Mijn TOP 10 Kids TO DO’s in Amsterdam!

Auteur: Cornalijne

Dit artikel is gepubliceerd op: 2/03/2019

Sinds we kinderen hebben, zien mijn vriend en ik Amsterdam door andere ogen. Zonder kinderen wisten we de weg feilloos te vinden en meer dan regelmatig streken we neer in ieniemienie hippe koffietentjes. Dat is met 1 klein kind nog wel een soort van acceptabel, met 3 een absolute no-go. Inmiddels mét kids wagen we onszelf nog vooral op ultrakindvriendelijke plekken (en proberen we ook nog een beetje hip te zijn uiteraard). Dus kun je wel wat inspiratie gebruiken, lees dan snel mijn MUST DO’s met kleine kids!

1. Recreatiegebied Gaasperplas

Zwemmen en spelen op het strandje (bij slecht weer in Ballorig) of je kunt een hele dag vertoeven bij de waterspeelplaats. De file naar Zandvoort sla ik naar hartenlust over als ik op 10 minuten loopafstand een hele dag kan relaxen in de zon, zonder stress! Goed te bereiken met het ov, en er is een zee aan parkeerplekken. Het water is ondiep en er zijn volop speelplekken. Je kunt er naar het toilet en een ijsje of frietje kopen in de zomer. Ook in de herfst is deze plek overigens heel leuk om te bezoeken. Lekker ravotten!

De file naar Zandvoort sla ik naar hartenlust over als ik op 10 minuten loopafstand een hele dag kan relaxen in de zon, zonder stress!

2. Kindertheater De Toverknol

Houden je kinderen wel van een verkleedpartijtje dan is een voorstelling bij de Toverknol een must do! De kids mogen zich verkleden, krijgen limonade en een koekje en de voorstellingen zijn echt heel goed. Het charmante theatertje bevindt zich op een geweldige locatie in het centrum van Amsterdam (kerkstraat 174).

3. OBA Oosterdok

Ik vind de Openbare Bibliotheek bij het Centraal Station gewoon een hele leuke plek om te bezoeken met de kinderen. Ze hebben er een fijne juniorafdeling, waar het echte Muizenhuis staat! Ook organiseren ze regelmatig kinderactiviteiten. Heb je honger dan kun je boven lekker lunchen mét uitzicht!

4. Jeugdland | Maakland

Op een mooie locatie in Amsterdam-Oost vind je een groot natuurspeelpark waar echt van alles te doen is! Megaleuk op een mooie lentedag. Vies worden is een must bij Jeugdland | Maakland!

5. Amstelpark

Nog zo’n leuk park waar je de hele dag kunt doorbrengen en waar wij graag komen: het Amstelpark. Talloze kinderactiviteiten, een kinderboerderij en horeca. Het ontbreekt je aan niets!

6. Geitenboerderij

In het Amsterdamse bos is zo veel te beleven! Vooral de geitenboerderij is geweldig leuk met kleine kinderen. Check de website voor alle andere activiteiten in het bos!

7. Kinderfestivals

In Amsterdam ontkom je in de zomer niet aan de talloze festivals die er georganiseerd worden. Zeker ook voor de kids een must do (mits je wel een beetje tegen de drukte kunt)! Onze favorieten zijn onder andere: Het Vondelpark Openluchttheater, Hemeltjelief Festival en het Roots Festival. Houd de website vooral in de gaten!

Gezien het feit dat uit eten gaan met 3 kleine kids niet de meest ontspannende happening is, doen we dat niet zo vaak. Maar we houden wel van buiten de deur eten! Gelukkig kun je dat in Amsterdam heel goed oplossen, want er zijn genoeg kindvriendelijke eettentjes waar je overdag kunt lunchen. Hier 3 van mijn favorieten:

8. Ginger & Ale

In Amsterdam Oost zit dit gezellige, ultrakindvriendelijke restaurant waar je goed kunt eten. Bij Ginger & Ale hebben de kinderen veel ruimte om te spelen, er is een verschoonplek, voldoende plek voor je kinderwagen en er worden regelmatig kinderactiviteiten georganiseerd. Mocht je baby het op een krijsen zetten dan is er niemand die je geïrriteerd aankijkt (mits je hem wel weer weet te dimmen). De kinderen eten een pannenkoek en kunnen knutselen, samen met het lieve knutselmeisje, en jij kunt een keer rustig je koffie drinken en een gesprek voeren (ja heus, dat is echt leuk hoor), of lekker ongestoord je Instagram checken.

De kinderen eten een pannenkoek en kunnen knutselen, samen met het lieve knutselmeisje, en jij kunt een keer rustig je koffie drinken en een gesprek voeren (ja heus, dat is echt leuk hoor), of lekker ongestoord je Instagram checken.

9. Haddock Amsterdam

Nog zo’n leuke tent met voldoende parkeergelegenheid, gelegen tussen IJburg en Zeeburg: Haddock Amsterdam. Een grote binnenspeelruimte voor de kids en in de zomer speelplek buiten. Een goede kaart en regelmatig leuke kinderactiviteiten.

10. Pllek

Op een superlocatie aan het IJ in Amsterdam-Noord (op de NDSM-werf) vind je deze hippe, duurzame hotspot: Pllek. Er zijn ieder weekend activiteiten, er is een kinderplek, kindermenu en vooral buiten is het heerlijk vertoeven. Alleen al de weg ernaartoe (met de pont!) en het uitzicht maken de trip de moeite waard.

Volg ons ook op:

Recente blogs:

Updates ontvangen?

Meld je aan
Sorry but there is some error in adding your email to our subscriber list. Please try again
Het inschrijven is gelukt!