Joep, Anne en Puck gaan naar Azië: zó bereiden zij zich voor!

Auteur: Anne

Dit artikel is gepubliceerd op: 13/10/2018

Ja je leest het goed, de kogel is door de kerk: begin volgend jaar gaan we weer eens écht op reis! Een trip van bijna 7 weken, en dat met ons dochtertje Puck! Na meerdere heerlijke (vlieg)vakanties in Europa vinden we het nu wel weer eens tijd voor het serieuze werk. Maar ja, waar ga je heen met een dreumes van bijna 2…?!

Consensus is key

Voordat Joep en ik elkaar leerden kennen, hadden we al heel wat verre landen bezocht. Toch hebben we nog heel veel bestemmingen op onze (gezamenlijke) wishlist staan. Ik wil bijvoorbeeld heel graag nog een keer terug naar Australië en Nieuw Zeeland, maar 6 weken is dan echt te kort. Latijns-Amerika staat hoog op Joeps lijstje, maar hij zou ook graag nog eens een cross country road trip willen maken, van de oost- naar de westkust van de VS in een camper. Verder aan bod kwamen nog Cuba, Canada, Bali, China, Mexico, Belize, Guatemala, Zuid-Afrika en Sri Lanka. Uiteindelijk besloten we eerst wat eisen op te stellen, in de hoop dat het de keuze zou vergemakkelijken. Hier komen ze:

  • Het moet natuurlijk een veilig gebied zijn;
  • te bereiken met een rechtstreekse (nacht)vlucht;
  • geen regen- of orkaanseizoen;
  • niet te duur;
  • en met strand en zon/warmte.

Ja en dan kom je toch uit in Azië, en in ons geval in Thailand, Vietnam, Laos en Cambodja! De keuze is gemaakt!

Vliegen met een beweeglijke dreumes

We hebben al best wat gevlogen met Puck. Vaak ging dat goed, soms ook niet. Onze laatste vlucht van Marseille naar Amsterdam duurde ‘slechts’ 1 uur en 40 minuten, maar het waren de langste 1 uur 40 minuten van ons leven. Wat waren we de wanhoop nabij, met die kleine beweeglijke dreumes op onze schoot. Na die helse vlucht namen we ons 1 ding voor: Puck krijgt in het vervolg lekker haar eigen stoel, ook al mag ze nog gratis mee tot haar 2de.

Na die helse vlucht namen we ons 1 ding voor: Puck krijgt in het vervolg lekker haar eigen stoel.

Online kun je geen stoel boeken voor een kind jonger dan 2, dus belden we met de klantenservice van KLM. Eigenlijk wilden we én een extra stoel én een baby basket (zo’n wiegje aan de muur). Maar helaas is dat niet mogelijk. Eerlijk gezegd is Puck ook net iets te groot voor zo’n basket en daarbij ietsje te zwaar (tot 75 centimeter en maximaal 10 kilo). Dus boekten we alleen een extra stoel, tegen een gereduceerd tarief, dat dan weer wel.

Vliegtuigbedje of voetsteunverlenger

Meedenkend als de klantenservicemedewerker van de KLM was, wees hij ons op een vliegtuigbedje of een voetsteunverlenger. En inderdaad had ik weleens van die gave koffers voorbij zien komen op Instagram die je om kunt bouwen tot een vliegtuigbedje. Maar omdat wij gaan backpacken en dus zo min mogelijk mee willen nemen, is dat helaas geen optie. Vervolgens stuitte ik op de Wick Air, een vliegtuigbedje zo klein als een broodtrommel. Die blaas je op en plaats je voor de stoel van je kindje en de stoel ervoor. Klinkt top dus ik denk dat ik die maar ga bestellen.

To plan or not to plan…?

Goed, de tickets naar Bangkok zijn dus geboekt. Hotel voor de eerste dagen regelen we ook nog, en daarna zien we het wel. Tenminste, dat wil Joep het liefst. Ik niet. Ik plan toch liever een beetje een route aan de hand van de plekken die we heel graag willen zien. Zo weten we zeker dat we niets missen en lijkt het me efficiënter aangezien je dan niet kriskras door alle landen reist. Daarnaast vind ik het prettig om van tevoren te weten welke inentingen we nodig hebben. Accommodaties vastleggen hoeft ook niet wat mij betreft, behalve dan voor de eerste 2 of 3 dagen.

Tips, anyone?

De komende tijd ga ik me voorbereiden op de reis, informeren over inentingen, bekijken welke plekken ik sowieso wil zien en hoop ik samen met Joep een soort van ‘globale’ route te plannen.

Dus heb je tips voor must-sees, must-do’s en – niet te vergeten – must-eats, laat het me vooral weten. En ik ben ook benieuwd wat jouw voorkeur heeft als je 7 weken op reis gaat: op de bonnefooi, ruwweg een route uitstippelen of alles tot in de puntjes regelen en vastleggen? Laat het ons weten door te reageren op onze posts op Instagram of Facebook!

Volg ons ook op:

Recente blogs:

Updates ontvangen?

Meld je aan
Sorry but there is some error in adding your email to our subscriber list. Please try again
Het inschrijven is gelukt!