11 uur vliegen met een dreumes: check mijn handbagage-survivalkit!

Vandaag vliegen we naar Bangkok met onze beweeglijke dreumes Puck van bijna 2. Ze heeft al best veel gevlogen, met wisselend resultaat. Vandaar dat ik toch wel lichtelijk gespannen ben. Maar goed, ik weet ook wel dat we zelf niet gespannen moeten zijn, want dat voelt zij ook. De enige manier waarop ik zelf meer ontspannen ben is als ik (controlfreak) alles goed voorbereid. En dat houdt in: een goed doordachte en efficiënt ingepakte luiertas, ofwel mijn survivalkit!

Gelukkig hebben we een nachtvlucht naar Bangkok dus dat scheelt. Hopelijk 😉 Normaal slaapt Puck vanaf 20.00 uur en dan zo’n 11 uur lang. Dus als we om 18.00 uur gaan vliegen moeten we 2 uurtjes overbruggen. Hoe heerlijk zou het zijn als ze wakker wordt zodra we gaan landen! Mocht het onverhoopt toch iets anders lopen dan ben ik in ieder geval goed voorbereid!

Daarom deel ik hierbij mijn checklist voor de ultieme handbagagesurvivalkit voor onze vlucht van 11 uur:

Pipi

Misschien wel het belangrijkste item in onze survivalkit is Pipi. Dit eendenspeentje van Wubbanub – door Puck zelf Pipi genoemd – is haar favoriete slaapknuffel. Maar ze mag hem ook hebben als ze ziek is of in noodsituaties – bijvoorbeeld bij drama tijdens de vlucht (dat hebben we weleens meegemaakt). Anyway, we hebben een nachtvlucht dus Pipi moet sowieso mee en staat wat mij betreft op nummer 1. We nemen trouwens ook nog 3 reserve Pipi’s mee, want stel je voor…

We nemen trouwens ook nog 3 reserve Pipi’s mee, want stel je voor…

Speelgoed

Natuurlijk gaat er ook speelgoed mee aan boord, alleen al om de hopelijk slechts eerste 2 uur te overbruggen. Puck houdt van tekenen en plakken dus heb ik een tekenblok met potloden en ruim 1.000 stickers aangeschaft. Verder nog een puzzel, haar favoriete boekje en een knuffel.

Eten, snacks en drinkflesje

Onmisbaar natuurlijk: eten! Of zoals Puck het noemt: “Etaah’. We nemen mee: Cracottes, Nijntjekoekjes, rozijntjes en voor de zekerheid een Olvarit-potje. En natuurlijk haar eigen drinkbeker.

iPad

De iPad vol met haar favoriete filmpjes en leuke apps. Ideaal om de 2 uurtjes na het opstijgen mee door te komen mocht het speelgoed geen succes zijn.

Grixx kinderkoptelefoon

Voor bij de iPad of het inflight entertainment system hebben we een kinderkoptelefoon besteld. Leek ons wel handig, dan kan ze lekker haar eigen filmpjes kijken zonder dat wij, of onze buren, er last van hebben. Helaas is het nog niet zo’n succes. Hadden we al wel verwacht hoor, Puck houdt niet zo van dingen strak op haar hoofd (die superlieve staartjes trekt ze er ook altijd na 2 seconden uit) maar goed. Hij gaat mee en hopelijk gaat ze eraan wennen. Voor ieders bestwil.

Wick Air

Puck is nog geen 2 dus ze zou nog bij ons op schoot mogen. Maar aangezien ze nogal beweeglijk is en daarnaast al best zwaar, hebben we ook voor haar een eigen stoel geboekt. Met de Wick Air, een opblaasbaar kussentje dat je als een soort stoelverlenger kunt gebruiken, kan ze er ook nog eens heerlijk op slapen. Lijkt mij in ieder geval heerlijk! Hopelijk denkt Puck er net zo over!

Met de Wick Air, een opblaasbaar kussentje dat je als een soort stoelverlenger kunt gebruiken, kan ze er ook nog eens heerlijk op slapen.

Grote hydrofiele doek + plakband

Om ervoor te zorgen dat ze goed slaapt ga ik een tentje voor haar maken met behulp van een grote hydrofiele doek en plakband.

Extra setje kleding

Ik heb wel eens een horrorverhaal van een moeder gehoord die 11 uur lang met een poepshirt in een vliegtuig heeft gezeten. Lijkt me nou niet heel fijn. Daarom neem ik naast een extra setje voor Puck, ook een schoon shirt voor mezelf mee 🙂

En niet te vergeten…

Over poep gesproken… 😉 Er moeten genoeg luiers mee! En natuurlijk de luierzakjes met een geurtje van de Etos en een tube Bepanthen.

Nog meer handbagage

We checken overigens maar 2 backpacks in dus de volgende items gaan ook mee in de handbagage:

Baby & kinderkleding algemeen
Baby algemeen

Volg ons ook op:

Recente blogs:

Updates ontvangen?

Meld je aan
Sorry but there is some error in adding your email to our subscriber list. Please try again
Het inschrijven is gelukt!