Beste tafelhangstoel: déze 3 vergeleken we voor jou!

Auteur: Anne

Dit artikel is gepubliceerd op: 9/03/2018

Tafelhangstoel… Raar woord eigenlijk, maar wel weer een mooi woord voor een potje scrabble. Dit was nou typisch zo’n woord waar ik vóór mijn nieuwe leven als moeder nog nooit van gehoord had. Inmiddels weet ik dat een tafelhangstoel de ultieme ouder-must have is voor op vakantie of een dagje weg met kinderen.

Kindvriendelijk Málaga

Laatst waren we een lang weekend in Málaga met ons dochtertje van 1 jaar. En ondanks dat Málaga echt een kindvriendelijke stad is met supervriendelijke bediening en in vrijwel elk restaurant kinderstoeltjes en verschoningstafels, was het af en toe handig om een eigen stoeltje bij ons te hebben. We namen ons tafelhangstoeltje overal mee naartoe: restaurantjes, barretjes en strandtentjes. Tuurlijk, sommige tentjes hebben hun eigen kinderstoeltje (trona), maar eentje had dan net weer geen gespje en een ander was gewoon niet heel schoon. Dus we waren maar al te blij dat we ons eigen stoeltje bij ons hadden.

Welkom in het land van de opvouwbare kinderstoeltjes

Een tijdje geleden zag ik op Instagram iets voorbijkomen, waarvan ik dacht: dat is nou ’s handig! Dus ik meteen googelen. En tijdens mijn zoektocht kwam ik erachter dat er niet maar een paar opvouwbare of inklapbare reiskinderstoeltjes zijn, ze zijn er in alle soorten en maten. Ik keek mijn ogen uit! Allemaal even handig voor een vakantie, stedentrip of een dagje uit. Er zijn inklapbare kinderstoeltjes maar die vond ik iets te groot om mee te nemen op vliegvakantie… Na heel veel research – want ja, beter goed gezocht dan slecht gekocht – kwam ik tot een selectie van 3 in mijn ogen hele fijne en goede reiskinderstoeltjes. Die deel ik natuurlijk graag met je. Hieronder vind je in het kort de verschillen per stoeltje en voor welke ik uiteindelijk heb gekozen.

Minichair van MiniMonkey

Met de Minichair van MiniMonkey maak je van vrijwel elke stoel met rugleuning een kinderstoel. Hij is zeer compact en dus superhandig om mee te nemen op reis. Aan de reviews te zien zijn er heel veel mensen erg enthousiast over de Minichair. Toch zocht ik nog even verder, want de Minichair van MiniMonkey kun je niet in hoogte verstellen. Ons dochtertje is nog vrij klein en ik zag het al voor me dat ze dan onder de tafel zou verdwijnen. Ook weer niet zo gezellig. Voor oudere kindjes lijkt ons dit wel een perfect item!

 • prijs: rond de 26 euro
 • gewicht: 0,2 kilo
 • geschikt voor: baby die kan zitten tot 15 kilo
 • te koop bij onder andere: Bol.com

Sack’n Seat

De Sack’n Seat is ook erg populair aan de reviews te zien. Doordat de Sack’n Seat net zoals de Minichair erg compact is, is dit een ideaal stoeltje om mee te nemen op reis of dagje weg. De Sack’n Seat past gemakkelijk in je luiertas, is zo opgezet en heeft 3 standen. Belangrijk is wel dat de stoel geen armleuningen heeft en een rugleuning heeft. Ik besloot om toch nog even verder te kijken.

 • prijs: rond de 31 euro
 • gewicht: 0,2 kilo
 • geschikt voor: baby die kan zitten tot 16 kilo
 • te koop bij onder andere: Sellpy.nl

Topmark Smart Tafelhangstoel

En toen stuitte ik op de Smart tafelhangstoel van Topmark. Een tafelhangstoel is net weer anders, want je bevestigt hem niet aan de stoel maar aan de tafel. Ideaal omdat je kindje hoger zit dan op een stoel en je bent verder ook niet gebonden aan een stoel of krukken met hoge tafels. Hij is stevig, heeft een driepuntsveiligheidsgordel om je kindje mee vast te maken en er zit een handig opbergtasje bij. Het vastmaken aan een tafel is binnen een halve minuut gepiept. De tafelhangstoel van Topmark heeft ook veel goede reviews en dus heb ik daar uiteindelijk voor gekozen. Vooral dus omdat je niet afhankelijk bent van een stoel en ons dochtertje gezellig op onze hoogte aan tafel kon zitten.

 • prijs: rond de 35 euro
 • gewicht: 2 kilo
 • geschikt voor: baby die kan zitten tot 15 kilo
 • tafelblad moet tussen de 20 mm en 28 mm dik zijn
 • te koop bij: Bol.com

Onze ervaring met de Topmark Smart Tafelhangstoel

Ok, hij is dus niet de lichtste en meest compacte van alle reiskinderstoeltjes. Maar hij is wel stevig en handig in gebruik. Het tasje kan onder in je kinderwagen (afhankelijk van je kinderwagen natuurlijk) of je hangt hem aan je kinderwagen/buggy. Er zit een handig tasje bij en een boekje met instructies. De Topmark Smart tafelhangstoel heb je verder binnen een halve minuut aan de tafel vastgemaakt, zie onderstaande video!

Het demonteren moesten we even oefenen, maar na een paar keer ging dat ook best soepel. Puck zat er gezellig bij en stevig vast met de veiligheidsriempjes. Kortom, wij zijn erg blij met de Topmark Smart tafelhangstoel en we gaan hem zeker vaker gebruiken. En omdat het zo’n grappig woord is, nog één keer: tafelhangstoel.

Onze favoriete reisartikelen voor een vakantie met kinderen

Deze blogs al gelezen?

Vakantie met twee ‘eenkindgezinnen’ op Mallorca: dubbel avontuur!

Wij zijn met z’n drietjes thuis: m’n vriend, ons dochtertje Puck (7) en ikzelf. We reizen (en reisden) dan ook heel wat samen. Toen Puck kleiner was, ging dat vaak zonder slag of stoot.

Lees verder

Vakantiehuistip: Villa Miali Curaçao

“Afgelopen maart verbleven wij met onze kleuter van 4 en baby van 9 maanden 2 weken in een van de appartementen van Villa Miali, gelegen in de rustige villawijk Vista Royal en op een steenworp afstand van Jan Thiel Beach.”

Lees verder

Interrailen met een dreumes? Het kan! Femke vertelt!

Rechts van mij slaapt mijn vriend, links onze zoon. Vanuit de hotelkamer in een goedkoop pensionnetje in Frankfurt hoor ik in de kamer naast ons al ruim een uur bellende, lachende en discussiërende Italianen.

Lees verder

Volg ons ook!