5x bijzondere overnachtingen met kinderen in Nederland

Auteur: Marieke

Dit artikel is gepubliceerd op: 8/01/2019

Na jaren lang in de hotellerie te hebben gewerkt, vergeet je de sfeer van de horeca niet snel. Wat geeft het een goed gevoel om mensen blij te maken. Toen er kinderen kwamen heb ik een ander baantje moeten zoeken, buiten de horeca. Maar áls ik de kans krijg, dan proef ik nog graag de sfeer in een hotelletje.

Die hotelletjes bestaan vaak uit een standaardkamer, waar voldoende ruimte is voor een gezin. Is het geen hotel, dan is het wel een vakantiehuisje. Voor de kinderen is het bijzonder en speciaal; zeker het ontbijt in de ochtend is een gezellige bijeenkomst. Wil je nou toch net eens wat anders dan de standaardhotelletjes of – vakantiehuizen, dan kun je je hart ophalen met de volgende 5 tips voor bijzondere overnachtingen.

1. Brrrr… slapen in een iglo

Wist jij dat je in Nederland in een heuse iglo kunt slapen? Hoe cool is dat en hoe geweldig zullen je kinderen dat wel niet vinden! Er zijn verschillende plekken in Nederland waar je in een iglo kunt slapen. Het lijkt mij geweldig om er te verblijven als er een dik pak sneeuw ligt. Hij staat daarom zeker op onze bucketlist!

2. Bubbelen tussen de toppen van de bomen

Heb je stoere jongens of meiden thuis? Dan is slapen in een boomhut misschien wel wat voor jullie. In Drenthe vind je een boomhut hoog in de bomen. Hij is uitgerust met een barretje en een jacuzzi. Heel spannend en bijzonder dus!

Hij is uitgerust met een barretje en een jacuzzi.

3. Overnachten tussen de wilde dieren

Ook heel leuk is een nachtje slapen tussen de wilde dieren. Het kan in Safaripark Beekse Bergen! Boek er een lodge en hoor vanuit je bed de leeuwen brullen. Tijdens het ontbijt kijk je uit op de giraffen en zebra’s. Een superoriginele overnachting voor jong en oud.

4. Naar de maan en de sterren en weer terug

Als je zo een beetje ‘rondgoogelt’, kom je de leukste en bijzonderste verblijven tegen. Ze zijn vast niet allemaal geschikt met kinderen, maar dit verblijf in een vliegtuig moet toch wel een uitje zijn waar de kinderen enthousiast van worden. Aan het vliegtuig zit een verkeerstoren vast, die dienst doet als keuken. Daar kun je dus heerlijk koken en vanuit je bed kijk je door de vliegtuigraampjes naar de sterren.

5. Schip ahoi!

De laatste tip op mijn lijstje is het unieke verblijf op de SS Rotterdam. Voor kinderen is er op dit schip genoeg te doen. Zo hebben ze aan boord een Playmobile ruimte, een kinderhoek in het restaurant, een speciale rondleiding en nog veel meer activiteiten. Eenmaal moe gespeeld vallen ze schommelend op het water in slaap en kunnen papa en mama nog even genieten van het uitzicht 😉

Zo hebben ze aan boord een Playmobile ruimte, een kinderhoek in het restaurant, een speciale rondleiding en nog veel meer activiteiten.

Heb jij op een bijzondere plek overnacht met kinderen? We lezen het graag in een reactie op Instagram of Facebook!

Volg ons ook op:

Recente blogs:

Updates ontvangen?

Meld je aan
Sorry but there is some error in adding your email to our subscriber list. Please try again
Het inschrijven is gelukt!