Treinen met een dreumes: wat neem je zoal mee?

Auteur: Femke

Dit artikel is gepubliceerd op: 12/09/2018

Als single lady reisde ik 2 jaar geleden in m’n eentje een paar weken met de trein door Europa. Ik kwam tot rust in de bergen bij Innsbruck, zwom in de Donau in Wenen, maakte het laat in Zagreb en Pula, fotografeerde Venetië en Milaan en bezocht vriendinnen in Chioggia en Zürich. Inmiddels ben ik moeder en heb ik het wilde plan opgevat om met mijn lief en dreumes van net een jaar een treinreis te maken.

Mijn vriend is al snel net zo enthousiast als ik en we gaan op zoek naar treintickets. Interrail heeft regelmatig acties. Rond Valentijnsdag kopen we onze tickets met 15% korting. Perfect en echt een tip als je dit ook van plan bent. Er zijn ook acties rond kerst en rond Pasen. We kiezen een ticket waarmee je 7 dagen mag reizen in een periode van een maand. De reis duurt ongeveer 3 weken.

Rond Valentijnsdag kopen we onze tickets met 15% korting. Perfect en echt een tip als je dit ook van plan bent.

Tour d’Europe

Bij het uitstippelen van de route houden we steeds rekening met onze zoon. Hoe lang houdt hij het vol in de trein? Kiezen we voor een nachttrein of reizen we vooral overdag? Minimaal 2 nachten op 1 plek is het beste, weet ik uit ervaring. De aankomst- en vertrekdag ben je immers deels al kwijt. We kiezen voor minimaal 3 overnachtingen per locatie en schatten in dat ons kleintje een treinreis van maximaal 5 uur volhoudt.

Met de handige reisplanner op de site van Interrail berekenen we de treintijden. Ik heb mijn zinnen gezet op een weekje in de bergen van Oostenrijk en vind een mooie camping aan de Ossiacher See. We boeken er een babybed en lakens bij, zodat we die niet mee hoeven te nemen. Ideaal! Onze route is als volgt: we starten in Frankfurt, dan Salzburg, een weekje Ossiach, daarna 3 keer 4 dagen Wenen, Praag en Berlijn.

Inpakken en gaan

De laatste zonnige dagen in Nederland dienen zich aan en ons reisje is opeens al over 2 dagen. De backpacks staan klaar om gevuld te worden. Maar wat neem je mee voor een reis van 3 weken, samen met een dreumes van net een jaar?

Allereerst de essentials en luiers voor een aantal dagen – ik heb er geloof ik zo’n 40 (!) onder in de tas gedrukt – flesvoeding, ontbijtgranen, vitamine D, een stuk of 7 rompers en een paar broekjes. Voor onderweg heb ik maiswafels, rozijnen, bananen en water. Hoewel onze zoon alleen nog in de ochtend en avond een fles krijgt, neem ik een kleine thermoskan met heet water mee. Je weet nooit of het van pas komt. Verder pak ik nog wat extra kleertjes, een warme trui, jasje, sjaal en een warme deken. 2 grote hydrofiele doeken zijn handig voor in zijn bedje en fijn als handdoek.

Allereerst de essentials en luiers voor een aantal dagen – ik heb er geloof ik zo’n 40 (!) onder in de tas gedrukt – flesvoeding, ontbijtgranen, vitamine D, een stuk of 7 rompers en een paar broekjes.

Zelf kiezen we heel zorgvuldig onze kleding. Niet te veel, de tas is zo vol en er moet ook nog speelgoed bij. Een blokkentorentje, een Toet Toet Auto, iets van hout en de vrolijke mondharmonica. Dat voelt als heel weinig, maar ik vertrouw erop dat er onderweg genoeg is om mee te spelen.

Omdat ik verwacht dat er niet in alle hotels een babybed is nemen we een lichtgewicht Deryan-tentje mee. De babyvariant weegt ongeveer 1,5 kilo. Daarnaast hebben we onze kinderwagen ingeruild voor een Quinny Zapp Flex buggy. Die klap je makkelijk in en onze zoon fijn kan er onderweg in slapen. De wielen van deze buggy zijn mooi groot, wat fijn is voor wat grotere afstanden.

En route!

Zo zag onze voorbereiding eruit. Inmiddels zijn we 4 dagen onderweg en genieten we volop van ons avontuur. In mijn volgende blog deel ik onze bevindingen en mijn tips voor onderweg met jullie!

De route in 2016

Volg ons ook op:

Recente blogs:

Updates ontvangen?

Meld je aan
Sorry but there is some error in adding your email to our subscriber list. Please try again
Het inschrijven is gelukt!