7 x het leukste vermaak voor kinderen voor onderweg

Auteur: Marieke

Dit artikel is gepubliceerd op: 2/04/2019

Yes..! Vakantie geboekt, tijd om te gaan genieten van de voorbereidingen! Ik kan er al ver van tevoren heel erg in opgaan: lijstjes maken en inkopen doen. En sinds we kinderen hebben moeten ook zij vermaakt worden! Maar hoe vermaak je je kinderen op een lange vlucht of tijdens een lange autorit?

Tijdens onze voorbereidingen speurde ik het internet af en kwam ik hele leuke tips tegen. Tips waar ik zelf niet zo snel aan had gedacht, maar die ontzettend leuk zijn! Hierbij mijn 7 tips voor topvermaak voor onderweg:

1. Stickers zijn het helemaal!

Stickers… Ik begrijp er niets van, maar mijn dochter is er echt úren zoet mee. Tijdens de vlucht naar Mallorca afgelopen zomer gaven we haar een leeg waterflesje. Ze heeft hem helemaal beplakt met stickers die ze van tevoren zelf uit heeft mogen kiezen. Je raadt het al, het flesje ging de gehele vakantie overal mee naartoe.

2. Luisterboeken

Normale boeken zijn vrij zwaar en onhandig om mee te nemen in je handbagage. Voor onze jongste dochter nemen we ze wel altijd mee, maar voor onze oudste zijn luisterboeken een perfecte uitkomst. Koop ze bijvoorbeeld op Bookspot. Een echte aanrader? Het luisterboek van Jochem Myjer: De Gorgels.

3. Het onmisbare schermpje: de tablet/iPad

De tablet (of iPad) is bij ons een onmisbaar item. En tijdens een lange reis is het helemaal een uitkomst. Vooraf download je leuke spelletjes en filmpjes, zodat ze zich er een paar uurtjes mee kunnen vermaken.

4. Vakantieboeken voor kinderen

Kennen jullie de ‘vakantiedoeboeken’ voor kinderen? Zappelin heeft heel erg leuke vakantieboeken. Alle favoriete kinderhelden komen erin voor. Er staan leuke puzzels in, kleurplaten en korte verhaaltjes. Voor een paar euro heb je hem in je handbagage zitten.

Voor een paar euro heb je hem in je handbagage zitten.

5. Raadseltjes

Hier nog een spelletje dat wij regelmatig spelen en dat altijd een succes is: Ik zie, ik zie wat jij niet ziet. Het is ook leuk om een paar kaartjes te printen met bijvoorbeeld hun televisiehelden, dieren, speelgoed et cetera. Probeer te omschrijven wat er op je kaartje staat en laat de ander het raden. Leuke raadspelletjes en ze zijn nog gratis ook.

6. Bingo!

Of je nu met de auto of met het vliegtuig gaat, kinderbingo is altijd een goed idee. Je kunt het eenvoudig zelf maken, maar ook op het internet zijn verschillende bingo’s te vinden. Op de kaartjes zet je dingen die je onderweg tegen kunt komen. Denk aan een stewardess, het vliegtuig of voor in de auto een bepaald verkeersbord en een bepaalde kleur vrachtwagen. De kinderen kunnen onderweg zoeken en hun bingokaart volkrassen. Hebben ze een volle kaart? Dan verwachten ze natuurlijk wel een prijsje 😉

7. De laatste tip: combineer het allemaal

Wat ik vroeger altijd erg leuk vond, was dat mijn moeder een pakket maakte. Iedere keer als we een bepaald punt tijdens onze reis hadden bereikt, kregen we een kleine verrassing uit het pakket. Combineer bovenstaande tips en zo heb je direct een leuk pakket klaar staan voor jullie reis.

Hoe vermaken jullie de kinderen tijdens een lange reis?

Volg ons ook op:

Recente blogs: