5 supertips voor een dagje Baarn met kinderen

Een dagje weg met je kindje(s) in Nederland is vaak leuker dan je misschien vooraf denkt. Wat dacht je bijvoorbeeld van een dag frisse buitenlucht in het midden van het land? Baarn is een prachtige plaats die gemakkelijk te bereiken is met zowel de auto als het openbaar vervoer. Het fijnste is nog wel dat er in Baarn heel veel leuks te beleven is voor het hele gezin. Een dag daar is zo gevuld! Helemaal met onderstaande tips. Misschien moet je zelfs nog voor een 2e of een 3e keer terug ;-).

1. Landgoed en Kasteel Groeneveld

Zet je auto op het parkeerterrein bij Landgoed en Kasteel Groeneveld en wandel naar het kasteel. Links zie je direct Grand Café Groeneveld, waar je met mooi weer heerlijk op het terras kunt zitten. Ook binnen is het ontzettend gezellig. Leuk om te weten: hier staat standaard speelgoed voor de kinderen, waarmee ze zich uren vermaken. Toegegeven: het grindpad naar het kasteel is niet heel kindvriendelijk. Til je kindje zelf op als hij of zij nog in de kinderwagen ligt, waarbij je de wagen even achter je aan moet slepen.

Leuk om te weten: hier staat standaard speelgoed voor de kinderen, waarmee ze zich uren vermaken.

Achter het kasteel, links de poort door, vind je het kleurrijke landgoed. Hier is genoeg plek voor de kids om lekker rond te rennen en te spelen. Maak een wandeling om het meer, ga op zoek naar diertjes of mooie herfstbladeren en laat de kinderen spelen op de heuvels. Onze favoriete plek op het landgoed blijft toch wel de moestuin, vooral in het voorjaar en de zomer als alles in bloei staat. Het ruikt er heerlijk naar kruiden, het barst er van de vlinders en vogels en het is er zo heerlijk rustig. So, let’s keep it a secret. Sssssssht.

2. Gezelligheid bij Hoeve Ravenstein

Boerderij slash winkel slash pluktuin slash van alles: Hoeve Ravenstein in Baarn is een heerlijke plek met hele vriendelijke mensen. Neem een kijkje in de stal bij de indrukwekkend grote koeien of leer meer in de kleine stal over de geitjes en de konijnen. Drink een drankje op het boerderijterras, pluk een bloemetje in de pluktuin (seizoen) en geniet van de frisse buitenlucht. Neem zeker een kijkje op de site voor de agenda voor activiteiten die leuk zijn om te doen met kinderen. Let op: de hoeve is op de meeste zondagen gesloten. Met bijzondere evenementen is er extra parkeergelegenheid tegen betaling.

3. Pannenkoeken eten bij De Wildenburg

Op loopafstand van Landgoed Groeneveld vind je De Wildenburg, een fijn pannenkoekenrestaurant waar jullie van de lekkerste pannenkoeken kunnen smullen. Het restaurant beschikt over een groot assortiment pannenkoeken én de bediening is er heel snel, iets wat wel prettig is wanneer je met (kleine) kids bent. Wat ons aanspreekt aan De Wildenburg is dat het geheel een echte boerderij-sfeer ademt met veel dieren buiten, zoals paarden, schapen en kippen. Onze peuter gaat altijd het liefst zo snel mogelijk op de grote tractor zitten die buiten staat. Ook vind je daar een speeltoestel waar je kinderen kunnen klimmen en klauteren. Met regen is er voor de grotere kinderen een speelruimte in de kelder beschikbaar. Fijn weetje: bij De Wildenburg is veel parkeergelegenheid vlakbij het restaurant.

Ook vind je daar een speeltoestel waar je kinderen kunnen klimmen en klauteren.

4. Must visit: De Generaal

Trek in een hapje en een drankje én heb je een kind dat van treinen houdt? Ga dan zeker naar De Generaal. Gratis tip: probeer een plek te bemachtigen in de serre. Hier zien jullie namelijk elke 5 minuten een trein voorbijrijden. Het pand van het restaurant is ook nog eens prachtig van binnen en buiten. Schijnt de zon, ga dan vooral lekker op het terras zitten met een heerlijke punt appeltaart.

5. Het Kabouterpad

Bij De Generaal kunnen jullie ook starten met het Kabouterpad: knapzak mee, muts op en de kabouters zoeken! Het is een overzichtelijk pad met her en der spannende zoekpaadjes. Waar zitten de kabouters? Welke afslag moet je nemen? Je kids hebben hier ongetwijfeld plezier! Wij vinden het ook leuk om zonder de opdrachten met onze peuter te speuren naar alle kabouters.

Veel plezier in Baarn!

Volg ons ook op:

Recente blogs:

Updates ontvangen?

Meld je aan
Sorry but there is some error in adding your email to our subscriber list. Please try again
Het inschrijven is gelukt!