Handige tips voor een gezellig dagje Efteling met een 3-jarige

Auteur: Ellen

Dit artikel is gepubliceerd op: 4/07/2019

Sinds we een half jaar geleden voor het eerst met onze dochter van toen net 3 jaar in de Efteling waren, is ze helemaal in de ban van sprookjes. Elke avond voor het slapengaan lezen we een ander verhaaltje voor uit de sprookjesboeken van Ballon en kijken we naar de prachtige tekeningen. Als ze reclame van de Efteling op tv ziet zegt ze: “Daar wil ik wel héél gjaag nog eens naajtoe gaan.”

We zijn woensdag voor Hemelvaart een dagje thuis en de weerkaarten geven 19 graden en droog. Ideaal weertje lijkt ons. Op de website van de Efteling check ik toch even hoe druk zij denken dat het wordt, erg handig! Voor we vertrekken download ik de app van de Efteling en duid al meteen enkele attracties aan als favorieten. Zo kan ik de hele dag door snel kijken wat de wachttijden zijn.

Voor we vertrekken download ik de app van de Efteling en duid al meteen enkele attracties aan als favorieten.

Korting met je dierenparkabonnement

Als we in Kaatsheuvel aankomen is het aanschuiven op de afrit Efteling. Op het domein worden we naar de achterste parking geloodst en zien we massa’s mensen toestromen. Daar gaat het beeld dat ik had van een lege Efteling op een doordeweekse dag buiten de vakantie. Aan de kassa gaat het gelukkig vlot. Je kunt perfect kaartjes kopen online, zo hoef je aan de kassa niet in de rij te staan. Wij hebben korting met onze jaarabonnementen van de dierentuin (ZOO Antwerpen) dus moeten we deze wel even tonen aan de kassa. Ik koop ook meteen een parkingkaartje, hoeven we dat vanavond niet meer te doen. Er zijn ook blauwe en roze armbandjes van de Efteling te koop voor € 3 waar je aan de binnenkant de naam van je kleine kapoen (red. ‘kindje’) kan schrijven en je telefoonnummer.

Eerst naar het Marerijk

Ellemieke is al erg enthousiast als ze een eerste verrassing krijgt bij het binnenkomen. Ik vertel haar ook dat ze op het einde van de dag een souvenirtje mag kiezen, zo hoeft ze niet bij alles wat ze ziet te zeuren gedurende de dag. Als je iets koopt kun je je aankopen naar de uitgang laten brengen waar je ze kunt ophalen voor je naar huis gaat. Dat scheelt een hoop gesjouw. Ik check mijn app en in het Marerijk is er nog niet zo veel volk dus we stappen snel door. Binnen een kwartiertje wanen we ons al in de wereld van elfjes en trollen tijdens de Droomvlucht. Zo checken we de hele dag door regelmatig wat we in de buurt kunnen doen. In de app vind je ook info over eetgelegenheden en toiletten op een aantal meters van waar je bent. Na een ritje op de Polka Marina en de Pagode krijgen we honger. We hebben vandaag zelf onze picknick meegebracht. Gewoon omdat we dat gezellig vinden, niet omdat er geen keuze is hoor. We installeren ons op een bankje in de zon en kopen frisse drankjes.

Ik check mijn app en in het Marerijk is er nog niet zo veel volk dus we stappen snel door.

Gelukkig te klein voor de Python

In de verte ziet Ellemieke de Python: “Wauw mama, wat een coole trein, gaan we daarin?” Gelukkig is ze daar nog wat te klein voor 😉 Het is haar dagje, dus we nemen ruim de tijd om door het sprookjesbos te wandelen. Als ze het peperkoekenhuisje ziet, gaat ze nog meer stralen. Ruim een half uur staat ze te staren naar Hans die in het hok zit opgesloten, Grietje die klaar zit om de heks in de oven te duwen en de heks die “knibbel, knabbel, knuisje, wie knabbelt er aan mijn huisje” roept telkens als er iemand aan de het poortje komt.

Met het vooruitzicht op de wildwaterbaan wil ze mee verder wandelen. Wat vindt ze het cool om hier samen met mama in te gaan. Ik krijg een melding van mijn Efteling app dat de wachtrij in Symbolica minder dan 30 minuten bedraagt dus we reppen ons ernaartoe. Deze attractie is nieuw voor ons en het wachten méér dan waard.

Tijd voor het beloofde cadeautje

Voor we naar huis rijden kiezen we eerst nog het beloofde cadeautje uit en vullen we onze maagjes met frietjes en een hamburger. Er is ook heel wat gezond lekkers te krijgen. Terwijl we staan aan te schuiven zien we dat er verse fruitsla en smoothies worden gemaakt. In het kidsmenu zit een potje tomaatjes en een vers fruitsapje. En als ze flink gegeten hebben krijgen ze nog een verrassing én een waterijsje.

In het kidsmenu zit een potje tomaatjes en een vers fruitsapje.

Er zijn hier zo veel attracties dat je – zelfs op een rustigere dag als vandaag – niet alles op een dag kunt doen. Dat geeft niet, reden om nog eens terug te komen. Want ik geef toe, we gaan niet alleen voor Ellemieke naar de Efteling. ?We zijn de parking nog niet af en er is al eentje in haar dromen weer naar het sprookjesbos vertrokken. En ik geniet na terwijl ik door mijn foto’s en filmpjes van de dag scrol.

Deze blogs al gelezen?

Volg je ons al?