Transporttas voor de kinderwagen: wat een uitvinding!

Auteur: Anne

Dit artikel is gepubliceerd op: 22/01/2018

Kinderwagen in het vliegtuig?

In mei 2017 vlogen we met ons dochtertje van drie maanden naar Ibiza. Extra spannend want het was onze eerste vliegvakantie met haar. Een dag voor vertrek bedacht ik me dat we onze kinderwagen waarschijnlijk niet zomaar mee konden nemen door de douane het vliegtuig in. Het zullen de hormonen zijn geweest dat ik daar niet eerder aan had gedacht, want normaal ben ik juist heel erg georganiseerd.

Reisschema

Ik ben het type reiziger dat dagen van tevoren met plezier een gedetailleerd reisschema maakt met daarin alle adressen en belangrijke informatie. Die print ik dan netjes uit, niet de printjes aan elkaar, stop het boekje in een plastic mapje en dat gaat dan mee op reis. Vol trots kijk ik er dan een keertje naar en dan verdwijnt het vaak ergens onder in mijn tas. Joep is niet zo. Hij vindt dan ook dat het allemaal wel wat relaxter mag als we op reis gaan. Dat alle tassen al gepakt zijn en het reisschema samen met onze paspoorten al klaarligt een dag voor vertrek vindt hij wat overdreven. Maar deze keer moest hij toch eerlijk toegeven dat hij wel blij was met mijn ingeving. Want hoe werkt dat eigenlijk, vliegen met kinderwagen? Mag je kinderwagen mee in het vliegtuig?

Van bubbeltjesplastic naar transporttas

Hoe we bij erbij kwamen, joost mag het weten, maar ons aanvankelijke plan was om ergens een grote rol bubbeltjesplastic te scoren en daar de kinderwagen mee in te wikkelen. En die zou dan zo mee het vliegtuig in kunnen. Joep stond al op het punt de auto te pakken en naar de Gamma te rijden. Gelukkig besloot ik toch nog maar even wat onderzoek te doen naar hoe anderen dat doen. We konden ons al niet voorstellen dat dit dé manier was en we zagen ons al amateuristisch klungelen op het vliegveld, rood van de inspanning, meewarig aangestaard door andere ouders. Daarnaast bedachten we dat we dit andere newbornouders ook nog nooit hadden zien doen. Na wat speurwerk kwamen we tot de ontdekking dat er dus speciale transporttassen voor kinderwagens bestaan. Een tas waar je je kinderwagen mee het vliegtuig in kan nemen. Als dat geen goede uitvinding is?!

Daarnaast bedachten we dat we dit andere newbornouders ook nog nooit hadden zien doen.

Transporttas voor de kinderwagen: kopen of huren?

Je kunt natuurlijk kiezen voor een universele reistas voor de kinderwagen, maar na wat research te hebben gedaan (en omdat wij een Bugaboo hebben), besloten we toch voor de Bugaboo Transporttas te gaan. Gezien de tijdsdruk moesten we alleen nog beslissen of we de Bugaboo reistas wilden kopen of huren. Online bestellen kon niet meer want de volgende dag zouden we al vertrekken. En op Marktplaats vonden we wel wat adverteerders die hun reistas/transporttas voor de kinderwagen verhuren, maar de ene was al verhuurd en de andere net iets te ver weg. En aangezien de Bugaboo winkel hier redelijk om de hoek zit, is Joep op de fiets gestapt om de Bugaboo reistas daar te kopen.

Bugaboo transporttas/reistas

En wat een goede keuze was dat! Inmiddels hebben we al een paar keer gebruikgemaakt van de Bugaboo reistas en ik kan hem echt aanbevelen als je je kinderwagen mee wilt nemen op vliegvakantie. Vooral als je kindje nog wat jonger is en veel in de wieg/bak slaapt. Wat zo fijn is aan deze transporttas is dat hij universeel is, hij is geschikt voor verschillende type kinderwagens. Daarnaast biedt de reistas ook genoeg ruimte om er nog wat extra dingen in te stoppen die niet in je eigen koffer passen.

Daarnaast biedt de reistas ook genoeg ruimte om er nog wat extra dingen in te stoppen die niet in je eigen koffer passen.

Good to know

Je moet wel weten dat je niet met de kinderwagen door (elke) douane kunt. Vaak moet je de reistas + kinderwagen al afgeven bij de bagage drop. Als je kindje nog een baby is dan is het aan te raden een draagzak mee te nemen. Onze dochter kan inmiddels zelf goed zitten en daarom kiezen wij nu voor een buggy: de Babyzen Yoyo om precies te zijn. Die mag mee tot in het vliegtuig en past doordat hij zo klein is ingeklapt in de babagebakken van het vliegtuig. Benieuwd naar nog meer van onze favoriete reisartikelen? Ga naar onze shop!

Deze blogs al gelezen?

Marta’s tripje met haar gezin naar Mallorca verliep niet zoals gehoopt: dít zijn haar learnings!

Als kersverse ouders gingen we met onze peuter voor het eerst op vakantie naar Mallorca. Een eiland dat op de kaart klein oogt, maar in...

Lekker weg in eigen land met een dreumes: wat denk je van een weekend Gouda!

Een zomer vol verre reizen zit er in 2020 niet in. Daarom gaan we lekker op pad in eigen land! Een lieve vriendin uit Gouda...

Rondreis op het Indonesische eiland Flores: deze plekken deed Sandra met haar gezin aan!

Indonesië, een land met 17.508 eilanden en prachtige natuur, kleurrijke cultuur, vriendelijke mensen en heerlijk eten: begrijpelijk ook dat het veel toeristen trekt. Gelukkig zijn...

Volg ons ook!