Een weekendje Efteling: ook met een 1,5-jarige superleuk!

Auteur: Annemarie

Dit artikel is gepubliceerd op: 17/09/2019

Al 4 jaar gaan wij jaarlijks met m’n schoonzus en haar gezin naar de Efteling en vorige week was het weer zover! Omdat het voor ons zo’n 2,5 uur rijden is, kiezen we altijd voor een heel weekend. Dit jaar op het bij de Efteling horende vakantiepark Loonsche Land.

Wat misschien niet iedereen weet, is dat je heel goed bij de Efteling kunt overnachten. Er zijn 2 vakantieparken (Efteling Bosrijk en Efteling Loonsche Land) en een hotel (Efteling Hotel). Natuurlijk zijn er ook genoeg andere hotels in de omgeving, maar deze hebben niet de bijbehorende voordelen:

  • Als je een weekend boekt (vrijdag tot maandag) heb je 4 (!) volledige dagen toegang tot de Efteling. Je kunt wel pas om 15.00 uur inchecken in je accommodatie en je moet op de dag van vertrek ’s ochtends al uitchecken. Je parkeert je auto dan gewoon op de algemene bezoekersparkeerplaats en je kunt het park weer in!
  • Een half uur voordat het park opengaat, mag je al naar binnen. Niet alle attracties zijn dan al open, maar er is genoeg keuze.
  • Je zit zó dicht bij het park dat je voor het middagslaapje terug bent bij je huisje. Je kindje slaapt dan lekker rustig om weer nieuwe energie op te doen voor al die indrukken!

Een lange weg te gaan

Wij besloten vrijdagmiddag na de lunch te gaan rijden, zodat Sophie hopelijk in de auto haar middagslaapje kon doen. Dat mislukte – na een half uur was ze alweer wakker- én we stonden nog een uur in de file. Uiteindelijk bereikten we dan toch Kaatsheuvel. Na het inchecken (kan vooraf al online) zochten we ons huisje en maakten we snel de bedden op. En toen was het eindelijk tijd om het park in te gaan! De hele dag door rijdt er een handig treintje van beide vakantieparken naar de hoofdingang, wat toch weer een minuut of 10 wandelen scheelt.

Tijd voor pannenkoeken!

Omdat het inmiddels etenstijd was, besloten we eerst maar eens een restaurant te zoeken. Uiteraard zijn alle restaurants in de Efteling superkindvriendelijk; wij kozen dit keer voor pannenkoeken bij Polles Keuken, een van de weinige restaurants waar je in het hoogseizoen ook zonder reservering terechtkunt. Sophie kreeg een kinderpannenkoek die ze zelf mocht versieren, inclusief sjabloon om een Pardoes van poedersuiker op je pannenkoek te ‘toveren’.

Ze vond het allemaal geweldig en ze was nog helemaal niet moe, en omdat het park nog lang niet dicht ging, besloten we in de rij te gaan staan voor Symbolica. Ook dat vond ze fantastisch, ze zat druk wijzend tussen ons in in het karretje en na afloop was het: “Nog een keer?”.

Baby switch!

De rest van ons weekend verliep steeds volgens hetzelfde patroon: we namen het eerste treintje naar het park (9.15 uur) en wandelden om stipt 9.30 uur de Efteling in. Meestal gingen we direct naar een geschikte attractie voor de kinderen, maar op een van de dagen besloten we dat we wel wat adrenaline konden gebruiken en trotseerden we om-en-om de heftigste achtbaan van de Efteling: Baron 1898. Omdat we met 4 volwassenen waren, konden we makkelijk afwisselen. Kom je met zijn 2’en, dan is er de baby switch. Je gaat dan samen in de rij staan met je kind en dan mag je om de beurt in de attractie, terwijl de ander bij het uitstappen wacht. Zo hebben ook papa en mama iets aan hun dagje pretpark!

Kom je met zijn 2’en, dan is er de baby switch.

Daredevil paradise

Sophie is ruim 1,5 en van tevoren wisten we niet zo goed of ze er al echt iets aan zou hebben. Maar ze vond het geweldig! Het Sprookjesbos was een dikke hit, maar ook attracties als Droomvlucht en Symbolica vielen in de smaak. En dan zijn er ook nog meerdere speeltuinen, een plein vol carrousels, een treintje en een monorail waar je met dreumes prima terecht kunt.

Mocht je een kleine daredevil hebben, in de Bobbaan en in de Piraña (wildwaterbaan) mag je kleine ook mee! Sophie vond de wildwaterbaan helemaal niks overigens, ze werd al nat bij de eerste bocht en ze zat vanaf toen als een koalaatje tegen me aangeplakt. Ze was intens opgelucht toen we weer konden uitstappen.

Wij hebben onze portie pretpark in ieder geval weer gehad en hebben nu alweer zin in volgend jaar!

Deze blogs al gelezen?

Vakantie met twee ‘eenkindgezinnen’ op Mallorca: dubbel avontuur!

Wij zijn met z’n drietjes thuis: m’n vriend, ons dochtertje Puck (7) en ikzelf. We reizen (en reisden) dan ook heel wat samen. Toen Puck kleiner was, ging dat vaak zonder slag of stoot.

Vakantiehuistip: Villa Miali Curaçao

“Afgelopen maart verbleven wij met onze kleuter van 4 en baby van 9 maanden 2 weken in een van de appartementen van Villa Miali, gelegen in de rustige villawijk Vista Royal en op een steenworp afstand van Jan Thiel Beach.”

Interrailen met een dreumes? Het kan! Femke vertelt!

Rechts van mij slaapt mijn vriend, links onze zoon. Vanuit de hotelkamer in een goedkoop pensionnetje in Frankfurt hoor ik in de kamer naast ons al ruim een uur bellende, lachende en discussiërende Italianen.

Volg ons ook!