5 handige tips voor autovakantie naar Spanje mét baby

Auteur: Yentl

Dit artikel is gepubliceerd op: 7/02/2019

Ok. Ik geef het toe, als je me dit zou hebben verteld toen ik nog zwanger was had ik jullie vast voor gek verklaard. Maar mijn man, ik en onze zoon Jaxx zijn deze zomer met de auto naar Spanje op vakantie geweest. Ik moet toegeven dat het meeviel qua inpakken. We gingen naar het appartement van mijn moeder waar we al een aantal keer eerder geweest. Dus je weet dan precies wat je kunt verwachten etc. Dat scheelt heel erg bij het inpakken. De auto + de dakkoffer zaten he-le-maal volgeladen (uiteraard achteraf te veel meegenomen).

De reiswieg…

Allereerst maar de gouden tip voor een autoreis met een baby: huur een reiswieg! Mijn moeder vertelde ons erover en geloof me, het heeft onze reis zo veel relaxter gemaakt! We weten allemaal dat het niet goed is om uren met een pasgeboren baby in een Maxi Cosi rond te rijden. We deden er 2 dagen over: 2 keer +/- 8 uur per dag. We vertrokken na zijn eerste fles. Daarna viel hij heerlijk in slaap in zijn wieg. We stopten steeds zodra we merkten dat Jaxx aandacht nodig had of als het tijd was voor zijn fruit-/groentehapje.

Allereerst maar de gouden tip voor een autoreis met een baby: huur een reiswieg!

… en het onderstel

Bij de reiswieg kun je ook een onderstel huren. Dat maakt het samen een complete kinderwagen. Ideaal dus voor een vakantie. Het zorgt allereerst voor meer ruimte in de auto en ten tweede is hij heel fijn in gebruik. Hij is verstelbaar zodat je je kindje ook kunt laten zitten tijdens het wandelen.

En dan: Spanje met een baby

Mijn moeder heeft een appartement in Spanje. We verbleven er 2 weken. Bij het appartementencomplex zit ook een zwembad. Heerlijk! Wij vinden het erg belangrijk dat we op vakantie ook rust en regelmaat kunnen creëren voor Jaxx. Dus wij hielden hetzelfde ritme aan voor Jaxx als dat we dat thuis deden. Op tijd zijn flesjes, hapjes en slaapjes. Dit zorgt voor een rustige baby, merkten we.

Even wennen

Zelf moesten we wel erg wennen om met zijn 3’tjes op vakantie te zijn. Lekker lui op het strand liggen zat er niet meer in. Jaxx had best wel wat aandacht nodig en zodra je dacht dat je een momentje voor jezelf had, moest hij vaak alweer eten of wilde hij knuffelen, spelen met ons. Na een weekje waren we het allemaal wel gewend en werd alles wat makkelijker.
Probeer gewoon met het ritme van je baby mee te gaan en daaromheen wat momentjes voor jezelf te plannen.

Probeer gewoon met het ritme van je baby mee te gaan en daaromheen wat momentjes voor jezelf te plannen.

5 reistips voor een autovakantie met baby

  1. Zorg voor een stabiele plek waar je baby rustig kan slapen en eten
  2. Wij verbleven in Platja de Pals, in de buurt van Girona/Barcelona. Dus je kunt goed shoppen en uit eten gaan in de buurt en ons appartement zat ook dicht bij het strand.
  3. Wij hadden voor Jaxx ‘Freds zwemtrainer‘ meegenomen. Dat is een ideaal zwembandje waar je baby lekker in kan spartelen.
  4. Het huren van de reiswieg! Had ik al gezegd, maar die heeft onze vakantie echt geweldig gemaakt!
  5. Deryan campingbedje. Dat is een handig pop-uptentje. Wij namen de onze mee naar het strand zodat Jaxx daar lekker in kon spelen en wij dus ook even onze handen vrij hadden. En hij deed er ook heerlijk zijn middagdutje in!
Onze favoriete reisartikelen voor een vakantie met kinderen

Volg ons ook op:

Recente blogs:

Updates ontvangen?

Meld je aan
Sorry but there is some error in adding your email to our subscriber list. Please try again
Het inschrijven is gelukt!