7 x  handig om te weten als je vliegt vanaf Eindhoven Airport met een peuter

Auteur: Loes

Dit artikel is gepubliceerd op: 10/09/2019

Vroeg in de ochtend om 6 uur vertrekken we naar Eindhoven Airport. Het is voor ons maar een klein half uurtje van huis, dus mijn schoonouders brengt ons – handig, geen gedoe met parkeren! Omdat ik me graag goed voorbereid, heb ik al wat gelezen over het vliegveld en heb ik vorig jaar goed rond gekeken. Nu deel ik deze ervaringen graag met jullie.

Hieronder 7 handige dingen om te weten als je vliegt vanaf Eindhoven Airport met een peuter!

1. Stel vragen over voeding in je handbagage via Facebook Messenger

Onze dochter van 1,5 is gek op melk. Een literpak dreumesmelk zou dus ideaal zijn in de handbagage. Op internet was het voor mij niet helemaal duidelijk of dit mee mocht. Gelukkig kun je via Facebook Messenger een bericht sturen naar medewerkers van Eindhoven Airport en krijg je (erg) snel antwoord. Het antwoord was overigens: “Dat mag alleen als de baby zelf ook meereist. Dan is de melk duidelijk noodzakelijk voor de reis. Dat geldt ook voor vloeibare babyvoeding.”

2.  Snel met kind door de security check

Net als op veel andere vliegvelden is er ook bij de security check op Eindhoven Airport een speciale rij voor ouders met kleine kinderen. Deze was een stuk korter dan de normale rij en wordt door medewerkers aangegeven.

3. Papa’s kunnen ook aan de slag

Niet op ieder toilet is het mogelijk om luiers te verschonen, maar de toiletten waar dat wel kan, zijn herkenbaar aan het welbekende pictogram. Groot pluspunt vind ik dat in het mannentoilet ook een verschoningstafel is. Erg leuk is dat er aan de muur een vliegtuig hangt, waarvan de propeller kan draaien. Onze dochter bleef zo rustig liggen tijdens het verschonen.

Groot pluspunt vind ik dat in het mannentoilet ook een verschoningstafel is.

4. Klauterplek

Doordat Eindhoven Airport een klein vliegveld is kun je eigenlijk overal de landingsbaan zien en vliegtuigen spotten. Op de eerste verdieping bevindt zich het panoramaterras. Bij onze dochter is de klauterplek op de eerste verdieping favoriet. Het is een kleine klauterheuvel, waar kinderen hun energie kwijt kunnen.

5. Kinderstoelen in overvloed

In het restaurant op de begane grond is een overvloed aan kinderstoelen. Ideaal!

6. Buggy mee?

Je mag je buggy meenemen tot aan het vliegtuig. Dat is wel handig, want het is soms nogal een stuk lopen. Bij terugkomst in Eindhoven krijg je de buggy wel pas in de bagagehal en moet je soms ook een stuk lopen. Houd daar dus rekening mee! PS: buggy’s vind je terug op de band Afwijkende bagage.

7. Check de website van Eindhoven Airport voor nog meer tips

Eindhoven Airport geeft op hun eigen website ook tips over vliegen met kinderen. De tip van een flesje water met stickers beplakken vond ik zelf erg waardevol.

Tot slot, Eindhoven Airport is een stuk kleiner dan bijvoorbeeld Schiphol. Na de security check is er is maar 1 winkel en er zijn maar 2 restaurants. Dat vonden wij juist erg overzichtelijk en daardoor kindvriendelijk. De vakantiepret begint dus al op Eindhoven Airport!

Deze blogs al gelezen?

Interrailen met een dreumes? Het kan! Femke vertelt!

Femke treint deze zomer samen met haar vriend en zoontje van 1 door Duitsland, Oostenrijk en Tsjechië. In haar vorige blog schrijft ze over de

Rotterdam met kinderen? Ja toch niettan!

Rotterdam, wat hebben we genoten! 2 volle dagen in deze metropool zijn eigenlijk te kort, maar genoeg om een indruk te krijgen van wat de

Op babymoon naar Nepal: een tijgerexpeditie zonder tijgers (deel 3)

Het laatste deel van onze babymoon naar Nepal was een bezoek aan Chitwan National Park, waar onder andere tijgers voorkomen. Tijgers vind ik echt fantastisch.

Volg ons ook!