7 x babyvriendelijke KLM-tips: zo ga je goed voorbereid op reis!

Auteur: Redactie

Dit artikel is gepubliceerd op: 12/01/2019

Op de redactie van Takemeto.nl krijgen we regelmatig leuke en enthousiaste reacties en tips. Sommige zijn het delen waard, zoals deze 7 kindvriendelijke tips over de KLM en reizen met ‘onze’ Nederlandse vliegmaatschappij van Betine. Handig!

De 7 tips van Betine

 1. Reis je met een baby, vraag dan een wiegje aan. Dat kan voor baby’s tot een jaar. Officieel geldt een maximale lengte van 65 centimeter, maar een baby van ruim 70 centimeter past er ook nog prima in. Let wel: met turbulentie moet je je kindje eruit halen. “Wij hadden zo een ideale vlucht, van de 10 uur heeft ons kindje er 9 van geslapen.”
 2. Bugaboo verkoopt hele handige reistassen (kun je ook online huren). Ideaal! Zo heb je je wandelwagen onbeschadigd op je vakantiebestemming. Het is een weliswaar een extra bagagestuk, maar het mag gratis mee. Je moet de tas wel inleveren bij de incheckbalie.
 3. Neem je draagzak mee. Zo kun je je baby makkelijk over de luchthaven dragen.
 4. Bij de KLM mag je gratis je Maxi-Cosi meenemen. Ideaal voor aan boord als je geen wiegje hebt en er een extra stoel beschikbaar is. Maar het is ook handig voor in de huurauto. Zo’n ding erbij huren kost al gauw meer dan € 100 voor 2 weken. Daar heb je bijna een nieuwe voor 😉
 5. Neem (gratis) de wipstoel mee voor op reis. “Onze kleine was net te jong voor de kinderstoel, dus daarom was de wipstoel ideaal. Vraag het wel even aan bij de vliegmaatschappij zelf.”
 6. Je mag bij de KLM ook een koffer van 10 kilo voor je baby gratis meenemen in het ruim. Ideaal voor voeding en luiers.
 7. Vraag aan het cabinepersoneel of je je eigen flesjes mag maken. “De dames (of heren uiteraard) bij ons aan boord vonden het heel fijn dat we het zelf deden. Ze leggen je uit waar je kokend water kunt vinden en we mochten ook zo wat Spa Blauw pakken.”

Beter te veel mee dan te weinig

Tot slot deelt Betine graag de totale paklijst met je: “Haha, wat hadden we uiteindelijk (gratis) bij ons voor onze vakantie van 2,5 week op Curaçao. Ik weet het, belachelijk, maar voor een eerste trip met baby doe je gekke dingen.”

De paklijst van Betine:

 • 2 x ruimbagage van 23 kilo voor papa en mama
 • 1 x ruimbagage van 10 kilo voor de baby
 • 2 rugtassen met voeding, speeltjes, deken et cetera voor aan boord
 • wipstoel
 • Maxi-Cosi
 • draagzak
 • kinderwagen in een grote reistas van Bugaboo
Onze favoriete reisartikelen voor een vakantie met kinderen

Updates ontvangen?

Meld je aan
Sorry but there is some error in adding your email to our subscriber list. Please try again
Het inschrijven is gelukt!

Deze reistips al gelezen?

Vakantiehuistip: Villa Miali Curaçao

“Afgelopen maart verbleven wij met onze kleuter van 4 en baby van 9 maanden 2 weken in een van de appartementen van Villa Miali, gelegen in de rustige villawijk Vista Royal en op een steenworp afstand van Jan Thiel Beach.”

Lees verder

Kinderen en slapen op vakantie: 7 tips van slaapcoach Christien

Lange zonnige dagen, eindeloos zwemmen en spelen plus een nieuwe omgeving en nieuwe avonturen: zo’n vakantie is nogal wat voor kinderen. Je zou bijna vergeten dat je kleine ook hier voldoende slaap nodig heeft, misschien zelfs meer dan thuis!

Lees verder

Annes eerste moeder-dochterweekendje: zo pakte ze het aan!

Sinds Puck er is, al 3,5 jaar, doen we alles samen als gezin. Van korte trips tot een 2 maanden durende reis door Zuidoost-Azië, meestal met z’n drieën. Maar dit keer alleen met mijn dochtertje.

Lees verder

Volg ons ook!