5 x de beste voorbereidingstips voor een wereldreis met 2 kids!

Auteur: Jacqueline

Dit artikel is gepubliceerd op: 24/02/2020

Wij hebben besloten om onze 3 kinderen (5, 4 en 1 jaar) mee te nemen op een wereldreis! We willen in ongeveer 2 jaar de wereld rond. Daarvoor hebben we ons huis en een hoop van onze spullen verkocht. Een hele onderneming, maar vooral een hele verandering voor onze 3 kinderen.

Voor ons als ouders is het al moeilijk om ons voor te stellen wat ons de komende tijd te wachten staat. Laat staan voor de kinderen! Voordat we op reis gingen wilden we hen zo goed mogelijk voorbereiden op dat wat hen te wachten staat. In dit blog vertellen we hoe we onze kinderen hebben voorbereid op een reis die hun hele leven gaat veranderen.

1. Bibliotheek

Om te beginnen namen we de jongens mee naar een van onze favoriete plekken: de bibliotheek. Het was een simpele locatie om met de voorbereidingen te beginnen. We liepen naar de kinderafdeling en zochten daar de afdeling op met reisboekjes. Het verbaasde me hoeveel kinderboeken er zijn over het maken van een verre reis of zelfs een wereldreis. We lieten beide kinderen een stapel boekjes uitkiezen en namen die mee naar huis. Voor het slapen, of gewoon tussendoor, lazen we de zelf uitgekozen boekjes om beurten voor.

Het verbaasde mij hoeveel kinderboeken er zijn over het maken van een verre reis of zelfs een wereldreis.

2. Aviodrome

Voordat we aan onze wereldreis begonnen, hadden de jongens nog nooit gevlogen of zelfs een vliegtuig van binnen gezien. Wij wilden de jongens eerst kennis laten maken met een vliegtuig voordat zij er ruim 9 uur in mochten zitten. Bij Aviodrome (vlak bij Lelystad) vind je ontzettend veel vliegtuigen. Sommige kun je zelfs van binnen bekijken. Als je aankomt bij Aviodrome moet je bij binnenkomst eerst ‘inchecken’ zoals het ook een klein beetje op het vliegveld gaat. De kinderen ontvangen een boekje met daarin allemaal leuke vragen en opdrachten die ze kunnen uitvoeren in het park. De jongens keken hun ogen uit en waren op slag verliefd op alle vliegtuigen. Er staat ook een grote Boeing 747 waar je in kunt zitten. De jongens namen plaats in het vliegtuig en deden meteen hun riempjes vast! Aan het eind van je bezoek ontvangen de kinderen een echt Aviodrome-vliegbrevet bij het inleveren van hun opdrachtenboekje.

3. Schiphol Experience

Onze wereldreis begon op Schiphol. We vlogen als eerste van Schiphol naar Miami. In de Schiphol Experience laat je kinderen op een leuke manier kennis maken met het vliegveld. Je stapt met z’n allen in een bus die over het terrein rijdt. Hij brengt je niet alleen langs vliegtuigen, maar ook langs de brandweerkazerne en zelfs langs een rechtbank die op het terrein gevestigd is. Tijdens de tour spelen ze een film af met heel veel nuttige informatie. Zo leer je meer over alle ins en outs op Schiphol.

4. Verre Reizen Event

2 keer per jaar vindt het Verre Reizen Event plaats. Het is een leuke en vooraf informatieve beurs waar je ontzettend veel reisinformatie krijgt. Wij besloten deze beurs te bezoeken, omdat we nog niet precies wisten welke landen wij tijdens onze wereldreis aan wilden doen. We lieten de jongens ook zelf stands uitkiezen waar zij informatie mochten vragen. Zo kwamen we bij stands uit die we zelf misschien wel voorbij waren gelopen. Er stonden ook verschillende campers in de beurshal. Daarin konden we ook een kijkje nemen. Dat was ontzettend handig, omdat we met een camper door Canada en Australië wilden gaan reizen.

5. Reisbureaus

Tot slot namen we de jongens mee naar verschillende reisbureaus. Dat deden we pas toen we wat meer inzicht hadden in de verschillende landen die we wilden bezoeken. We vroegen om oude vakantiebrochures waaruit ze plaatjes konden knippen die ze interessant vonden. Zo kregen wij ook een goed beeld van wat ze tijdens de wereldreis wilden zien en ondernemen. De jongens kozen voornamelijk voor dierenplaatjes. Onze eigen ‘Freek Vonkjes’ dus!

Natuurlijk kun je je kinderen niet op alles voorbereiden. Er zullen veel onverwachtste momenten tijdens een wereldreis zijn. Toch denken we dat we onze kinderen op deze manier wel een beetje een indruk hebben gegeven van wat hen te wachten staat. Ook bij het hele proces van het verkopen van ons huis hebben we ze betrokken. Voor nu kunnen we alles alleen nog maar op ons af laten komen… En ontzettend gaan genieten!

Deze blogs al gelezen?

Vakantie met twee ‘eenkindgezinnen’ op Mallorca: dubbel avontuur!

Wij zijn met z’n drietjes thuis: m’n vriend, ons dochtertje Puck (7) en ikzelf. We reizen (en reisden) dan ook heel wat samen. Toen Puck kleiner was, ging dat vaak zonder slag of stoot.

Vakantiehuistip: Villa Miali Curaçao

“Afgelopen maart verbleven wij met onze kleuter van 4 en baby van 9 maanden 2 weken in een van de appartementen van Villa Miali, gelegen in de rustige villawijk Vista Royal en op een steenworp afstand van Jan Thiel Beach.”

Interrailen met een dreumes? Het kan! Femke vertelt!

Rechts van mij slaapt mijn vriend, links onze zoon. Vanuit de hotelkamer in een goedkoop pensionnetje in Frankfurt hoor ik in de kamer naast ons al ruim een uur bellende, lachende en discussiërende Italianen.

Volg ons ook!