Dierenpark Amersfoort, het leukste uitje met kinderen: Nicolet deelt haar ervaringen!

Auteur: Nicolet

Dit artikel is gepubliceerd op: 15/03/2019

Precies op de dag dat we met z’n allen vrij zijn, begint de zon te schijnen. En goed ook! We besluiten daarom de buitenlucht op te zoeken en gaan naar DierenPark Amersfoort. We zijn niet de enigen met dat idee. Meestal proberen we er te zijn als de hekken net opengaan. Dan heb je het park helemaal voor jezelf en wordt het pas druk als je weer naar de auto loopt.

Lekker druk

Vanwege de dutjes van onze jongste rijden we vandaag rond lunchtijd het parkeerterrein op. Het is even schrikken als we wel erg veel auto’s op het parkeerterrein zien staan. Eenmaal in het park merken we daar niets meer van. De wandelroute ‘Mis niks’ leidt je langs de grote bruine beer, de vogels en de chimpansees om vervolgens al bij de ‘hoofdattractie’ van het park uit te komen: het treintje. Je hebt er wel muntjes voor nodig, die je kunt kopen bij de kleine kassa of de muntautomaat.

De wandelroute ‘Mis niks’ leidt je langs de grote bruine beer, de vogels en de chimpansees om vervolgens al bij de ‘hoofdattractie’ van het park uit te komen: het treintje.

Een trein die wél op tijd rijdt

Ze rijden vandaag, ondanks de drukte, met slechts een van de 2 treintjes. Maar dat is niet erg. Het rondje duurt ongeveer 5 minuten en die wachttijd houden zelfs de meest enthousiaste kinderen wel vol. We vinden wel het lastig om onze kinderwagen zomaar langs de wachtrij te laten staan. Want die kan natuurlijk niet mee in de trein. Iedereen doet het en we gokken het er op, om zo met z’n allen mee te kunnen.

Het treintje rijdt door een klein deel van het park, met als hoogtepunt de achterkant van het neushoornverblijf. Je kunt ze hier met een beetje geluk van erg dichtbij bekijken. Natuurlijk is het hele ritje voor de kinderen een feest. Zo rijd je een stukje door de ‘jungle’ en door een tunnel. Als we het station weer binnenrijden, is het steevast: “Ik wil nog een keer!” En gelukkig, de kinderwagen staat er nog gewoon. Tijd om de rest van de dieren te bekijken. We lopen naar de ‘Stad der oudheid’ waar je via de tijger naar de kamelen, geiten, krokodillen, bavianen en de leeuwen loopt.

Kasteeldieren

Je waant je in dit gedeelte van het park echt in een wereld van 1000 jaar geleden, of op z’n minst in een prachtig vormgegeven filmset. Vooral het nieuwe leeuwenverblijf is indrukwekkend. Via kasteeltrappen loop je naar boven voor een prachtig uitzicht op de dieren. En via de kerkers onder het kasteel kom je op een binnenplaats waar je ze van nog dichterbij kunt bekijken. Voor de kinderen echt een hele beleving. Andere hoogtepunten in dit park zijn de olifanten, giraffen, zebra’s en de nachtdieren die een eigen verblijf in het donker hebben. Daar loop je in het donker over bruggen en – niet schrikken! – relaxen de luiaards rustig boven je hoofd aan een tak.

Huur een buggy!

Het is natuurlijk niet altijd zulk mooi weer zoals bij ons vandaag. En dan zijn sommige dieren liever binnen. Je kunt ze daar gewoon bekijken, maar dan mag de kinderwagen vaak niet mee. Als je het niet prettig vindt om je buggy op de aangegeven ‘buggy parkeerplaats’ achter te laten, dan kun je er ook voor kiezen om hem überhaupt niet mee te nemen het park in, maar een houten buggy te huren.

Als je het niet prettig vindt om je buggy op de aangegeven ‘buggy parkeerplaats’ achter te laten, dan kun je er ook voor kiezen om hem überhaupt niet mee te nemen het park in, maar een houten buggy te huren.

Eerste terrasdag

Er zijn genoeg plekken om wat te eten en te drinken en de cappuccino’s smaken verrassend goed. We missen wel een wat uitgebreidere selectie ‘gezond, maar lekker’ eten, maar dat kun je natuurlijk ook zelf meenemen. Wij genieten vandaag van een broodje en drankje op een van de grote terrassen: in de zon. Onze eerste terrasdag is een feit! Het is zelfs zo’n feestje dat mijn dochter en ik nog een dansje doen op de muziek die bij het restaurant gedraaid wordt. Vooral met grotere kinderen is het restaurant naast de grote speeltuin trouwens echt een aanrader. Een wandeling door het Dinopark is leuk maar niet indrukwekkend.

Avonturiers in de dop

Voor de (kleine) avonturiers is het mogelijk om langs een groot aantal verblijven te klimmen en klauteren via touwbruggen en een trekvlot. Onze dochters zijn daar nog iets te jong voor, maar dat maakt het park over een paar jaar weer een heel nieuw avontuur voor ze.

Al met al is dit park echt een heerlijk dagje uit. Er is veel aandacht besteed aan de sfeer van het park en alle dieren wonen in hun eigen ‘natuurlijke omgeving’: in de oudheid, het woud, de prairie of het rijk der reuzen bijvoorbeeld. Er zijn tal van glijbanen, tunneltjes, speeltuinen, een grote carrousel en speciale paden voor de kinderen en diverse attracties zoals een boottochtje of natuurlijk de trein waardoor ze zich hier echt geen seconde vervelen. Wij komen sowieso snel weer terug!

Volg ons ook op

Recente blogs

Updates ontvangen?

Meld je aan
Sorry but there is some error in adding your email to our subscriber list. Please try again
Het inschrijven is gelukt!