Binnenkort op babymoon? Linda geeft je 5 tips voor een perfecte vakantie!

Auteur: Linda

Dit artikel is gepubliceerd op: 2/09/2019

Babymoon, ontstaan in Amerika, maar ondertussen ook in ons eigen landje populair bij aanstaande ouders. En ik begrijp wel waarom. Of het nou de 1e is of – zoals voor ons – de 3e, een kleintje verandert veel aan je leven en aan je relatie. Dus het is heerlijk om nog even de tijd te nemen voor elkaar en te genieten van alle rust. Maar hoe zorg je er nu voor dat je het beste uit je deze bijzondere vakantie haalt? Hier 5 tips om je eigen perfecte babymoon samen te stellen.

1. Speciale bestemming

Een belangrijk onderdeel van de babymoon is natuurlijk de bestemming. Of je nu nog samen een flinke reis gaat maken of maar een paar dagen hebt, kies iets dat speciaal is voor jullie. Misschien een plek die jullie altijd al samen graag hebben willen bezoeken, of een waar jullie goede herinneringen aan hebben.

Aangezien onze 2 oudste meiden bij mijn ouders zouden blijven, hadden wij maar een paar dagen om er even tussenuit te gaan. Toch zijn we samen een weekend naar Gran Canaria gegaan. Een speciale plek voor ons allebei met alleen maar goede herinneringen.

2. Wacht niet tot het laatste moment

Nog een belangrijke keuze voor jullie babymoon is de timing. Wanneer is nu het juiste moment om samen weg te gaan. Hoewel dit natuurlijk sterk afhankelijk is van jullie bestemming en activiteiten, is het aan te raden om niet tot de laatste maand te wachten. Niet alleen omdat je dan niet meer mag vliegen of dat je kindje wat eerder kan komen dan verwacht, maar zo’n dikke buik maakt het gewoon zwaar. De laatste loodjes wegen echt het zwaarst en je zult je niet meer zo fit voelen. De warmte opzoeken zal waarschijnlijk niet zo ontspannend meer zijn en fysieke activiteiten worden steeds zwaarder. Je 2e trimester of aan het begin van het 3e trimester is een mooie periode voor een babymoon.

Je 2e trimester of aan het begin van het 3e trimester is een mooie periode voor een babymoon.

3. Samen ontspannen

Een zwangerschap is hard werken. Zowel voor papa als voor mama is het een spannende tijd met veel nieuwe ervaringen. Kies dus activiteiten waar jullie samen van ontspannen. Word jij helemaal rustig van een dagje in een spa? Kies dan voor een wellnesshotel. Vinden jullie het heerlijk om door mooie straatjes te slenteren en nieuwe steden te ontdekken, kies dan voor een leuke citytrip. Zo zorg je ervoor dat je helemaal ontspannen en klaar bent voor de laatste loodjes.

Wij kozen voor een hotel met een spa: het Lopesan Costa Meloneras ResortGelijk na aankomst hebben we onze koffers op de kamer gezet en de rest van de middag waren we in de zoutbaden en sauna’s te vinden.

4. Samen uit eten

Een van de dingen waar je met een kindje misschien minder tijd voor hebt is een echte date en heerlijk samen uit eten gaan. Je babymoon is dan ook het perfecte moment om nog even extra te genieten van het samenzijn en een mooi restaurant uit te kiezen om nog eens heerlijk te eten.

Met 2 kleine kindjes en weinig oppasmogelijkheden is samen uit eten een schaarse luxe bij ons. De 2 avonden hebben wij dan ook volop genoten van een uitgebreid diner op het terras met heerlijke livemuziek.

5. Uitslapen

Uitslapen is er niet meer bij als jullie kleine wonder er straks is. Gebroken nachten en een baby die vroeg in de ochtend al wakker is, zullen veel van je vragen. Geniet daarom nog van alle rust en slaap een keer uit!

Ontdek de beste hotel aanbiedingen op HotelSpecials.nl
Wellness Hotels bij HotelSpecials

Deze blogs over het onderwerp “Babymoon” al gelezen?

Op babymoon naar Nepal: een tijgerexpeditie zonder tijgers

Het laatste deel van onze babymoon naar Nepal was een bezoek aan Chitwan National Park, waar onder andere tijgers voorkomen. Tijgers vind ik echt fantastisch. Eigenlijk best een bucketlistding om ze een keer in het wild te zien.

Op babymoon naar Nepal: letterlijk een topvakantie! (deel 2)

En toen was het tijd voor het letterlijke hoogtepunt van onze reis: het dak van de wereld, de Himalaya. Van Kathmandu reden we met een taxi naar Pokhara. Daar zouden we dan eindelijk beginnen aan onze 5-daagse hike.

Op babymoon naar Nepal: chaos in Kathmandu (deel 1)

Ik bedacht me dat ik ongeveer 3 maanden zwanger zou zijn tijdens onze reis naar Nepal. Zou ik mijn hikeoutfit dan nog wel passen? Nou, nog net. Het grootste obstakel om op babymoon naar Nepal te gaan was overwonnen.

12 redenen waarom Taiwan een supergave babymoonbestemming is

Toen ik zwanger bleek van ons eerste kindje, wilden we nog graag een keertje een verre reis maken. Het liefst naar ons geliefde Azië. Gedurende

3 x waarom IJsland de perfecte babymoonbestemming is!

Aangezien trouwen nog niet echt op de planning stond en een huwelijksreis dus ook nog even op zich liet wachten, stond 1 ding voor mij

Je bent zwanger, reislustig én je hebt een peuter van 2,5: welke babymoonbestemming kies je dan?

Op 14 januari hadden we een positieve test in handen: ik was zwanger van ons 2e kindje! En precies rond die periode was ik al

Babymoon in Marrakesh: top of flop?

Op babymoon naar Marrakesh is misschien niet de meest voor de hand liggende bestemming als je zwanger bent. Toch ben ik in mei samen met

Op babymoon naar Japan: voor Hanneke de eerste én laatste keer

Mijn moeder keek me aan of ik gek was geworden. We hadden haar zojuist verteld dat we 2 weken naar Japan zouden gaan met 24 weken zwangerschap. Op babymoon naar Japan dus.

5 leukste dagtrips tijdens je babymoon in Andalusië

Tegenwoordig kom je op bijna alle zwangerschapswebsites het fenomeen ‘babymoon’ tegen. Dat ene moment dat je voor de laatste keer samen met je partner op

Op babymoon… Maar waarheen? Anne koos voor Kos!

Babymoon, (vaak) de allerlaatste vakantie samen. Eerlijk gezegd had ik er vóór mijn zwangerschap nog nooit van gehoord. Maar ja, als je eenmaal zelf zwanger

Volg ons ook!