All-in resort Preston Palace: Ellen en haar gezin zijn fan!

Auteur: Ellen

Dit artikel is gepubliceerd op: 1/10/2019

Als je denkt dat je voor een all-invakantie het vliegtuig moet nemen, naar Turkije of Griekenland bijvoorbeeld, dan heb je het mis. In Noordoost-Nederland, in de regio Twente, ligt hét all-inhotel van de lage landen: PRESTON PALACE!

Een tijdje geleden kreeg ik de vraag of ik het zag zitten om er met ons gezin 2 nachtjes te logeren, zodat we het unieke concept van Preston Palace konden ontdekken. Je begrijpt dat ik niet lang na hoefde te denken over dat aanbod. We prikten een datum en nu is het dan eindelijk zover! In dit blog deel ik onze ervaring met jullie!

Vriendelijk ontvangst

Almelo ligt op een kleine 3 uur rijden van ons. Op de weg ernaartoe ligt Arnhem, dus besluiten we in deze toffe stad een tussenstop te houden voor een wandeling. Na de lunch op een zonnig terrasje rijden we verder. Preston Palace is makkelijk te bereiken en heeft een grote, gratis en beveiligde parking. We worden vriendelijk onthaald en krijgen wat informatie en een plattegrond van het hotel. We slapen in een van de ruime Royal kamers. Ons dochtertje Ellemieke is al meteen laaiend enthousiast als ze het stapelbed ziet staan. Geen discussie mogelijk: zij slaapt boven! We zetten de koffers weg en gaan meteen op ontdekking. Onze portemonnee laten we in de kluis op de kamer, want alles is hier all-inclusive. Al wandelend door het hotel merken we dat het er erg groot is. Op het middenplein met verschillende bars is het gezellig druk. Er staan verschillende buffetten met allerlei lekkers: ijsjes, wok, sushi, hapjes…. Honger en dorst zullen we hier niet hebben, zoveel is nu al duidelijk.

Onze portemonnee laten we in de kluis op de kamer want alles is hier all-inclusive

Tijd voor wat actie

Onze kleuter heeft 3 uur stilgezeten in de auto dus nu is het tijd voor wat actie. De kinderhoek is dé plek waar ze zich kan uitleven. Er is een klimrek, klauterparcours, een springkasteel, een hoek met grote stapelblokken en een peperkoekenhuisje. Zoals je in mijn blog over de Efteling al kon lezen, is ze verzot op het sprookje van Hans en Grietje. Ze kruipt meteen in de rol van de heks “knibbel knabbel knuisje, wie knabbelt er aan mijn huisje” en sluit haar papa op. Zal ik maar alleen poffertjes eten hier aan het kinderbuffet dan? 😉

Indoorpretpark

Voor we gaan dineren ontdekken we eerst de kermis. We vallen van de ene verbazing in de andere. Het is hier haast een indoorpretpark: botsauto’s, een heuse valmuur (Jumping Star), extraordinary bikes, theekopjes, een octopus… Alle attracties horen trouwens bij in de all-informule van Preston Palace. Op elke attractie staat duidelijk vermeld wanneer je er niet op mag (minimumlengte, zwangerschap, hartkwaal). Ellemieke is ietsje groter dan 1 meter en mocht al in verschillende attracties. Ze werd telkens nog even nagemeten, want veiligheid gaat hier boven alles.

Naast de grote attracties zijn er ook verschillende kermisspelen: automaten om knuffels te grijpen, jackpot spelen, air hockey, raceauto’s… In het hotel moet je alleen voor die automaten betalen, maar de tarieven zijn zeer gunstig. Wat logisch is uiteraard. Al snel staan we met ons 3 ’tjes enthousiast muntjes te steken. Met de punten kiest Ellemieke een leuk Dora spelletje en 2 coole sleutelhangers.

Restaurant Ribbelton

In restaurant Ribbelton staan de rijke buffetten voor het diner al klaar. Er is hier voor elk wat wils. De kleinsten kunnen aanschuiven aan het kinderbuffet, op hun hoogte, eigen kinderservies en heel wat lekkers. Maar ook aan de ‘grote mensen’ is gedacht. Je kunt hier met gemak een 4-gangendiner nuttigen (of meer als je wil). Een ruime keuze aan salades, rauwe groenten, sushi, meerdere soepen, overheerlijke carpaccio, verschillende soorten vis, vlees, aardappelen, frietjes, pasta… te veel om op te noemen. Laat wel nog een plaatsje voor het dessert, want wie kan nu nee zeggen tegen een smeuïge moelleux? Of stel je eigen dessertbord samen uit de ruime keuze taarten, bavarois, ijs en vele soorten vers fruit.

