Als de Efteling in je achtertuin ligt… leuke tips van buurvrouw Sagitta!

Auteur: Sagitta

Dit artikel is gepubliceerd op: 21/08/2019

We wonen nagenoeg tegen de Efteling aan, dus als wij in onze tuin zitten horen we de geluiden van het park. Het treintje die de overgang passeert of de show van Aquanura. Het is dan ook niet zo heel gek dat we er al vaak zijn geweest. We hadden al eens een abonnement, maar ook weer opgezegd. Toen we zwanger waren van onze kleine meid namen we weer een abonnement. Zo konden we straks heerlijk met haar gaan wandelen.

Ook heel babyvriendelijk

Na de bevalling eind juli was het heerlijk weer. Féline was 10 dagen oud toen we voor het eerst een wandeling maakten door de Efteling. Het park is natuurlijk kindvriendelijk, maar ook erg babyvriendelijk. Zo zijn er op meerdere plekken nette verschoonruimtes te vinden om je baby te verschonen met als thema Jokie en Jet. En je kunt makkelijk je flesjes opwarmen in de magnetrons die ze bij verschillende horecagelegenheden hebben staan.

Een eigen gratis pas

Féline is nu bijna 4 jaar en in de tussentijd hebben we al vele bezoekjes gebracht aan de Efteling. Tot 4 jaar zijn kinderen nog gratis en mogen ze mee op de abonnementen van de ouders/verzorgers. Je kunt zelfs een gratis proefabonnement aanvragen. Ze krijgen dan ook een pasje met hun foto erop die ze kunnen laten scannen bij de entree. Zo oefenen ze alvast. Vaak ziet onze kleine meid dit als een hoogtepunt, omdat de entreemedewerkers haar dan persoonlijk begroeten. Soms gaan we maar eventjes voor een rondje door het sprookjesbos en op andere dagen kunnen we ons uren vermaken in de diverse attracties.

Je kunt zelfs een gratis proefabonnement aanvragen. Ze krijgen dan ook een pasje met hun foto erop die ze kunnen laten scannen bij de entree.

Alle parkfiguren verzamelen

Onze dochter heeft inmiddels nu een leeftijd dat ze al in veel attracties mag en voor haar zijn Symbolica en Carnaval Festival favoriet. Bij Carnaval Festival hebben ze als thema Jokie en Jet die over heel de wereld op avontuur gaan. Ze treden ook vaak op buiten de attractie bij een luchtballon die op het plein staat. Kinderen kunnen dan meedansen en zingen en aan het einde op foto met Jokie en Jet. De avonturen van Jokie en Jet zijn op tv te volgen en Féline kijkt regelmatig (ze zijn ook nog eens heel leerzaam).

Er lopen verschillende sprookjesfiguren door het park. In het sprookjesbos heb je een theater waar sprookjesboomfiguren meerdere malen per dag een show opvoeren, erg leuk en soms hilarisch hoe ze interactie hebben met de kinderen. Parkmascotte Pardoes en Pardijn vinden het ook altijd erg leuk om de kinderen een handje te geven en op de foto te gaan. Er zijn verschillende speeltuinen voor de kinderen en er is zelfs een kleuterhof. Hierin kunnen de kleinsten lekker muziek maken op een piano of meerijden in een kindertreintje.

Er zijn verschillende speeltuinen voor de kinderen en er is zelfs een kleuterhof.

Altijd weer wat nieuws

Bij de Efteling hebben ze ook de parkshow Raveleijn. Het verhaal speelt zich af in de magische stad Raveleijn waar raven ruiters zullen zijn. In deze show zijn ook paarden en vogels te zien waar diverse stunts mee worden gedaan. In juli en augustus zijn er op vrijdag en zaterdag speciale zomeravonden. Het park is dan tot 23.00 uur geopend en is erg leuk aangekleed, mooi verlicht en op 9 verschillende pleinen is er iets te doen. Zo zijn er voorleesverhaaltjes van Klaas Vaak en ontmoetingen met verschillende parkfiguren en weer op andere pleinen is er muziek en/of dans en ook extra eetgelegenheden. Aan het eind van de avond is er een afsluiting met de magische watershow Aquanura. Voor ons en zeker voor mijn man een must om deze in het donker te bewonderen.

Kortom, van klein tot oud is de Efteling een geweldig park waar je je blijft vermaken. Ze blijven vernieuwen en uitbreiden en je kunt er tegenwoordig zelfs sprookjesachtig overnachten in het naastgelegen Efteling Hotel of in de 2 vakantieparken (Efteling Bosrijk en Loonsche Land Hotel). De Efteling blijft een wereld vol wonderen..

Deze blogs al gelezen?

Volg ons ook!