Dit zijn de 3 must do’s voor een perfecte wintersportvakantie met een dreumes

Auteur: Loes

Dit artikel is gepubliceerd op: 16/03/2019

We zijn alweer een eventjes thuis van onze eerst wintersport vakantie als gezin, in Hochzillertal: Fügen/Kaltenbach. De dakkoffer ligt op zolder en de was weer in de kast. De foto’s herinneren ons aan een superleuke vakantie. Ga jij nog op skivakantie? Dan vind je hieronder 3 essentiële must-do’s voor een wintersportvakantie met kleine kinderen.

1. Boek een kindvriendelijk hotel

Wij hadden het kindvriendelijke Gasthaus Goglhof geboekt. Het lag (in winterse omstandigheden) niet bepaald op loopafstand van het dorpshart. Maar gelukkig hoefden we na een dag op de piste niet nog met de auto het dorp in. Bij aankomst stond het kinderbedje al klaar; de stopcontacten waren weliswaar niet afgedekt, maar met een aantal pleisters was dit zo opgelost. Het eten, zowel ’s avonds als ’s ochtends, was heerlijk én voor onze dreumes was er een kinderstoel, een placemat om op te kleuren én een speelkamer met onder andere een leuke glijbaan, keukentje, speelmuur en voor de grotere kinderen een klimwand(je). In het ruime appartement mét vaatwasser kun je ook zelf te koken. Buiten is er zelfs een speeltuin met overkapping, met onder andere een trampoline en een zandbak. En een erg gave rodelbaan van 3 kilometer lang. De rodelbaan is een echte aanrader, zeker in het donker is het een bijzondere ervaring! Het personeel van het Gasthof is erg vriendelijk en behulpzaam, zo verrasten ze onze dreumes op de laatste dag met een leuke knuffel.

Bij aankomst stond het kinderbedje al klaar; de stopcontacten waren weliswaar niet afgedekt, maar met een aantal pleisters was dit zo opgelost.

2. Zorg voor voldoende vermaak in het bergrestaurant

Het beste skigebied voor ons reisgezelschap was Kaltenbach. Rond de parkeerplaats was niet zoveel te beleven en om optimaal te genieten van de wintersportsfeer brachten we heel wat tijd door in het panoramarestaurant Mountain View Hochzillertal. ’s Ochtends toverden we de kinderwagen om tot skitaxi en maakten we ons op voor de Bergfahrt. Er waren 2 verschillende gondels. In de moderne variant reed je de kinderwagen zo naar binnen. In de wat oudere variant moest je hem naar binnen tillen. Even opletten dus.

Er waren 2 verschillende gondels. In de moderne variant reed je de kinderwagen zo naar binnen. In de wat oudere variant moest je hem naar binnen tillen. Even opletten dus.

In het gebouw Mountain View is ook een kinderopvang mét adembenemend uitzicht, een kleine sportwinkel én natuurlijk een restaurant/bar aanwezig. In het restaurant zelf is geen speelruimte. ’s Ochtends was het nog niet zo druk en de grond nog droog, dus onze kleine meid kroop vrolijk door het restaurant en speelde met haar eigen speelgoed. Buiten zijn er grote loungebanken waar ze heerlijk op kon spelen. Qua faciliteiten is er een kinderstoel aanwezig en een verschoontafel in het invalidentoilet. Ook kun je eten laten opwarmen. Omdat we een hele dag op de piste bleven, was het fijn dat de rest van ons reisgezelschap zorgde voor vermaak. En niet te vergeten een telefoon met filmpjes, die voor voldoende afleiding zorgt.

We kozen ervoor om onze dreumes niet naar de opvang te brengen en dat betekende dat ze haar dutjes in de kinderwagen deed, na 10 minuten rondjes lopen door een rustig gedeelte sliep ze diep en sloten we weer aan bij de rest. Aan het eind van de dag gingen we voldaan met een Talabfahrt naar beneden. Ook daar weer even opletten dat je de goede gondel kiest.

3. Neem familie/vrienden mee op vakantie

Ons gezelschap bestond uit 11 volwassen en 3 kinderen(10 jaar, 1 jaar en 4 maanden oud). We spraken geen tijden af, maar aten wel iedere avond samen. Al snel vonden we een ritme waar we opa en oma troffen tijdens het ontbijt en later op de dag de rest op de piste. Zowel op de skipiste als in het hotel was het superfijn om de zorg voor onze dreumes te delen met haar (bonus)opa’s en (bonus)oma’s. Zo hadden we ook (erg veel) tijd om samen te gaan skiën en rodelen. En op de momenten dat ik met de dreumes in het restaurant bleef en mijn man ging skiën hadden we beiden toch gezelschap en dat is denk ik het grootste voordeel om met een groep op vakantie te gaan.

Volg ons ook op:

Recente blogs:

Updates ontvangen?

Meld je aan
Sorry but there is some error in adding your email to our subscriber list. Please try again
Het inschrijven is gelukt!