Boerderij-avonturen-oase Irrland: trek er een dag voor uit want dít is er allemaal te doen!

Auteur: Loes

Dit artikel is gepubliceerd op: 11/07/2019

Regelmatig hoor ik enthousiaste verhalen over boerderij-avonturen-oase Irrland, een speelpark van ruim 300.000 vierkante meter net over de grens in Duitsland. Het park richt zich vooral op gezinnen met kinderen, kleuterscholen en lagere scholen tot en met groep 8. Nu ons kleine meisje loopt, vonden we het tijd om zelf eens een kijkje te gaan nemen.

Het was een drukke dag dus parkeerden we niet op de hoofdparkeerplaats, maar op de ‘luchthaven’. Nadat we € 7,50 per persoon hadden betaald, liepen we naar binnen en meteen zagen we een aantal grote glijbanen. Op het grote grasveld staan ‘waterbedden’ waar kinderen overheen kunnen rennen en andere weer op liggen te zonnen! De palmbomen zorgen voor een vakantiegevoel en we waren pas net binnen. Irrland is verdeeld in 3 delen (West, Zuid en Noord), die door looptunnels met elkaar zijn verbonden.

Irrland West: eerst maar ’s naar het strand

We begonnen onze reis in Irrland West. Dat deel telt 41 to do ‘s. Voor sommige glijbanen was onze dreumes nog te klein, maar bij papa en mama op schoot kon ze toch glijden. Favoriet was de Zee van Odysseus. Een zogenaamde strandillusie, oftewel een megawaterbed omringd door strandzand en palmbomen! Op de 2e plek een enorme hooiberg. Ook stonden er leuke loopwagentjes waar ze heerlijk kon racen. Voor grotere kinderen was er ook veel te beleven. Ik som er een paar op: met vlotten over het water varen, klimmen op een klimrots en glijden van supersnelle glijbanen.

Ook stonden er leuke loopwagentjes waar ze heerlijk kon racen.

Irrland Zuid: op avontuur bij de Romeinen

Het zuidelijke deel bestaat uit 19 to-do’s en een Colosseum dat meteen opvalt! Het waterlabyrint met laserlichten sloegen we over, maar dat was bij de grotere kinderen een enorm succes net als het luchtkussen. Het was een warme dag en onze dreumes speelde lekker met zand en water in de ‘Romeinse waterstaat.’ Een klimpiramide, kasteelruïne met geheime gang en het grootste skelterterrein ter wereld met maar liefst 200 skelters zorgen voor volop avontuur.

Ook leuk, door het gehele park staan barbecues die je gratis kunt gebruiken.

Irrland Noord: gekke geit gekkigheid op de kinderboerderij

In het noordelijke deel met maar liefst 27 to-do’s hadden we vooral veel plezier in de kinderboerderij. De koeien werden ‘live’ gemolken en de kalfjes kregen te drinken. Onze kleine was erg onder de indruk van de 10 meter hoge geitjesloopbrug. Grotere kinderen hadden erg veel plezier in het unieke maiszwembad.

Naast de leuke to do’s zijn er veel kiosken waar ze eten en drinken verkopen. En er zijn ruim voldoende picknickplekken. Ook leuk, door het gehele park staan barbecues die je gratis kunt gebruiken. Kortom, we hebben ons goed vermaakt, maar als ze iets groter is, wordt het zeker nog leuker.

Bezoek de website van boerderij-avonturen-oase Irrland

Volg ons ook op:

Recente blogs: