5 tips voor leuke én gratis uitjes met kinderen

Auteur: Jeanet

Dit artikel is gepubliceerd op: 3/07/2018

Het is vakantietijd! Gezellig de kinderen 6 weken in en rond het huis. Maar als jullie niet op vakantie gaan en alle vriendjes en vriendinnetjes wel dan kan zo’n zomervakantie best lang duren, voor hen maar ook voor jou. Dus hoe houd je ze bezig zonder dat je aan het einde van de vakantie failliet bent? Want elke week naar de dierentuin hakt er best in. Hieronder vind je 5 tips voor leuke uitjes die ook nog eens (bijna) niets kosten!

1. Picknicken

Schijnt het zonnetje? Pak een kleed en een grote tas en ga picknicken! Zoek een park op, een bos of gewoon in de tuin. Picknicken kan natuurlijk overal. En als het regent dan leg je het kleed toch gewoon op de zolder of in de woonkamer!

De hapjes maak je samen thuis. Dan smaken ze nog lekkerder. En door de hapjes net wat anders op te maken, voelt het voor kinderen al snel als een hele speciale maaltijd. Doe bijvoorbeeld fruit op stokjes doen en steek boterhammen uit met vormpjes.

2. Fietstochtje maken of een wandeling

Ga er samen op uit: maak een fietstocht of een lange boswandeling. Doe elk speeltuintje aan die je tegenkomt en benoem de dingen die je onderweg ziet. Op deze manier ben je er toch samen op uit en ziet je kind de dingen net even anders.

Heb je wat oudere kinderen die fietsen of wandelen niet meer zo leuk vinden. Dan is geocaching, ofwel schatzoeken, misschien een leuk idee. Met behulp van coördinaten probeer je een verborgen ‘schat’ (of cache) te vinden die door iemand buiten in de natuur is verstopt. Vaak is het een kist met daarin een logboek en/of leuke voorwerpen. Die kun je dan inwisselen voor een eigen voorwerp. Anyway, wil je meer weten kijk dan eens op www.geocaching.nl.

3. Gratis uitjes

Jazeker, ze bestaan! Er is vaak meer te doen in de buurt dan je denkt, denk aan speeltuinen, openluchttheaters en kinderboerderijen. Na wat zoeken kwam ik erachter dat er best wat zijn. Je vindt ze op mijn website.

4. Tent opzetten in de tuin

Een jaartje niet naar de camping? Haal de camping dan naar je huis! Maak zelf een tent of zet je eigen tent op, in de tuin of gewoon in de woonkamer. Doe alsof je op vakantie bent. Samen slapen in de tent, eten van campingbordjes en misschien badderen in het opblaasbadje. Net echt!

5. Strand

Een dagje strand, wie houdt er niet van! Ga er vroeg heen, met een gevulde koelbox, en kom laat weer terug. Zo ben je toch een hele dag weg en kost het je niets! De kinderen vermaken zich in de zee en in het zand, en jullie bruinen lekker bij. Overigens is het strand met minder weer ook heerlijk: goed ingepakt, laarzen aan en wandelen maar. Misschien vinden jullie onderweg nog wel een fles met een brief erin!

Zo zie je maar, er zijn genoeg dingen die leuk zijn én niets kosten. Heb jij nog leuke ideeën, laat het dan weten door te reageren op het Facebook of Instagram bericht. Zo kunnen we elkaar informeren en inspireren.

Volg ons ook op:

Recente blogs:

Updates ontvangen?

Meld je aan
Sorry but there is some error in adding your email to our subscriber list. Please try again
Het inschrijven is gelukt!