Een dagje met de kids naar… het Nationaal Militair Museum in Soesterberg!

Auteur: Sophia

Dit artikel is gepubliceerd op: 31/03/2020

We vinden het leuk om in de weekenden iets leuks te doen met onze kinderen. En tegelijkertijd iets interessants. Onlangs besloten we naar het Nationaal Militair Museum te gaan. De weg ernaartoe is alleen al speciaal. Die loopt namelijk door een heel mooi gebied, de Soester Duinen. De luchtvaartafdeling van de Koninklijke Landmacht is in 1913 opgericht en is nu dus een prachtig museum waar jong en oud uren plezier hebben.

Het gebouw is indrukwekkend! Binnen is alles superoverzichtelijk. Toiletvoorzieningen evenals de garderobe en kluisjes zijn zeer makkelijk te bereiken net als het restaurant. Wij starten ons bezoek eerst maar eens met een drankje en wat lekkers. De kaartjes kun je trouwens online of bij de kassa kopen. En als je een museumjaarkaart hebt dan mag je gratis naar binnen.

Voor jong en oud is het vanaf het begin tot het einde geweldig.

En dan het museum. Je wordt meteen meegenomen in de geschiedenis. Voor jong en oud is het vanaf het begin tot het einde geweldig. Er is zo veel te zien en zo veel te doen. Je kunt een speurtocht doen of een missie volbrengen aan de hand van een app. Voor de kinderen is dit geweldig, want een militair spreekt ze aan en hij neemt ze mee op avontuur door het museum. Je hoeft je geen minuut  te vervelen en zo krijg je alles te weten en te zien.

Ook leuk voor papa en mama

Voor de volwassenen is er ook veel te zien en te beleven. Er zijn overal schermen waar je iets kunt doen. Je komt op een leuke manier dingen te weten en je kunt meteen je kennis testen.  En soms heb je het geluk dat je een groep echte militairs tegen het lijf loopt. In de grote hal kijk je je ogen uit, al die vliegtuigen, tanks en helicopters!

Het museum is superschoon, groot en erg overzichtelijk. Overal zijn er medewerkers die je graag te woord staan. Buiten kun je in een minitank door de modder rijden, over de hindernisbaan rennen of in een Fokker F-27 zitten.

Het museum is wat ons betreft echt een bezoekje waard. Let wel op, het restaurant is vrij prijzig en als het druk is moet je soms even op de broodjes wachten. Je kunt natuurlijk ook zelf broodjes meenemen en deze (bij mooi weer) buiten lekker opeten. De cappuccino’s zijn er wel heel lekker trouwens. 😉

In de vakanties zijn er leuke extra activiteiten en workshops. Kijk goed, soms moet je daar wat extra voor betalen of zelfs reserveren. Parkeren is gratis. Kortom,.. niet twijfelen maar gaan! En ook voor moeders is het zelfs leuk. Geloof me, ik kan erover meepraten met 3 mannen in huis.

Deze blogs al gelezen?

Vakantie met twee ‘eenkindgezinnen’ op Mallorca: dubbel avontuur!

Wij zijn met z’n drietjes thuis: m’n vriend, ons dochtertje Puck (7) en ikzelf. We reizen (en reisden) dan ook heel wat samen. Toen Puck kleiner was, ging dat vaak zonder slag of stoot.

Vakantiehuistip: Villa Miali Curaçao

“Afgelopen maart verbleven wij met onze kleuter van 4 en baby van 9 maanden 2 weken in een van de appartementen van Villa Miali, gelegen in de rustige villawijk Vista Royal en op een steenworp afstand van Jan Thiel Beach.”

Interrailen met een dreumes? Het kan! Femke vertelt!

Rechts van mij slaapt mijn vriend, links onze zoon. Vanuit de hotelkamer in een goedkoop pensionnetje in Frankfurt hoor ik in de kamer naast ons al ruim een uur bellende, lachende en discussiërende Italianen.

Volg ons ook!