10 x handige kindercadeautjes voor op reis!

Auteur: Jacqueline

Dit artikel is gepubliceerd op: 23/12/2019

We staan aan de vooravond van een nieuw begin in ons leven. Wij hebben namelijk besloten om ons huis en heel veel van onze bezittingen weg te doen en op wereldreis te gaan! We hebben besloten om voor onbepaalde tijd de wereld rond te gaan reizen!

Wanneer de eerste pepernoten in de winkel liggen, beginnen wij normaal gesproken al met het ‘verzamelen’ van de cadeautjes voor de feestdagen. In de laatste maanden van het jaar hebben wij namelijk heel wat feestdagen te vieren: 2 van onze zoons zijn jarig, Sinterklaas komt in het land, daarna schakelen we over naar kerst om op de valreep van het jaar nog mijn verjaardag te vieren op 31 december. Ik hou ontzettend van deze tijd van het jaar. Ik vind feestjes vieren geweldig én cadeautjes bedenken is voor mij ook geen enkel probleem! Door onze grote reis kwam ik er dit jaar voor het eerst niet uit.

We gaan op reis en nemen mee.. cadeautjes!

Omdat wij de komende maanden uit onze backpacks zullen leven, willen we liever geen overbodige spullen meenemen. Voor de kinderen gaat er onwijs veel veranderen. Wij wilden hen daarom de pret van de cadeautjes – die toch wel bij Sinterklaas en verjaardagen horen – niet ontnemen. Ook leggen we ieder jaar wat cadeautjes onder de boom. Dit jaar wilde ik dat ook doen, maar wel bewuster. Dus geen spullen waar zij eigenlijk niets aan hebben.

In dit blog deel ik graag de cadeautjes die leuk (en handig) zijn om te geven als je voor een langere periode op reis gaat. In onze ogen had het geen zin om grote cadeaus te geven, die passen toch niet in de koffer. En omdat we niet weten hoe lang we wegblijven, is er een kans dat ze het speelgoed bij terugkomst al niet eens meer interessant vinden. Wij maakten een combinatie van cadeautjes die handig zijn voor op reis en cadeautjes waar zij direct iets mee kunnen.

Handige kindercadeautjes voor op reis

1. Kindercamera

Wij vonden een kindercamera een handig cadeau. Het is iets wat ze ontzettend goed op reis kunnen gebruiken, maar waar ze ook nu al iets mee kunnen. Wij kozen voor de KidiZoom. Wat wij zo leuk aan deze camera vinden, is dat je er ook spelletjes op kunt spelen en filmpjes mee kunt maken. Deze camera gaven wij met Sinterklaas en ze maken er al volop gebruik van!

2. Zaklantaarn

Wij zullen tijdens onze reis in zowel een hotel, als appartement als in een camper gaan verblijven. Vooral als wij met de camper op pad zijn zal een zaklantaarn ideaal van pas komen.

3. Kinderkoffer

Een kinderkoffer! Wij kozen voor de “Dream Rider Spinner” van Samsonite. Niet alleen omdat de koffers er zo ontzettend leuk uit zien, maar ook omdat de kinderen er zelf op kunnen zitten en dat zij dan voortgetrokken kunnen worden.

4. Snorkelset

Een snorkelset. Wij kozen voor de Atlantis full face Mask kids. Wij zullen volop gaan snorkelen tijdens onze reis. Hoe fijn is het dan om alvast hun eigen snorkel te hebben. Wij vonden een masker die hun hele gezicht bedekt erg handig zodat je niet met aparte brillen en snorkels moest gaan werken. En ook deze duikbrillen vinden wij er zelf onwijs leuk uit zien.

5. Tablet

Een tablet is een iets duurder cadeau, maar wel een cadeau waarvan ik denk dat het perfect past voor op reis. Het is ideaal om de kinderen te vermaken als het wachten op een vlucht bijvoorbeeld langer duurt. Wat wij ook op de tablet hebben staan zijn leerzame spelletjes. Brendt onze oudste zoon is al 5 jaar, dus leerplichtig. Naast dat ik hem zelf les ga geven wil ik hem af en toe wat leerzame spelletjes aanbieden.

Wat wij ook op de tablet hebben staan zijn leerzame spelletjes.

6. Reisspellen

Er zijn zoveel leuke reisspelletjes te koop dat er genoeg keus in is. Het leuke eraan is dat je de spelletjes natuurlijk ook thuis al kunt spelen.

7. Reisbedje

Voor ons jongste zoontje die net een jaar is, bedachten wij een reisbedje (Deryan). Wij vinden het een prettig idee om dat altijd zelf bij ons te hebben. Hij is nog te klein om in een normaal bedje te liggen en ik wil het liever niet aan het toeval overlaten dat wij ergens aan zullen komen waar geen bedje beschikbaar is voor ons zoontje.

8. Rugzakken

Tijdens een dagtocht is het niet nodig om met alle koffers te gaan slepen. Zo is dat natuurlijk ook voor de kinderen. Een kinderrugzak is dan ideaal vonden wij.

9. Strandbal wereldbol

Ontzettend toepasselijk voor bij onze wereldreis. Daarbij is een opblaasbare wereldbol licht en neemt het bijna geen ruimte in, ideaal!

10. Reisdagboekje

De kinderen zullen tijdens de reis een hoop indrukken opdoen. Er zullen hele leuke dagen bij zitten, maar gerust ook dagen die wat minder prettig verlopen zijn. Thuis bespreken wij eigenlijk iedere dag even voor het slapen gaan. Op reis zullen wij dat niet anders gaan doen. Maar hoe leuk is het om er een tastbare herinnering van te maken. Onze zoontjes kunnen zelf nog niet schrijven. Ik vond een heel leuk reisdagboekje waar de kinderen met plaatjes aan kunnen geven hoe hun dag geweest is. Verder is er ook ruimte om samen met het kind een stukje te schrijven.

Tot slot nog 2 leuke tips voor vooraf of voor de thuisblijvers:

  • Diverse knutsel pakketten om bijvoorbeeld zelf fotolijstjes te maken, die wij weer als cadeau bij vertrek aan de opa’s en oma’s kunnen geven.
  • Een inkleurbare wereldkaart speelkleed van de Xenos.
Onze favoriete reisartikelen voor een vakantie met kinderen

Deze blogs al gelezen?

Vakantie met twee ‘eenkindgezinnen’ op Mallorca: dubbel avontuur!

Wij zijn met z’n drietjes thuis: m’n vriend, ons dochtertje Puck (7) en ikzelf. We reizen (en reisden) dan ook heel wat samen. Toen Puck kleiner was, ging dat vaak zonder slag of stoot.

Vakantiehuistip: Villa Miali Curaçao

“Afgelopen maart verbleven wij met onze kleuter van 4 en baby van 9 maanden 2 weken in een van de appartementen van Villa Miali, gelegen in de rustige villawijk Vista Royal en op een steenworp afstand van Jan Thiel Beach.”

Interrailen met een dreumes? Het kan! Femke vertelt!

Rechts van mij slaapt mijn vriend, links onze zoon. Vanuit de hotelkamer in een goedkoop pensionnetje in Frankfurt hoor ik in de kamer naast ons al ruim een uur bellende, lachende en discussiërende Italianen.

Volg ons ook!