Een dagje naar het Dolfinarium met kids

Auteur: Patricia J

Dit artikel is gepubliceerd op: 9/04/2019

Een dagje naar het Dolfinarium met kids: deze shows moet je hebben gezien!
We hadden al een tijdje het Dolfinarium op ons lijstje staan om te bezoeken. Onze meiden zijn gek op dolfijnen en de shows zijn daar altijd erg leuk en leerzaam! Het was een enorm warme dag voor februari – dat hadden we natuurlijk nooit verwacht, maar het maakte het wel extra leuk!

Via Social Deal waren we aan kortingskaarten gekomen. Het scheelt echt een hoop geld, waardoor het nog net iets leuker wordt om een dagje weg te gaan. We besloten vroeg op pad te gaan. Gelukkig stonden er die dag geen files op de heenweg. En waren we dus lekker op tijd in Harderwijk. Het parkeerterrein van het Dolfinarium ligt op ongeveer 10 minuten lopen van het park. We hadden ook de kinderwagen meegenomen, zodat Fayliene als ze moe was, kon zitten. De kaarten stonden op mijn telefoon, dus we hoefden ze alleen maar te laten scannen, waardoor we ook niet in de rij hoefden te staan. Bij de ingang kregen we gelijk een plattegrond en een paspoort. Op de plattegrond staan de tijden van de shows. Deze staan ook op de website. Het is handig om van tevoren al een beetje een planning te maken, als je alle shows wilt zien.

Het is handig om van tevoren al een beetje een planning te maken, als je alle shows wilt zien.

De shows

We besloten als eerst naar de zeehonden toe te gaan. Een verzorger vertelde alles over deze dieren. Het was nog erg rustig waardoor de meiden lekker vooraan konden staan. Toen dit was afgelopen, liepen we door naar het zeeleeuwentheater. Dat is echt een groot theater. We hadden het geluk dat het niet zo druk was, waardoor we vrij vooraan zaten. In drukke periode zou ik wel wat eerder bij de deur gaan staan. De meiden lachten enorm om de show. Vervolgens liepen we door om bij Aqua Bella in de rij te gaan staan. Daardoor stonden we opnieuw mooi vooraan. Het is een prachtige dolfijnenshow en Kaylinn mocht deze dag helpen met de show. Na de show waren ze niet weg te krijgen bij de dolfijnen.

Fotomoment

Als je naast de ingang van Aqua Bella omloopt dan vind je nog meer dolfijnen buiten. Daar gingen de meiden mee op de foto. Kinderen moeten wel minimaal een meter lang zijn, dus dat was voor Fayliene toch wel echt een teleurstelling.

Kinderen moeten wel minimaal een meter lang zijn, dus dat was voor Fayliene toch wel echt een teleurstelling.

Onderwaterwereld

Toen we het fotomoment hadden gehad gingen we even wat eten en liepen we daarna door naar het onderwatergedeelte. Daar konden we wel uren naar kijken. De dolfijnen zwemmen daar telkens langs het glas en er was er een die de hele tijd aan het spelen was met een soort bal.

Dolfijnen, bruinvissen en walrusshow

Buiten zwommen ook nog heel veel dolfijnen. De verzorgers hielden er ook een praatje mee. Ze lieten zien wat ze allemaal konden en ze werden intussen gevoerd. We moesten daarna wel heel erg opschieten om op tijd bij de bruinvissen te zijn. Wij lezen graag voor uit Pinkeltje. En in Pinkeltje in het Dolfinarium vind je een verhaal over bruinvissen, dus die moesten ze gezien hebben. De laatste show die we bezochten was de walrusshow. Wat hebben we gelachen om deze grote dieren en wat boften we met een plekje vooraan.

Speeltuintjes en strand

Na de show gingen we naar de speeltuintjes en natuurlijk nog even de roggen aaien. We zijn zelfs nog op het strand geweest. Het was een heerlijke dag en wat boften we met het weer!

Snelwegsprookjes

Op de terugweg zat het verkeer helaas tegen, dus hebben we de snelwegsprookjes van Volkswagen opgezet. Dat is echt een aanrader mocht je een stukje moeten rijden met kinderen. Het is een app die zich aanpast aan de omgeving. Kortom de kinderen zijn heel actief aan het zoeken als je op de snelweg rijdt. En zeker na een lange dag is dat wel erg prettig šŸ˜‰

Volg ons ook op:

Recente blogs: