De speelgoedtas van Annabelle: 20 meeneemtips voor op vakantie!

Auteur: Annabelle

Dit artikel is gepubliceerd op: 9/02/2019

Of wij nou 6 weken reizen door Azië, 2 weken kamperen in Europa of een weekendje weg gaan in eigen land, over de inhoud van ‘de speelgoedtas’ denk ik altijd heel goed na. In ons gezin hebben we de regel dat een tablet meegaat op reis, maar vooral bedoeld is voor de heen- en de terugreis. Verder blijft ie in de accommodatie. Tuurlijk mogen onze kinderen na een lange dag een filmpje kijken. Maar een beeldscherm meenemen naar een restaurant, strand of bezienswaardigheid: doodzonde. Dit vergt van ons als ouders dus een goede voorbereiding en een enorme dosis zin in kinderspelletjes.

Ik kreeg ooit eens de tip om je kinderen zelf een rugtasje te laten vullen met speelgoed. Op die manier zouden kinderen zich namelijk betrokken en verantwoordelijk voelen. En daarnaast weten ze zelf waar ze het liefste mee spelen. Ik weet niet hoe het met jullie kinderen zit, maar die van mij kwamen met wat bijzondere items. Een medaille van de avondvierdaagse (‘want we gaan op vakantie toch ook veel lopen mama’), een veel te zware houten auto (“ja, hij is wel heel zwaar maar toch ook super mooi”), 3 Frozen tasjes (“maar Elsa is echt mijn lievelings en ik vind ze allemaal zo mooi”). Goed, je begrijpt dat toen de kinderen in bed lagen, ik zelf wat wijzigingen heb doorgevoerd.

Ik kreeg ooit eens de tip om je kinderen zelf een rugtasje te laten vullen met speelgoed. Op die manier zouden kinderen zich namelijk betrokken en verantwoordelijk voelen.

Dit speelgoed nemen wij mee op reis voor 2 dreumesen

Bijgaand een kijkje in onze speelgoedtas van een 1,5 en 3 jarige. Deze tas ging 6 weken mee door Sri Lanka

 1. Duploblokken
  Duplo heb ik voor deze reis last minute nog ingepakt. Eigenlijk vond ik duplo vooral groot en veel. Aan 3 blokjes heb je natuurlijk niks. Maar wat een succes! Alle kinderen vinden dit leuk, het is makkelijk schoon te maken en je kunt voor een dagtrip ook de helft in de accommodatie laten.
 2. 5 hotwheels auto’s
  Jongetjes en auto’s. Gaat altijd goed denk ik.
 3. Een afstandsbediening voor kinderen
  Inclusief verschillende geluidjes. Je voorkomt ermee dat je kind in het vliegtuig steeds jouw afstandsbediening pakt.
 4. Kleine voorleesboekjes.
  Wij namen ‘Ik zou wel een kindje lusten‘ en ‘Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft‘ mee. Dat zijn prachtige prentenboeken, maar dan in klein formaat, 16 x 12 centimeter. We hebben ze elke avond voorgelezen. Op de avonden nadat de kinderen onderweg ergens in slaap vielen. En dat zijn er best veel.
 5. Stempels en stickers
 6. Tekenblok en potloden
  Onmisbaar in elke reistas.

Speelgoed voor een reis met 3 kinderen

Dit namen we mee op onze reis van 6 weken door Bali voor onze baby van 4 maanden, peuter van 3 en kleuter van 4 jaar

 1. Kleurboeken, stiften en stickers
  Mijn dochter is dol op kleuren en stickers. In het vliegtuig, bij elke maaltijd, op het strand. We hebben onderweg bij een grotere supermarkt nieuwe stiften gekocht.
 2. Een autobaan van Way to play en auto’s
  Deze flexibele autobaan is voor zowel binnen als buiten en kan op elke ondergrond gelegd worden. Hij kan bovendien nat en vies worden.
 3. Een grote hotwheels truck inclusief autootjes
  Wanneer je de truck uitklapt komt er een schans tevoorschijn waar je eindeloos autootjes vanaf kunt vuren.
 4. Een verrekijker
  Wij kochten een speciale voor kinderen. Maar dan wel een van een goede kwaliteit. Leuk voor kinderen en ouders.
 5. Een knikkerzak met knikkers
  Het was weer die periode van het jaar waarop er volop werd geknikkerd op school. Samen zochten we de allermooiste knikkers uit. Onderweg maakten wij zelf knikkerbanen van aangespoeld hout. Of speelden we een potje knikkeren met een zelf uitgegraven knikkerpotje.
 6. Pop en flesjes
  Om lekker mee te spelen en te verzorgen.
 7. Memory
  Voor peuter en kleuter heel leuk.
 8. Dingen spelletjeskaarten
  In een klein blikje zitten 50 kaarten met allerlei vragen die de allerkleinsten al beantwoorden. ‘Welke dag komt na maandag’, ‘wat vind je allemaal in een speeltuin’.
 9. Uno junior
  Een kaartspelletje wat iets weg heeft van pesten. Vanaf een jaar of twee kunnen kinderen dit met een beetje hulp goed spelen. Super leuk om dit met het gezin te doen.
 10. Opduikdiertjes, een duikbril en snorkel
  Deze waren echt dé hit bij elk zwembad of strand.
 11. Voorleesboekjes
  Dit keer namen wij iets meer boekjes mee die wij hebben verslonden en daar allemaal hebben achtergelaten.
 12. Sleutelbos van Green toys voor de baby
 13. Olifantarmring om lekker op te bijten
 14. Leeuwrammelaar voorzien van allerlei kleurtjes en knispers.

Eenmaal op locatie kochten wij nog het een en ander: emmertjes, schepjes, een graafmachine en een vlieger. Voor de baby konden wij niet zo veel vinden op Bali. Gelukkig spelen kleintjes met de eenvoudigste items. Een lege fles gevuld met steentjes bijvoorbeeld.

Tip: neem je veel verschillend speelgoed mee? Tel dan alle items. Zo blijf je bij het inpakken niet altijd eindeloos zoeken naar eventueel nog meer kleine autootjes of knikkers.

Aan het eind van de vakantie lieten we een deel van het speelgoed achter voor de kinderen daar, samen met alle te kleine geworden kleding. De kinderen hebben het zelf gegeven, wat weer een hele mooie afsluiting van onze vakantie was.

Volg ons ook op:

Recente blogs:

Updates ontvangen?

Meld je aan
Sorry but there is some error in adding your email to our subscriber list. Please try again
Het inschrijven is gelukt!