De kleinsten kunnen aanschuiven aan het kinderbuffet, op hun hoogte, eigen kinderservies en heel wat lekkers.

Na het diner gaan Ellemieke en ik nog voor een kort zwempartijtje. Wat een zalige temperatuur! In combinatie met de mooie sterrenhemel heel relaxend. Wij zijn nu helemaal klaar om naar dromenland te gaan. Slaap wel!

Ontbijt ten top

Wat hebben we heerlijk geslapen. Ellemiekes 1e nacht in het stapelbed was een succes. Tijd voor het ontbijt. Geen ongezellig ‘reftergevoel’ (red. eetzaal) hier maar mooi en warm interieur waar ook op de akoestiek is gelet. De keuze is alweer gigantisch. Allerlei soorten brood en broodjes, zacht en hard. Maar ook suikerbrood, croissants, cakejes, puddingbroodjes, koffiekoeken. Dit alles kun je rijkelijk beleggen met een van de verschillende heerlijke kazen of vleessoorten. Ga je liever voor een nog steviger ontbijt, geen enkel probleem. De chefs bakken met plezier eitjes, bacon, worstjes, poffertjes, et cetera voor je. Afsluiten met yoghurt, kwark en vers fruit. Een ontbijt om ú tegen te zeggen.

Zwembad uitgebreid testen

We gaan het zwembad nu uitgebreid uittesten. Mijn man, die absoluut niet graag zwemt (“te koud, te nat”) gaat nu wel met ons mee. Zelfs hij vindt het water zalig. Met ons 3’en genieten we van de ontspannen sfeer die hier heerst, ontdekken we de stroomversnellingen en gaan we in een van de bubbelbaden. Het kinderbadje is afgesloten van het grote bad en ook de ruimte eromheen is afgezet met kleine hekjes die kinderhandjes niet openkrijgen. Als ze even aan je aandacht ontsnappen kunnen ze dus niet snel alleen in het diepe water springen. Voor de allerkleinste zijn hier ook kinderbedjes beschikbaar om wat te spelen of te rusten bij het tafeltje of ligbed van mama of papa.

Terwijl Ellemieke, onder toezicht van haar papa, het kinderbadje verder goedkeurt, ga ik naar het wellnessgedeelte. Ik kom helemaal tot rust in de sauna.

Dag 2: bezoekje aan Enschede

Naast veiligheid is ook hygiëne duidelijk een stokpaardje van het hotel. Waar je ook komt, van de kamers, de buffetten, de kermis tot het zwembad, alles is spic en span. De regendouche op de kamer doet deugd en een lekkere lunch ook. Wij trekken er even op uit. In de omgeving is veel te doen en te bezoeken. Wij kiezen om naar Enschede te rijden. Een leuke stad met veel winkels en terrasjes. Tegen de avond zijn we terug en kunnen we onze benen weer onder tafel schuiven voor het diner. Ook vanavond weten we niet wat eerst te kiezen. Met gevulde buikjes keren we nog even terug naar de kermis waarna we ons settelen in de koffiecorner met een gezelschapsspel. Die kun je hier trouwens gewoon lenen.

Moe maar voldaan

We hebben weer lekker geslapen en mogen nog een keertje genieten van het ontbijtbuffet. Terwijl wij nog even napraten met een verse smoothie, kleurt Ellemieke haar eigen placemat in. Ook dat is allemaal voorzien. Ze kan haar energie nog even kwijt in de kinderhoek alvorens we weer naar huis terugkeren. De weg naar huis droomt ze samen met Alice Preston van de fijne dagen hier in Almelo. Preston Palace: wij zijn fan!

Deze blogs al gelezen?

Vakantie met twee ‘eenkindgezinnen’ op Mallorca: dubbel avontuur!

Wij zijn met z’n drietjes thuis: m’n vriend, ons dochtertje Puck (7) en ikzelf. We reizen (en reisden) dan ook heel wat samen. Toen Puck kleiner was, ging dat vaak zonder slag of stoot.

Vakantiehuistip: Villa Miali Curaçao

“Afgelopen maart verbleven wij met onze kleuter van 4 en baby van 9 maanden 2 weken in een van de appartementen van Villa Miali, gelegen in de rustige villawijk Vista Royal en op een steenworp afstand van Jan Thiel Beach.”

Interrailen met een dreumes? Het kan! Femke vertelt!

Rechts van mij slaapt mijn vriend, links onze zoon. Vanuit de hotelkamer in een goedkoop pensionnetje in Frankfurt hoor ik in de kamer naast ons al ruim een uur bellende, lachende en discussiërende Italianen.

Volg ons ook!