Takemeto.nl reviewde de nieuwe MiniMeis: G4 vs G3 + een leuke winactie! (winactie is afgelopen)

Auteur: Anne

Dit artikel is gepubliceerd op: 31/01/2020

Een tijdje geleden testten we de MiniMeis G3 tijdens een wandeling in het Sauerland. Heerlijk, de paden op en de lanen in. De eerste kilometers gingen best lekker, maar na een tijdje merkte mijn vriend toch wat irritatie bij zijn schouders. We kwamen toen tot de conclusie dat de Minimeis een prima product is voor een kort rondje door de stad, een bezoekje aan de dierentuin of een boswandeling, maar minder geschikt voor lange wandelingen (met veel hoogteverschillen). Nou kregen we pas geleden te horen dat er een nieuwe uitvoering was met verbeterde padding op de schouders: de Minimeis G4. Die wilden we natuurlijk ook testen!

En waar kan dat beter dan op ons favoriete Waddeneiland Texel! We kozen voor een lekker lange wandeling door natuurgebied de Slufter! Benieuwd naar onze ervaring? Lees dan snel verder. Ook als je wilt weten hoe je de nieuwe MiniMeis G4 kunt winnen! Let op: de winactie is inmiddels verlopen!

Review MiniMeis G4

Comfortabele kleding en schoenen aan en we konden gaan. We namen de MiniMeis ingepakt mee tot we in de Slufter waren. Wat als eerste opviel was dat de nieuwe MiniMeis in ingeklapte vorm compacter is dan zijn voorganger. Een mooi klein pakketje dat makkelijk in je rugtas past. De Minimeis G4 is met zo’n 1,6 kilo wel ietsje zwaarder dan de MiniMeis G3 (verschil 200 gram).

Eenmaal in de Slufter klapten we hem gemakkelijk open. Ondanks dat hij iets zwaarder is dan zijn voorganger voelt hij toch heel licht aan. Er zit een duidelijke handleiding bij en op de website van MiniMeis vind je een duidelijke omschrijving en filmpje, maar eigenlijk hadden we die niet eens nodig. Het was een kwestie van openklappen, op je schouders zetten, Puck erin, vastgespen en klaar.

Natuurlijk hangt het succes van de Minimeis helemaal af van je kindje. Ze vinden het immers óf leuk óf helemaal niet. Ons dochtertje Puck vond het in ieder geval super zoals je op de foto’s ziet 😉 Ze zat er goed in en had het zichtbaar naar haar zin. Ze vindt het altijd al wel leuk om bij Joep op z’n schouders te zitten, maar zo is het ook voor hem makkelijker vol te houden. En belangrijk, je hebt je handen vrij! Kortom, wij zijn enthousiast over de vernieuwde Minimeis en zullen hem nog vaak gebruiken!

Ze vind het altijd al wel leuk om bij Joep op z’n schouders te zitten, maar zo is het ook voor hem makkelijker vol te houden.

Goed om te weten

  • Ingevouwen is de MiniMeis 40x30x10 cm en weegt hij slechts 1,6 kilogram.
  • De Minimeis is geschikt voor kinderen vanaf 6 maanden tot 5 jaar (maximaal 18 kilo). Ons dochtertje was trouwens bijna 3 en 13 kilo tijdens onze ‘testrit’.
  • Je hebt geen aparte rugsteun voor de allerkleinsten meer (voorheen wel).
  • De Minimeis heeft een 9-punts harnas voor kindjes tussen de 6 en 10 maanden.
  • Verbeterde padding op de schouders waardoor de MiniMeis bij de drager beter zit.

De MiniMeis G4 winnen? Doe mee aan onze winactie!

Wil jij nu ook dolgraag een MiniMeis? Dan heb je geluk, want wij mogen er een aan onze volgers weggeven! Hieronder lees je hoe je meedoet aan de MiniMeis-winactie:

  1. Zorg dat je bent ingeschreven op onze nieuwsbrief (nog nooit een nieuwsbrief ontvangen? No worries, we hebben er nog geen verstuurd ;). In de toekomst gaan we dat vast en zeker doen.)
  2. Volg Minimeis op Instagram
  3. Volg ons op Instagram (als je dat nog niet deed;-))
  4. Reageer op onze MiniMeis-winactie post op ons Instagram-account en geef aan waarom jij wilt winnen
  5. Extra winkans: deel de winactie in je stories en tag onze Instagram-accounts!

Deze winactie loopt tot en met zondag 9 februari en is dus inmiddels afgelopen. De winnaar is woonachtig in Nederland of België. Op donderdag 13 februari maken we de winnaar bekend in onze Insta-stories. Succes!

Deze blogs al gelezen?

Interrailen met een dreumes? Het kan! Femke vertelt!

Femke treint deze zomer samen met haar vriend en zoontje van 1 door Duitsland, Oostenrijk en Tsjechië. In haar vorige blog schrijft ze over de

Rotterdam met kinderen? Ja toch niettan!

Rotterdam, wat hebben we genoten! 2 volle dagen in deze metropool zijn eigenlijk te kort, maar genoeg om een indruk te krijgen van wat de

Op babymoon naar Nepal: een tijgerexpeditie zonder tijgers (deel 3)

Het laatste deel van onze babymoon naar Nepal was een bezoek aan Chitwan National Park, waar onder andere tijgers voorkomen. Tijgers vind ik echt fantastisch.

Volg ons ook!