Deze 6 dingen moet je bij je hebben tijdens een autorit van 6.000+ km met kids

Auteur: Patricia J

Dit artikel is gepubliceerd op: 19/09/2019

We hadden onze reis naar Canada al ver van tevoren geboekt. Daardoor hadden we lang de tijd om na te denken over alles wat we gingen bezoeken, maar ook waar we tussenstops gingen maken tijdens de lange autoritten. Daarnaast bedachten we natuurlijk wat we allemaal mee wilden nemen om de kinderen in de auto bezig te houden.

1. Muziek

Thuis hadden we onze muziek op een SD-kaart en op een iPod gezet. Die kun je bijna altijd wel aansluiten in een auto. Zo hadden we onze eigen Nederlandse muziek bij ons. De kinderen vonden het erg leuk. Ze zingen graag en dus ook in de auto. En helemaal graag met hun eigen muziek.

Tip: zorg voor voldoende afwisseling, want op den duur ben je zelf ook wel klaar met Frozen.

2. Snoezebol

Snoezebol is een luistersprookje. Elke week krijg je weer een nieuw sprookje in je mail binnen. Je kunt ze downloaden en luisteren wanneer je wilt. Snoezebol beleeft steeds een nieuw avontuur van ongeveer 10 minuten. Lekker even rust in de auto. Het is een fijne afwisseling en erg fijn als je kind wagenziek is.

Lekker even rust in de auto.

3. Eten en drinken

Het klinkt misschien als een vanzelfsprekendheid, maar soms stapten we de auto in en moesten we bij de supermarkt echt even drinken en koekjes halen. Het kon dan soms net even langer duren en dan zit je met zeurende kinderen. Wij gingen daarom regelmatig naar de supermarkt op zoek naar lekkere koekjes, drinken en soms chips of een snoepje.

Tip: zorg voor voldoende tussenstops, dan hebben kinderen niet eens door dat ze lang in de auto zitten. Ergens lunchen of picknicken is voor iedereen fijn!

4. Spelletjes voor in de auto

In sommige winkels kun je van die magnetische spelletjes krijgen. Zo hadden we van Jumbo Mens-erger-je-niet mee. Dat spel is ook prima te spelen op de achterbank. Het spelletje UNO blijft bij ons favoriet. Als we wat meer door de bergen reden en de oudste wagenziek werd, dan deden we spelletjes als ‘Ik-ga-op-reis-en-neem-mee’. ‘Ik-zie-ik-zie-wat-jij-niet-ziet’ en ‘De-kleur-is’ of we maakten een woordenslang. Zeker voor kinderen in groep 3/4 zijn dit leuke spelletjes om te doen.

5. Eigen speelgoed

Wij kozen ervoor om voor beide meiden een eigen trolley mee te nemen. Daarin deden ze hun eigen speelgoed. We hadden er ook cadeautjes in gedaan, zodat ze soms wat nieuws bij zich hadden. Ze kregen een LOL stickeralbum en dat was toch wel het ultieme cadeau. Ze zijn urenlang bezig geweest met stickers plakken en ze bekeken het boek heel vaak.

Onze jongste is 3 jaar en zij had kleurboeken en spelboeken in haar koffertje. Ze was erg lang bezig met het vakantieboek van Casper en Emma en met een boek van de Action met allemaal spelletjes speciaal voor 3-/4-jarigen. De oudste is 7 en zij had woordzoekers mee. Ook een kleurboek van prinsessen. Daarnaast ook van Crayola een boek waar ze zelf jurken kon ontwerpen. Dat knutselboek was toch wel haar favoriet.

6. Eigen fototoestel

Onze kinderen hadden beiden al een fototoestel van Vtech. Die heeft een kidizoom. Onderweg maakten ze dus aardig wat foto’s en filmpjes van de omgeving. Maar ze maakten ook volop selfies. Met een koptelefoon luisterden ze naar hun eigen muziek en speelden ze spelletjes. Het is heel leuk om nu de beelden terug te zien, die ze zelf gemaakt hebben.

Do’s tijdens een autorit van 6.000 kilometer

  • Neem voor de zekerheid spuugzakjes mee.
  • Billendoekjes zijn altijd handig.
  • Zorg dat je alles binnen handbereik hebt, anders kun je 100 keer stoppen voor een knuffel, zonnebril, kussen of iets dergelijks.
  • Maak veel kleine stops, er is genoeg te zien!
  • Neem ruim de tijd om te reizen, het duurt vaak langer dan verwacht.
  • Stop regelmatig bij een toilet.
  • Wees eerlijk over hoe lang het rijden is.
  • Neem gordelhoesjes en nekkussens mee, zodat de kids kunnen slapen in de auto.

Een rondreis door Canada met een auto is echt goed te doen, zolang je jezelf (en de kinderen) er maar goed op voorbereidt.

Lees ook Patricia haar andere blogs over de reis door Canada met kinderen:

Deze blogs al gelezen?

Vakantie met twee ‘eenkindgezinnen’ op Mallorca: dubbel avontuur!

Wij zijn met z’n drietjes thuis: m’n vriend, ons dochtertje Puck (7) en ikzelf. We reizen (en reisden) dan ook heel wat samen. Toen Puck kleiner was, ging dat vaak zonder slag of stoot.

Vakantiehuistip: Villa Miali Curaçao

“Afgelopen maart verbleven wij met onze kleuter van 4 en baby van 9 maanden 2 weken in een van de appartementen van Villa Miali, gelegen in de rustige villawijk Vista Royal en op een steenworp afstand van Jan Thiel Beach.”

Interrailen met een dreumes? Het kan! Femke vertelt!

Rechts van mij slaapt mijn vriend, links onze zoon. Vanuit de hotelkamer in een goedkoop pensionnetje in Frankfurt hoor ik in de kamer naast ons al ruim een uur bellende, lachende en discussiërende Italianen.

Volg ons ook!