7 x handige reisapps en websites

Auteur: Redactie

Dit artikel is gepubliceerd op: 5/02/2019

Je gaat op reis en neemt mee… je mobiel! Onmisbaar! En helemaal met deze 7 handige apps en websites! Dus bookmarken en downloaden maar!

 1. MAPS.ME
  Met deze app download je kaarten van alle landen ter wereld die je vervolgens offline kunt raadplegen. Zelfs mét een routeplannerfunctie. En je kunt er ook plaatsen pinnen. Superhandig. Een zeer gedetailleerde app, snel en handig in gebruik en met lokale gidsen (en wat ze kosten!). Nooit meer verdwalen dus. Of je nou in the middle of nowhere bent, in een megagrote stad, op de skipiste of vliegveld. Download de app in de appstore.
 2. De Reisapp Buitenlandse Zaken van de Rijksoverheid
  Een app met best een saaie naam, maar wel een must have! De Reisapp Buitenlandse Zaken stuurt je onder andere notificaties met actuele reisadviezen. Je vindt er daarnaast per land info over wat te doen bij ziekenhuisopname en noodgevallen én je hebt direct de adressen en contactgegevens van ambassades en consulaten bij de hand. Download de app voor iTunes of Android.
 3. Agoda.com
  Agoda is dé booking.com van Azië. Je vindt er de leukste en goedkoopste hotels, mooie gezinsdeals en zelfs privéhuizen en vakantievilla’s onder Agoda Homes. En de site is er ook nog eens in het Nederlands.
 4. Polarsteps
  Moeders die je missen, of vrienden die je stiekem jaloers wilt maken? Dan is Polarsteps iets voor jou! Deel je trip en je volgers zien precies waar je uithangt. De app werkt je trip automatisch bij, ook als je offline bent. Upload je leukste foto’s en bestel na je reis meteen een mooi fotoboek! Scheelt je heel wat uitzoekwerk (denk aan die duizenden foto’s) na je vakantie, zeker als je het elke dag goed bijhoudt natuurlijk.
 5. XE currency app
  Nooit meer per ongeluk een fooi van 40 euro geven met deze handige app. Je voert het bedrag in en hop, je weet meteen wat iets kost. En helemaal handig, ook offline te gebruiken! De app onthoudt welke currency je als laatste hebt ingevoerd. Download de app hier.
 6. WiFi finder
  Onmisbaar op een vakantie met kinderen: wifi! En hoe fijn is het als je niet meer hoeft te zoeken naar het beste netwerk (of überhaupt een netwerk dat werkt). WiFi finder helpt je snel en veilig aan de beste wifi-verbinding. Geloof ons, van deze app ga je houden.. 😉
 7. TripIt
  We bewaren het beste voor het laatst: TripIt! Deze app móet je gewoon hebben als je gaat reizen. Alle info die je op jouw reis nodig hebt, vind je hier op één plek: tickets, reserveringen, et cetera. Inclusief real-time vluchtinfo!

Ok, en nog een bonustip: Breakzy! Ga je met de auto op vakantie? Download dan de gratis app Breakzy! Met behulp van filters zoek je eenvoudig naar de leukste stopplekken; watervallen, restaurants, picknickvelden… Zeg nou zelf, je stopt toch liever bij een leuke speeltuin en schoon toilet dan een viezig tankstation? Juist! Breakzy dus!

MAPS.ME

Reisapp Buitenlandse Zaken

Volg ons ook op:

Recente blogs:

Updates ontvangen?

Meld je aan
Sorry but there is some error in adding your email to our subscriber list. Please try again
Het inschrijven is gelukt!