O, o, Den Haag: dit zijn de leukste must do’s met kindâhre

Auteur: Marieke

Dit artikel is gepubliceerd op: 16/02/2018

Een paar jaar geleden heeft Den Haag mijn hart gestolen. Of liever gezegd was dat mijn man. Zelf kom ik uit een klein dorpje uit Drenthe. Toen ik in Den Haag ging wonen, ging er een wereld voor me open. Toch zijn we  teruggegaan naar het noorden, waar we nu wonen met onze twee dochters. Waarom Den Haag de stad is om met je kinderen naar toe te gaan, dat vertel ik je graag.

Als we een weekendje naar familie in Den Haag gaan, dan slapen we vaak in een hotel. We hebben er al veel geprobeerd, en het Novotel is toch wel onze favoriet. Dit hotel richt zich op kinderen: ze hebben ruime (familie)kamers, kamers met speciale kinderthema’s, kinderbedjes, speelgoed in de lobby en 2 kinderen tot 16 jaar mogen gratis op de kamer. Ik ben fan en mijn man en dochters ook.

Voorleeswalhalla

Tijdens ons laatste familieweekendje weg hebben we eerst een museum bezocht. Een museum dat zeer geschikt is voor (kleine) kinderen. We gingen namelijk naar het kinderboekenmuseum! Kruipen, spelen, boekjes lezen, we hebben ons prima vermaakt.

Knorrende maagjes

Na een ochtendje in het museum knorden onze maagjes. Tijd voor een broodje dus. We kennen Den Haag zeer goed, maar eten met kleine kinderen blijft lastig. Zo moet er ruimte zijn voor een kinderwagen en iets te spelen voor onze oudste is ook prettig. We kwamen uiteindelijk uit bij Dudok. De kinderwagen was geen enkel probleem en de ruimte was goed toegankelijk. Wat ook erg leuk was, waren de kleine picknickbankjes voor de kinderen, met kleurtjes, kleurplaten en wat speelgoed. Onze oudste van bijna vier heeft er heerlijk zitten kleuren. Daarnaast was de lunch – ook niet onbelangrijk – prima verzorgd.

Geen ’trammelant’

Met de lunch achter de kiezen, namen we de tram. En die is al een hele attractie op zich, vooral als je in een stad woont waar de bus al spannend is. Het belletje tingelde gezellig bij iedere halte en zo kruisten we Den Haag door naar Scheveningen. Binnen een kwartiertje waren we er en konden we het ruisen van de zee al horen. Ik weet niet wie er harder krijste, de meeuwen of mijn dochter van enthousiasme. De zee! Nog zoiets wat je niet hebt in het noorden van Nederland.

Lekker uitwaaien

We zijn eerst over de boulevard gelopen, langs alle winkeltjes. Wat ik erg prettig vind is dat je er overal met je kinderwagen kunt lopen. Daarna natuurlijk naar het strand. Heerlijk uitwaaien. Een drankje doen bij een van de vele strandtenten of een wandeling over de pier. We waren al vaker in Scheveningen geweest en ook Sea Life hebben we al eens bezocht, met de mooiste vissen, kwallen, schildpadjes en nog veel meer dieren. Ze hebben er zelfs pinguïns die toch wel erg grappig waren. Ze stinken alleen wel een beetje, aldus mijn 3-jarige dochter.

Ze stinken alleen wel een beetje, aldus mijn 3-jarige dochter.

Geen minister te missen

Den Haag heeft een nog hele hoop meer te bieden, zeker als je het combineert met een bezoekje aan Scheveningen. We zijn zelf al een tijdje niet in Madurodam geweest. Dus dat staat zeker op ons lijstje bij een volgend familiebezoekje. Natuurlijk kun je ook goed shoppen in Den haag. Er zijn veel terrasjes waar je heerlijk kunt neerploffen en het heeft nog heel veel andere bezienswaardigheden. Zo vond ik vroeger, toen ik een jaar of 12 was, het Binnenhof enorm spannend. Ik keek altijd goed of ik een bekende minister zag lopen. Als je ze op het Binnenhof niet ziet, houd dan ook in de stad je ogen open. Ik kwam Mark Rutte bijvoorbeeld op een dag tegen, zomaar midden in de stad.

Spannende documentaires

Ik kan me niet voorstellen dat je nog niet genoeg inspiratie hebt opgedaan, maar mocht je nog tijd over hebben, dan kun je altijd nog naar het Omniversum. Het Omniversum is een bijzondere bioscoop, waarbij je de film niet op een scherm voor je ziet, maar helemaal om je heen. Ze hebben er niet dezelfde films als in een bioscoop, maar misschien eerder documentaires. En zo saai als dat klinkt, is het zeker niet. 😉 Soms hebben ze ook speciale films voor kinderen. Die zijn helemaal leuk!

Zoals je ziet is er meer dan genoeg te doen in Den Haag!

Naar Buiten - Inrichten

Volg ons ook op:

Recente blogs: