Treinvakantie met dreumes: houd hier sowieso rekening mee!

Auteur: Femke

Dit artikel is gepubliceerd op: 28/09/2018

Femke treint deze zomer samen met haar vriend en zoontje van 1 door Duitsland, Oostenrijk en Tsjechië. In haar vorige blog schrijft ze over de voorbereidingen van de treinreis met een dreumes en hoe het avontuur verder verloopt. In het nieuwe blog geeft ze je tips over #treinlevenmeteendreumes.

Het tafereel zal er best vermakelijk uitzien: man, vrouw – beiden zwaar bepakt – en in de buggy een vrolijk kind bewapend met knuffel en speen. We halen nog snel even koffie en broodjes voor in de trein naar Praag, de volgende bestemming. Inmiddels zijn we 2 weken onderweg al flink ingespeeld op elkaar en op het reizen met de trein. Gelukkig hadden we de reis goed voorbereid!

Begin op tijd!

Reizen met een kind is een hele onderneming. En het klinkt misschien cliché, maar een goede voorbereiding is echt het halve werk. Heb je eenmaal de route bepaald, dan kun je de overnachtingen gaan boeken. Dat was voor ons nog best een puzzel: voor alle 6 plaatsen die we wilden aandoen een onderkomen vinden, dat én aansluit op de vorige én geschikt is voor een dreumes. Mijn tip, wacht vooral niet te lang; betaalbare en leuke plaatsen zijn vaak snel volgeboekt!

Mijn tip, wacht vooral niet te lang; betaalbare en leuke plaatsen zijn vaak snel volgeboekt!

Kindercoupés

Route bepaald en overnachtingen geboekt…? Dan is het tijd voor het reisschema! Het reserveren van een trein is niet altijd verplicht, soms wel. Maar met kinderen wil je gewoon zeker zijn van een zitplaats. Gelukkig hebben Duitse treinen speciale kindercoupés waar je kindje lekker kan spelen. Ook is er gedacht aan een verschoningsgelegenheid en aan voldoende ruimte voor de kinderwagen. Ons kleintje heeft daardoor heel veel dutjes gedaan in de trein.

In de ochtend reizen werkt voor ons het best. Doordat we hotels in de buurt van het station hadden geboekt, konden we al rond 8 uur vanuit Frankfurt en Salzburg vertrekken. De uren leken 2 keer zo snel te gaan en na een uurtje spelen was de kleine meneer al toe aan een slaapje. Met een overstap, een broodje, even spelen en een rondje door de trein vlogen de 5 uurtjes reizen voorbij.

Treinbroek

Meteen al op de eerste dag besloot onze dreumes de halve trein door te kruipen. Na een paar minuten was zijn vrolijke gele broekje grotendeels zwart. Niet erg natuurlijk, maar met een beperkte backpackgarderobe hadden we niet de luxe om hem elke keer een schone broek aan te trekken. De gele broek bombardeerden we daarom tot treintenue waarin hij naar hartelust mocht kruipen.

Vul je tas met tussendoortjes

We merkten dat een doosje rozijnen de perfecte manier was om de tijd te doden. Daarnaast zorgden we dat onze tas tijdens elke rit vol zat met onder andere een banaan (voor snelle energie), een bakje yoghurt, een potje fruit, een lepel, maiswafels, voldoende water en nootjes voor onszelf. Allemaal niet zo spannend, maar wel reuzehandig.

We merkten dat een doosje rozijnen de perfecte manier was om de tijd te doden.

De allerbeste tip die ik je kan geven is eentje die je vaak ook op een uitnodiging voor een kinderpartijtje ziet staan: breng een goed humeur mee! Haha, zul je denken… Maar geloof me, je kunt niet zonder. Vertraging, smerige wc’s, luidruchtige reisgenoten, dreumesen die niet willen slapen/eten/spelen en andere hindernissen… ze stellen je behoorlijk op de proef. Zolang je maar onthoudt dat je op vakantie bent en dat dit alles je ooit een leuk een goed idee leek, zul je er vast wel om blijven (glim)lachen.

Volg ons ook op:

Recente blogs:

Updates ontvangen?

Meld je aan
Sorry but there is some error in adding your email to our subscriber list. Please try again
Het inschrijven is gelukt!