5 tips voor uitjes met kinderen in Drenthe

We kunnen (helaas) niet altijd op vakantie zijn, maar we willen wel samen tijd doorbrengen. Dus gaan wij er regelmatig een dagje op uit. We wonen in het mooie Drenthe waar genoeg te beleven is. Voor iedere weergelegenheid is er wel iets. Mocht je in de buurt zijn, check dan mijn favoriete 5 uitjes. Er zit vast iets voor je bij!

1. Een overdekt uitje

We zijn al een aantal keer naar de Bonte Wever in Assen geweest. Het is een sport- en evenementencentrum waar ze ook een erg mooi subtropisch zwembad hebben, met sauna’s en heerlijke kruidenbaden. Voor kinderen is de Bonte Wever een waar speel- en zwemparadijs! En een bijkomend voordeel: de drankjes zitten bij de prijs in! Naast zwemmen kun je er ook bowlen. En mocht je langer willen blijven, boek dan een nachtje in het hotel…

2. Een niet-duur-wel-heel-leukuitje

Wij hebben een jaarabonnement bij de Drentse Koe, een speelboerderij voor klein en groot. Mijn oudste dochter vindt het er helemáál geweldig. Na een paar flinke sprongen op de trampoline, klautert en glijdt ze van de glijbaan om vervolgens tussen de geitjes op een skelter te crossen. Is het mooi weer dan kliedert ze lekker met water – wat ze het allerliefste doet – en binnen in de speelschuur kan ze terecht voor een glijbaan, springkussen of een potje voetbal.

3. Een gratis uitje

We trekken er met regelmaat op uit. Helaas hebben wij geen geldboom in onze tuin staan dus gratis uitjes zijn niet ongewenst. Gelukkig is er genoeg mooie natuur in de buurt. Vaak vind je ons in Havelte, waar we heerlijk kunnen wandelen. Het bos ruikt altijd zo lekker en de kinderen vermaken zich er prima. Natuurlijk willen ze altijd even de hunebedden beklimmen en na de wandeling belanden we vaak nog even in de grote gratis speeltuin.

4. Een attractieparkuitje

Jazeker, ook Drenthe heeft een paar mooie attractieparken. Een van de grootste is denk ik Slagharen. Onze oudste dochter zou het nu net leuk beginnen te vinden, maar vooral de oudere kinderen vinden het fantastisch. Zelf hebben we attractiepark Drouwenerzand hoog op ons lijstje staan voor een bezoekje.

5. Een samen-doenuitje

Mijn dochter wil alles zelf doen tegenwoordig en dat vind ik niet altijd even leuk. Des te leuker is het om samen een pluktuin te bezoeken. Zo doe je toch samen een activiteit, iets waar ik volop van kan genieten. De pluktuinen heb je in allerlei soorten en maten. Zo zijn er tuinen waar je tulpen tegen een kleine vergoeding kunt plukken. Zo ga je uiteindelijk met een mooie bos tulpen naar huis. Het is trouwens de perfecte plek om leuke foto’s van je kinderen te maken. Er zijn ook veel pluktuinen met fruit. Die zie je niet alleen in Drenthe, ze zijn ook te vinden in andere provincies.

Ja je leest het goed, genoeg te doen hier in het mooie Drenthe. Wij vervelen ons nog lang niet en we ontdekken steeds weer nieuwe activiteiten. Ik ben benieuwd of jullie nog tips hebben. Laat je het dan weten door te reageren op het Facebook of Instagram bericht?

Volg ons ook op:

Recente blogs:

Updates ontvangen?

Meld je aan
Sorry but there is some error in adding your email to our subscriber list. Please try again
Het inschrijven is gelukt!