Reizen met kids: dé tips voor een optimaal ingepakte koffer!

Auteur: Hanneke

Dit artikel is gepubliceerd op: 3/10/2018

Deze foto plaatste ik op Insta stories toen ik net klaar was met inpakken voor onze cruise naar de Caraïben. Ik was blij dat het me weer was gelukt om mijn koffer overzichtelijk in te pakken, zelfs met ruimte over. Door deze post kwam ik in contact met Anne van Take me to. Haar oog viel op de stekkerdoos. “Goede tip, die ga ik onthouden”, schreef ze. En vervolgens: “Wil je misschien een blog schrijven over een goed georganiseerde koffer?” Natuurlijk wil ik dat, met alle plezier!

Ik ga je precies vertellen hoe ik mijn koffer inpak voor een verre reis naar een zonnige bestemming met een kindje van 1 jaar. Misschien haal je er wat nieuwe tips uit!

Leven uit een koffer

Omdat wij vaak van hotel naar hotel reizen, pak ik mijn koffer nooit uit. Ik vind het vervelend als hij overvol is en ik niets meer kan vinden. Dus dan is een goed ingepakte koffer heel fijn. Ik begin vaak met het maken van een lijstje, dat is niets nieuws natuurlijk. Maar ik ben wel heel kritisch en stel me de volgende vragen:

  1. Heb ik dit echt nodig?
  2. Kan ik die paar dagen echt niet zonder?

Op die manier neem ik nooit te veel mee.

Pak een pakje packing cubes!

In mijn interview vertelde ik dat ik packing cubes gebruik. Die zorgen ervoor dat de spullen van mij en Sarah gescheiden blijven. Je hoeft zo nooit te zoeken en je kleding kreukt ook niet. Voor Sarah maak ik graag ook setjes kleding klaar en die doe ik vervolgens ook nog in een apart ‘ziplockzakje’. In de ochtend hoef ik alleen maar zo’n zakje te pakken. Het is misschien wat overdreven, maar ik vind het erg handig. Annabelle Westendorp had nog een goede tip voor mensen met meerdere kinderen: geef ieder kind een packing cube met een andere kleur. En wat ook echt heel handig is om mee te nemen is een stekkerdoos zo hoef je maar een wereldstekker mee te nemen. Wij hebben heel wat op te laden aan het einde van de dag, twee telefoons een camera soms ook de gopro en een tandenborstel en dit kan dan allemaal tegelijk.

Voor Sarah maak ik graag ook setjes kleding klaar en die doe ik vervolgens ook nog in een apart ‘ziplockzakje’. In de ochtend hoef ik alleen maar zo’n zakje te pakken.

Elke dag een feestje

Op vakantie wil ik er graag leuk uitzien; je gaat immers heel vaak op de foto. Hahah! Ik neem daarom echt mijn favorieten van dat moment mee. Kledingstukken die een feestje zijn om te dragen. Die gaan mee, samen met waspoeder zodat ik ze ter plekke kan wassen en ze dus vaker aan kan. Schoenen neem ik liever niet mee. Ik probeer alleen met het paar te doen dat ik tijdens de reis al draag. Soms lukt dat niet en gaat er toch een extra paar mee. Wat zwemspullen betreft, neem ik voor Sarah wel veel badkleding mee. Ik vind het prettig haar na het zwemmen een droog pak te geven. Een badhanddoek neem ik nooit mee, die nemen zo veel ruimte in beslag. Een goede tip is een sarong. Dat is zo’n lekker multifunctioneel stukje stof. Het is een sjaal of deken als het fris is, je rolt hem klein op, het is een strandlaken/afdroogdoek én een jurkje voor als je even snel wat aan moet (op YouTube vind je leuke video’s met verschillende manieren van knopen). Multifunctioneel dus!

Less is more

Met een toilettas kun je pas echt goed ruimte besparen. Tip: dames, koop mini’s! Bij Kruidvat koop je van die kleine lege flesjes en potjes waar je je eigen producten in kunt doen. Ik gebruik altijd mijn toilettas van de HEMA. Er zitten veel vakjes in waar mijn mini’s perfect in passen en zo weet ik ook precies waar wat zit. Ik neem nooit shampoo, douchegel en bodylotion mee. Die heb je vaak wel in de hotels. Ok, het zijn niet de lekkerste producten, maar die paar dagen overleef ik wel. Voor Sarah neem ik het ook niet mee. Dat geldt ook voor hydrofiele doeken om haar mee af te drogen. Daar gebruik ik ook gewoon een hotelhanddoek voor. Als je dept en niet wrijft is het prima.

Guilty inpakpleasures

En dan zijn er nog van die dingen die misschien niet per se nodig zijn en die je best ook op de plaats van bestemming kunt kopen. Maar waarvan het beter voelt als ik ze toch in mijn koffer heb zitten. Voeding voor Sarah bijvoorbeeld, daar neem ik altijd wat extra van mee. Soms heeft ze door de reis, het vliegen en een eventuele jetlag wat meer behoefte aan een fles. En ik vind het een heel fijn gevoel als ik zeker weet dat ik er genoeg van bij me heb. En als ik nog wat ruimte heb, dan gaan de Pampers ook gewoon mee. Op mijn laatste reis had ik zelfs een megapak van 72 stuks bij me.

Dat is wel zo een beetje hoe ik inpak. Kort samengevat neem ik zo min mogelijk mee zonder te overdrijven. Binnenkort heb ik een nieuwe uitdaging, dan ga ik een week naar Kroatië met alleen handbagage. Ik houd jullie op de hoogte hoe dat is gegaan.

Volg ons ook op:

Recente blogs:

Updates ontvangen?

Meld je aan
Sorry but there is some error in adding your email to our subscriber list. Please try again
Het inschrijven is gelukt!