winter in oud-Holland. Bak zelf broodjes, luister naar winterverhalen, ga sleetje rijden of bind de schaatsen onder en schaats rondjes op het geweldige ijsplein. De sleetjes bestaan uit grote ronde banden, waarmee je van een grote helling af suist. Het hele park is verlicht met lantaarntjes, lichtjes en overal staan gezellige haardvuurtjes. Ook kom je onderweg verschillende figuranten tegen, onder andere de midwinterhoornblazers, die zorgen voor een gezellig sfeertje. Niet spannend genoeg? Loop dan een rondje over het wittewievenpad en ontdek waar zij van houden!

Koek en zopie

Op verschillende plekken in het park kun je eten en drinken. Je hebt een restaurantje met enorme pannenkoeken, maar ze hebben er ook soep, broodjes en salades. Er staat een poffertjeskraam, een bakkerij met allerlei lekkers en er is een frietbakkerij. Wil je genieten van een borrelhapje en een drankje, dan is er een grand café en ook vind je diverse plekjes waar ze koffie en thee schenken.

Zere voeten, een frisse neus en een heerlijke dag. Dat is wat je gaat beleven wanneer je een bezoekje brengt aan dit bijzondere museum!

Deze blogs al gelezen?

Sophie ging als een van de eersten op roadtrip naar Italië! Onthoud deze 3 kidsproof stops!

Ons oorspronkelijke plan was een 5 weekse roadtrip met z’n 5'en door Europa: via Frankrijk naar de Costa Brava, met de boot naar Sardinië, dan...

Een echt bucketlistmomentje: slapen op het strand (met kinderen)!

Omdat onze geplande wereldreis door corona niet doorging, besloten we om de dingen te gaan doen die nu wél kunnen en mogen. Vroeger hoorde ik...

Van 5 weken rondreizen door Costa Rica naar kamperen in Frankrijk in coronatijd

De woorden van Mark Rutte echoden in onze hoofden. We keken elkaar aan en dachten hetzelfde: Costa Rica ging het dus DEFINITIEF niet worden. Lang...

Volg ons ook!