Review: ik ga op reis en neem mee… de opblaasbare zitverhoger van Bubblebum

Auteur: Annabelle

Dit artikel is gepubliceerd op: 2/10/2019

Op Takemeto.nl vind je naast leuke reisverhalen ook regelmatig tips over producten die onmisbaar zijn tijdens je reis met een kleintje. In de rubriek ‘Ik ga op reis en neem mee’ test blogger Annabelle dit keer de opblaasbare zitverhoger van Bubblebum. Lezen jullie mee?

Onmisbare items op reis

Als familie van 5 zijn we redelijk ‘bereisd’ en hebben we veel van de wereld gezien. Inmiddels hebben we een lijst met favoriete producten die voor ons echt onmisbaar zijn op reis. Het Deryan tentje is zo’n product. Of een goede draagzak, ook zo onmisbaar onderweg. Ik hoop een nieuw product aan dit lijstje toe te kunnen voegen: de opblaasbare zitverhoger van Bubblebum.

En wat doen we met de kinderen?

We gaan weer op avontuur. Deze zomer staat een reis gepland naar Nicaragua. Omdat we met 3 kleine kinderen reizen en op zoek zijn naar iets van comfort, huren we een auto voor het grootste gedeelte van onze reis. Een auto huren in Nicaragua kost je een rib uit je lijf. Ook voor een autostoel moet je diep in de buidel tasten. Voor Beau van 1,5 kunnen we simpelweg niet anders. Voor hem reserveren we een stoel. Maar hoe vervoeren we Ollie van 5 en Maxime van 4 jaar?

Voor het huren van een autostoel moet je diep in de buidel tasten.

Op zoek naar een oplossing

We lezen dat de wegen er slecht kunnen zijn, zeker in het regenseizoen. Tijdens eerdere reizen namen we de kinderen onderweg rustig op schoot. Maar dat is nu geen optie, we rijden namelijk zelf. En omdat we toch wel wat kilometers gaan afleggen, willen we een veilige autostoel voor onze oudste 2. Op internet ga ik op zoek naar een oplossing. Ik ben vast niet de eerste die tegen dit probleem aanloopt. Al snel kom ik terecht bij de Bubblebum, een zitverhoger die is ontstaan uit frustratie en bezorgdheid over de veiligheid van kinderen tijdens een verblijf in het buitenland. Precies wat ik nodig heb!

Hoe werkt dat dan?

Ik ontvang 2 zitverhogers thuis. Een roze en een zwarte. Ze komen in een keurig tasje. Wat opvalt is dat ze klein zijn. Zowel in het tasje als opgeblazen. Want ja, deze stoeltjes blaas je op tot een volwaardig internationaal goedgekeurde zitverhoger. Aan weerszijden is een clip bevestigd waar de autogordel doorheen gaat. In het tasje vind ik ook een extra clip die ervoor moet zorgen dat de driepuntsgordel niet snijdt in de hals van je kind. Het lijkt alsof aan alles is gedacht. In de koffer dus!

De Bubblebum blaas je op tot een volwaardige internationaal goedgekeurde zitverhoger.

En nu in het echt

Met 3 kleine kinderen reis je nooit echt licht. We zijn er inmiddels wel redelijk bedreven in geworden. Hoewel de zitverhogers klein zijn, nemen ze toch een groot deel van onze reistas in beslag. Een voordeel is natuurlijk wel dat ze eenmaal op de plaats van bestemming alleen maar in de auto zullen liggen. Er passen met gemak 2 zitverhogers en een grote autostoel op een achterbank van onze middelgrote huurauto. Alle ouders van 3 kleine kinderen weten dat dit een hele puzzel kan zijn. De Bubblebums zijn slechts 32 centimeter breed dus in dit geval is het echt easy as that!

De eerste paar keren maken wij de kinderen zelf vast. De autogordel door de clips krijgen is in het begin namelijk best lastig, maar al snel kunnen ze zichzelf vast- en ook weer losmaken. De zitverhogers doen goed hun werk. De kinderen kunnen net wat beter naar buiten kijken en ook op de allerslechtste wegen (en geloof me, die zijn heel slecht in Nicaragua) blijven de zitverhogers én de kinderen keurig op hun plek zitten.

Ook op de allerslechtste wegen blijven de zitverhogers én de kinderen keurig op hun plek zitten.

We hebben een winnaar

Wat een uitvinding! De stoeltjes zijn klein, licht, zorgen voor genoeg comfort en het allerbelangrijkste: ze zijn veilig. Geen gezeul met eigen ingecheckte autostoelen, geen hoge kosten voor het huren van (vaak gedateerde) autostoelen op locatie en ik voel me (alleen als het aankomt op veiligheid in de auto) een hele verantwoordelijke moeder. Dus je raadt het al: ik heb weer een product toegevoegd aan mijn must-havelijst voor op reis.

Geen gezeul met eigen autostoelen en geen hoge kosten voor de huur van een gedateerde stoel.

Winnen?

Lijkt dit product je ook te gek? We mogen een Bubblebum in een kleur naar keuze weggeven!

Doe je mee? Hierbij de spelregels:

  • Zorg ervoor dat je bent ingeschreven op onze nieuwsbrief (vergeet je aanmelding niet per e-mail te bevestigen! Let op: die kan in de spam zitten)
  • Volg ons op Instagram @takemeto.nl en like ons bericht
  • Plaats een originele reactie op de Instagram post waarom jij een Bubblebum zitverhoger wilt winnen!

Deze actie loopt tot en met zondag 6 oktober. Op maandag 7 oktober maken we de winnaar bekend in onze stories op Instagram en vermelden we de winnaar ook in de Instagram-post.

Deze blogs al gelezen?

Vakantie met twee ‘eenkindgezinnen’ op Mallorca: dubbel avontuur!

Wij zijn met z’n drietjes thuis: m’n vriend, ons dochtertje Puck (7) en ikzelf. We reizen (en reisden) dan ook heel wat samen. Toen Puck kleiner was, ging dat vaak zonder slag of stoot.

Vakantiehuistip: Villa Miali Curaçao

“Afgelopen maart verbleven wij met onze kleuter van 4 en baby van 9 maanden 2 weken in een van de appartementen van Villa Miali, gelegen in de rustige villawijk Vista Royal en op een steenworp afstand van Jan Thiel Beach.”

Interrailen met een dreumes? Het kan! Femke vertelt!

Rechts van mij slaapt mijn vriend, links onze zoon. Vanuit de hotelkamer in een goedkoop pensionnetje in Frankfurt hoor ik in de kamer naast ons al ruim een uur bellende, lachende en discussiërende Italianen.

Volg ons ook!