Lange warme avonden met je kindje op Gran Canaria: zó zitten ze binnen 3 dagen in het Canarische ritme

Zoals jullie misschien al weten, bereid ik me graag goed voor als we op vakantie gaan. Zo ook voor de vakantie naar het mooie Gran Canaria. Eén puntje wil ik op vakantie nog even fixen. En dat is het verschuiven van het middagslaapje van onze peuter naar een ware siësta, zodat we dus lekker lange avonden samen hebben. Haar slaapritme is nu: WAKKERRRR!!! om 7.30 uur, NIETTTT SLAPEN maar toch slapen van 12.30 tot 14.30 uur om vervolgens rond 19.00 uur weer heerlijk te gaan slapen.

We hebben een aantal redenen om het middagdutje te verschuiven. In de buggy slapen is tot nu toe niet echt een succes én een oververmoeid kind nog minder. Er is voldoende schaduw tussen 12.00 en 15.00 uur in en rond het zwembad én we hebben geen zin om lange avonden op het balkon te hangen. De vraag is alleen: hóe gaan we het middagslaapje verschuiven?

Dag 1: we beginnen rustig

We komen rond 13.00 uur aan in het hotel op Gran Canaria en verkennen eerst de omgeving. Dat betekent dat we voor vandaag nog maar even het thuisritme aanhouden. Terwijl onze peuter slaapt, pakken wij de spullen uit. Als ze uitgerust en opgewekt wakker wordt gaan we naar het zwembad, met een kinderbad vol schaduwplekken! Vervolgens dineren we vroeg en kopen we wat lekkers in de lokale supermarkt. Proost op de eerste en laatste lange avond, vanaf 19.30 uur op het balkon. Met overigens een best prima uitzicht!

Dag 2: de grote dag is aangebroken

Vandaag gaat het dan gebeuren. We gaan het slaapje van onze mini rekken. Alles is hierbij geoorloofd. Rond 13.00 uur begint onze kleine meid toch echt moe te worden. Tijd voor de omkoperij. We plonsen in alle zwembaden en kopen zelfs het grootste ijsje dat op de kaart staat. Om 15.00 uur is ze echt heel moe en dus gaan we snel naar de kamer. Ze slaapt als een roosje. ’s Avonds houdt ze het al een stuk langer vol. Rond 21.00 uur kleurt ze in de lobby nog een mooie kleurplaat om vervolgens als een roosje in slaap te vallen in haar eigen bed.

Tijd voor de omkoperij. We plonsen in alle zwembaden en kopen zelfs het grootste ijsje dat op de kaart staat.

Dag 3: missie geslaagd!

’s Ochtends slaapt niet alleen onze peuter uit, maar wij ook. Tot 8.30 uur! We beginnen onze dag goed. Vandaag hopen we het slaapje nog iets te rekken tot 16.00 uur. Met weer een ijsje en een nieuwe strandbal is het ons gelukt. Terwijl we ons klaarmaken voor de avond, slaapt onze peuter van 16.00 tot 18.30 uur. Het begin van onze vakantie in het Canarische Ritme. Dansen in de minidisco om 19.30 uur, rennend tijdens de show van het animatieteam rond 21.00 uur en rond 22.00 uur is ze moe en voldaan en gaan we terug naar de hotelkamer. Om de volgende ochtend rond 9.30 uur wakker te worden. Gelukkig konden we dan nog aanschuiven bij het late ontbijt. Missie geslaagd!

O ja… Eenmaal thuis sliep ze binnen 2 dagen weer volgens het ’thuisritme’.

Deze blogs al gelezen?

Interrailen met een dreumes? Het kan! Femke vertelt!

Femke treint deze zomer samen met haar vriend en zoontje van 1 door Duitsland, Oostenrijk en Tsjechië. In haar vorige blog schrijft ze over de

Rotterdam met kinderen? Ja toch niettan!

Rotterdam, wat hebben we genoten! 2 volle dagen in deze metropool zijn eigenlijk te kort, maar genoeg om een indruk te krijgen van wat de

Op babymoon naar Nepal: een tijgerexpeditie zonder tijgers (deel 3)

Het laatste deel van onze babymoon naar Nepal was een bezoek aan Chitwan National Park, waar onder andere tijgers voorkomen. Tijgers vind ik echt fantastisch.

Volg ons ook!