Lange warme avonden op Gran Canaria: zó zitten kids binnen 3 dagen in het ritme

Auteur: Loes

Dit artikel is gepubliceerd op: 19/02/2020

Zoals jullie misschien al weten, bereid ik me graag goed voor als we op vakantie gaan. Zo ook voor de vakantie naar het mooie Gran Canaria. Eén puntje wil ik op vakantie nog even fixen. En dat is het verschuiven van het middagslaapje van onze peuter naar een ware siësta, zodat we dus lekker lange avonden samen hebben. Haar slaapritme is nu: WAKKERRRR!!! om 7.30 uur, NIETTTT SLAPEN maar toch slapen van 12.30 tot 14.30 uur om vervolgens rond 19.00 uur weer heerlijk te gaan slapen.

We hebben een aantal redenen om het middagdutje te verschuiven. In de buggy slapen is tot nu toe niet echt een succes én een oververmoeid kind nog minder. Er is voldoende schaduw tussen 12.00 en 15.00 uur in en rond het zwembad én we hebben geen zin om lange avonden op het balkon te hangen. De vraag is alleen: hóe gaan we het middagslaapje verschuiven?

Dag 1: we beginnen rustig

We komen rond 13.00 uur aan in het hotel op Gran Canaria en verkennen eerst de omgeving. Dat betekent dat we voor vandaag nog maar even het thuisritme aanhouden. Terwijl onze peuter slaapt, pakken wij de spullen uit. Als ze uitgerust en opgewekt wakker wordt gaan we naar het zwembad, met een kinderbad vol schaduwplekken! Vervolgens dineren we vroeg en kopen we wat lekkers in de lokale supermarkt. Proost op de eerste en laatste lange avond, vanaf 19.30 uur op het balkon. Met overigens een best prima uitzicht!

Dag 2: de grote dag is aangebroken

Vandaag gaat het dan gebeuren. We gaan het slaapje van onze mini rekken. Alles is hierbij geoorloofd. Rond 13.00 uur begint onze kleine meid toch echt moe te worden. Tijd voor de omkoperij. We plonsen in alle zwembaden en kopen zelfs het grootste ijsje dat op de kaart staat. Om 15.00 uur is ze echt heel moe en dus gaan we snel naar de kamer. Ze slaapt als een roosje. ’s Avonds houdt ze het al een stuk langer vol. Rond 21.00 uur kleurt ze in de lobby nog een mooie kleurplaat om vervolgens als een roosje in slaap te vallen in haar eigen bed.

Tijd voor de omkoperij. We plonsen in alle zwembaden en kopen zelfs het grootste ijsje dat op de kaart staat.

Dag 3: missie geslaagd!

’s Ochtends slaapt niet alleen onze peuter uit, maar wij ook. Tot 8.30 uur! We beginnen onze dag goed. Vandaag hopen we het slaapje nog iets te rekken tot 16.00 uur. Met weer een ijsje en een nieuwe strandbal is het ons gelukt. Terwijl we ons klaarmaken voor de avond, slaapt onze peuter van 16.00 tot 18.30 uur. Het begin van onze vakantie in het Canarische Ritme. Dansen in de minidisco om 19.30 uur, rennend tijdens de show van het animatieteam rond 21.00 uur en rond 22.00 uur is ze moe en voldaan en gaan we terug naar de hotelkamer. Om de volgende ochtend rond 9.30 uur wakker te worden. Gelukkig konden we dan nog aanschuiven bij het late ontbijt. Missie geslaagd!

O ja… Eenmaal thuis sliep ze binnen 2 dagen weer volgens het ’thuisritme’.

Take me to Gran Canaria!

Lijkt Gran Canaria jou ook wel wat? Takemeto.nl heeft al wat informatie over deze bestemming voor je op een rijtje gezet.

  • Je vliegt vanaf Schiphol Amsterdam in ruim 4 uur naar Gran Canaria Airport
  • De beste reistijd voor Gran Canaria is april tot juni en september tot november (de zomers op Gran Canaria zijn vaak erg warm)
  • Onder andere KLM en Transavia vliegen direct op Gran Canaria
  • Een auto huren op Gran Canaria Airport doe je bij Topcar, CICAR, of AutoReisen
  • De leukste hotels op Gran Canaria boek je op Booking.com
  • Liever een pakketreis? Check bijvoorbeeld deze mooie aanbiedingen van TUI en D-reizen

Deze blogs over Gran Canaria al gelezen?

Dit zijn de 5 populairste kindvriendelijke hotels op Gran Canaria!

Gran Canaria is een fijne vakantiebestemming met kinderen in de winter. Niet voor niets staat het in onze top 7 beste winterzon-bestemmingen. De belangrijkste reden is dat het er in februari vaak nog 25 graden is.

5 x uitjes met kids op kindvriendelijk Gran Canaria

Het is een gewone vrijdag wanneer ik tijdens werk een appje krijg van mijn man. Hij stuurt me een linkje met een aanbieding naar het

Gran Canaria met baby en dreumes: zó pakte Linda het aan!

De eerste keer vliegen met een peuter en een baby. Mijn man zag het somber in: veel te veel spullen mee, een schreeuwende peuter die door het vliegtuig rent en een baby die de hele vlucht huilt.

Volg ons ook!