5 tips voor een uitje met kinderen in Overijssel

Eerder schreef ik al over 5 leuke uitjes in Drenthe. Natuurlijk woont niet iedereen in die geweldige provincie. Daarom dit keer 5 tips voor een uitje in de buurprovincie Overijssel. Uiteraard allemaal prima te doen met kinderen!

1. Hét leukste attractiepark van de provincie

Dat is Avonturenpark Hellendoorn natuurlijk! Toen ik klein was, kwamen we er regelmatig. Met een schoolreisje of samen met mijn ouders. Afgelopen jaar zijn wij er met onze dochter Tirza geweest en zij vond het geweldig. Er zijn vaak leuke acties te vinden, waardoor de entree goed te betalen is. Dit park is echt geschikt voor de ook wat kleinere kinderen (Tirza was toen 3). Wij voelden ons ook weer even klein; wat zijn kinderen een goed excuus om weer optimaal te genieten in zo een park!

Dit park is echt geschikt voor de ook wat kleinere kinderen (Tirza was toen 3).

2. Lekker buiten spelen in de natuur

Klimmen, klauteren en vies worden, wat wil een kind nog meer? Ze leven zich heerlijk uit bij de Ulebelt in Deventer. Er is een grote buitenspeeltuin met hutten, een waterspeeltuin en een kinderboerderij. Dit uitje is perfect voor alle leeftijden en door de ANWB genomineerd voor het leukste uitje van Overijssel.

3. Een leuk uitje op een regenachtige dag

Regent het pijpenstelen, dan hoef je je niet te vervelen! Bij het speelgoedmuseum in Deventer zit je droog en kijk je je ogen uit. Poppen, treinen en heel veel spelletjes. Je vindt het er allemaal en in dit museum hoef je niet alleen te kijken, spelen mag ook!

4. Een all-inuitje voor jong en oud

Preston Palace (Almelo) mag uiteraard niet ontbreken op dit lijstje. Je kunt er een dag, of meerdere dagen, verblijven. Je vindt er onder andere een indoorkermis, een bowlingbaan en om het compleet te maken een zwembad. Je kunt er midgetgolfen of de kinderen bij papa laten en heerlijk genieten van de wellness. Wat wil je nog meer 😉

Je kunt er midgetgolfen of de kinderen bij papa laten en heerlijk genieten van de wellness. Wat wil je nog meer 😉

5. Gratis uitje: avonturenpad in Punthorst

Naar het bos gaan saai? Nee hoor! Dit speciale avonturenpad in Punthorst is helemaal ingericht op kinderen. Onderweg kom je opdrachten tegen. Zo kun je muziek maken in een houten hut, is er een blotevoetenpad, een doolhof en een kabelbaan. Wij hebben deze route al een paar keer gelopen en het verveelt nog steeds niet. Terwijl de kinderen lopen en spelen, kletsen papa en mama ongestoord even bij.

Onderweg kom je opdrachten tegen. Zo kun je muziek maken in een houten hut, is er een blotevoetenpad, een doolhof en een kabelbaan.

Ook in deze provincie is er genoeg te beleven. Hebben jullie nog een leuke tip in Overijssel die niet mag ontbreken? Laat het ons weten in een reactie op Facebook of Instagram!

Volg ons ook op:

Recente blogs:

Updates ontvangen?

Meld je aan
Sorry but there is some error in adding your email to our subscriber list. Please try again
Het inschrijven is gelukt!