Alleen met je kind op vakantie: Hierom doen!

Als de baas van huis is… Gaan wij ook! Robin moet af en toe voor werk naar het buitenland of (de nog leukere tripjes) gaat gezellig even weg met vrienden. Om de sleur thuis een beetje te doorbreken en niet het gevoel te hebben er ‘helemaal alleen voor te staan’ boek ik dan soms zelf ook een weekendje weg samen met Nora. Girls only weekend weg van huis. Heerlijk!

Wat doe je dan?

Nou, vooral lekker rustig aan. Veel knuffelen. Een beetje de omgeving verkennen, zowel natuur als stad/dorp. Lekker eten. Niet heel anders dan elk ander weekendje weg.

Tijdens ons weekendje Apeldoorn bijvoorbeeld hebben we heerlijk gewandeld over de Veluwe. Nora was toen nog erg klein en sliep lekker in de draagzak tijdens de wandeling. Toen ik weer terug was bij het Van der Valk hotel (de Cantharel) sliep ze nog steeds en heb ik met haar nog in de draagzak een wijntje aan de bar gedronken en een hapje gegeten. Daarna hebben we ongegeneerd geknuffeld op de hotelkamer, samen gebadderd en toen het bedtijd was voor Nora, besloot ik mijn boek aan de kant te leggen en zelf ook maar op tijd mijn ogen dicht te doen. Ik hoefde deze avond voor niemand gezellig te doen en tegen mijn slaap te vechten!

Daarna hebben we ongegeneerd geknuffeld op de hotelkamer, samen gebadderd en toen het bedtijd was voor Nora, besloot ik mijn boek aan de kant te leggen en zelf ook maar op tijd mijn ogen dicht te doen.

Deze zomer verbleef ik met Nora in NH Sparrenhorst. We verkenden dit keer de omgeving op de fiets (kinderzitje was zo geregeld) en met de kinderwagen. In Nunspeet hebben we (vooral ík natuurlijk) van alle leuke winkeltjes genoten en ik vond een prachtig meer heel dicht bij het hotel. Dus hebben we ook nog heerlijk gespetterd in het water en met het zand gespeeld.

In Nunspeet hebben we (vooral ík natuurlijk) van alle leuke winkeltjes genoten en ik vond een prachtig meer heel dicht bij het hotel.

Maakt dit écht een verschil met thuisblijven?

Ja! Een onbekende omgeving (= nieuwe dingen ontdekken) en niks hoeven (lees: huishouden, boodschappen doen, sociale afspraken et cetera) is de beste combinatie om bij te komen en met méér energie thuis te komen dan toen je wegging. En je kindje zal ook zo genieten van jouw volle aandacht. Wellicht vind je het leuk om dit artikel over aandacht voor je kind te lezen als aanvulling op mijn blog: https://kiind.nl/article119/

Voetnoot

Er zijn natuurlijk alleenstaande ouders voor wie alleen met je kind op vakantie gaan een meer voor de hand liggende keuze is. Maar ik adviseer duo-ouders ook zeker eens een 1-op-1-reisje met kind te boeken. Het is zó knus..

Volg ons ook op:

Booking.com

Recente blogs:

Updates ontvangen?

Meld je aan
Sorry but there is some error in adding your email to our subscriber list. Please try again
Het inschrijven is gelukt!