Takemeto.nl reviewde de nieuwe MiniMeis: G4 vs G3

Auteur: Anne

Dit artikel is gepubliceerd op: 31/01/2020

Een tijdje geleden testten we de MiniMeis G3 tijdens een wandeling in het Sauerland. Heerlijk, de paden op en de lanen in. De eerste kilometers gingen best lekker, maar na een tijdje merkte mijn vriend toch wat irritatie bij zijn schouders. We kwamen toen tot de conclusie dat de Minimeis een prima product is voor een kort rondje door de stad, een bezoekje aan de dierentuin of een boswandeling, maar minder geschikt voor lange wandelingen (met veel hoogteverschillen). Nou kregen we pas geleden te horen dat er een nieuwe uitvoering was met verbeterde padding op de schouders: de Minimeis G4. Die wilden we natuurlijk ook proberen!

En waar kan dat beter dan op ons favoriete Waddeneiland Texel! We kozen voor een lekker lange wandeling door natuurgebied de Slufter! Benieuwd naar onze ervaring? Lees dan snel verder.

Review MiniMeis G4

Comfortabele kleding en schoenen aan en we konden gaan. We namen de MiniMeis ingepakt mee tot we in de Slufter waren. Wat ons als eerste opviel was dat de nieuwe MiniMeis in ingeklapte vorm compacter is dan zijn voorganger. Een mooi klein pakketje dat makkelijk in je rugtas past. De Minimeis G4 is met zo’n 1,6 kilo wel ietsje zwaarder dan de MiniMeis G3 (verschil 200 gram).

Eenmaal in de Slufter klapten we hem gemakkelijk open. Ondanks dat hij iets zwaarder is dan zijn voorganger voelt hij toch heel licht aan. Er zit een duidelijke handleiding bij en op de website van MiniMeis vind je een omschrijving en filmpje, maar eigenlijk hadden we die niet eens nodig. Het was een kwestie van openklappen, op je schouders zetten, Puck erin, vastgespen en klaar.

Natuurlijk hangt het succes van de Minimeis helemaal af van je kindje. Ze vinden het immers óf leuk óf helemaal niet. Ons dochtertje Puck vond het in ieder geval super zoals je op de foto’s ziet 😉 Ze zat er goed in en had het zichtbaar naar haar zin. Ze vindt het altijd al wel leuk om bij Joep op z’n schouders te zitten, maar zo is het ook voor hem makkelijker vol te houden. En belangrijk, je hebt je handen vrij! Kortom, wij zijn enthousiast over de vernieuwde Minimeis en zullen hem nog vaak gebruiken!

Ze vindt het altijd al wel leuk om bij Joep op z’n schouders te zitten, maar zo is het ook voor hem makkelijker vol te houden.

Belangrijke punten om te weten

  • Ingevouwen is de MiniMeis 40x30x10 cm en weegt hij slechts 1,6 kilogram.
  • De Minimeis is geschikt voor kinderen vanaf 6 maanden tot 5 jaar (maximaal 18 kilo). Ons dochtertje was trouwens bijna 3 en woog 13 kilo tijdens onze ’testrit’.
  • Je hebt geen aparte rugsteun voor de allerkleinsten meer (voorheen wel).
  • De Minimeis heeft een 9-punts harnas voor kindjes tussen de 6 en 10 maanden.
  • Verbeterde padding op de schouders waardoor de MiniMeis bij de drager beter zit.
Vakantie op Texel boeken
Onze favoriete reisartikelen voor een vakantie met kinderen

Deze blogs al gelezen?

Vakantie met twee ‘eenkindgezinnen’ op Mallorca: dubbel avontuur!

Wij zijn met z’n drietjes thuis: m’n vriend, ons dochtertje Puck (7) en ikzelf. We reizen (en reisden) dan ook heel wat samen. Toen Puck kleiner was, ging dat vaak zonder slag of stoot.

Lees verder

Vakantiehuistip: Villa Miali Curaçao

“Afgelopen maart verbleven wij met onze kleuter van 4 en baby van 9 maanden 2 weken in een van de appartementen van Villa Miali, gelegen in de rustige villawijk Vista Royal en op een steenworp afstand van Jan Thiel Beach.”

Lees verder

Interrailen met een dreumes? Het kan! Femke vertelt!

Rechts van mij slaapt mijn vriend, links onze zoon. Vanuit de hotelkamer in een goedkoop pensionnetje in Frankfurt hoor ik in de kamer naast ons al ruim een uur bellende, lachende en discussiërende Italianen.

Lees verder

Volg ons ook!