Local mama Marta tipt deze 5 kindvriendelijke musea in Barcelona

In Barcelona valt een heleboel te zien! Zeker voor kinderen is er veel leuks te beleven, ook op cultureel vlak. Maar welke musea zijn nou het meest geschikt voor een bezoek met kinderen en wat kunnen ze er überhaupt leren?

Local en expert Marta Rubio van BarcelonaMetMarta.nl tipt ons deze 5 kindvriendelijke musea in Barcelona:

1. Geschiedenismuseum van Catalonië

De geschiedenis van Barcelona en Catalonië komt tot leven in het Museu d’Història de Catalunya. Op een zeer visuele en interactieve manier loop je als bezoeker door de geschiedenis, van de eerste bewoners tot heden. Denk hierbij aan binnenkijken in een Romeins huis, op het paard springen als een ware ridder of de industriële revolutie meemaken. Kinderen leren onder andere over het modernisme (de kunststroom waartoe onder andere Gaudí behoorde), het ontstaan van Catalonië en de Spaanse burgeroorlog. Al met al een zeer leerzaam uitje om je culturele kennis van Barcelona te verrijken.

2. Wetenschapsmuseum

Een superleerzaam en interessant museum – favoriet bij lokale gezinnen – is het CosmoCaixa Museu de la Ciència. Al bij binnenkomst is de spiraalvormige trap met gigantische boomstronk uit de Amazone een indrukwekkend gezicht. In het museum kun je allerlei wetenschappelijke opdrachten uitvoeren en aan de hand daarvan kun je van alles aan je kinderen leren: hoe je kleuren maakt uit primaire kleuren, hoe golven werken of wetenschappelijke principes zoals zwaartekracht. Er is zelfs een klein oerwoud nagebootst waar steeds hevige regenbuien vallen, zelfs met dieren en planten. Het museum heeft ook een grote buitenplaats met terras waar je heerlijk kunt ontspannen.

Er is zelfs een klein oerwoud nagebootst waar steeds hevige regenbuien vallen, zelfs met dieren en planten.

3. Maritiem museum

Dat Barcelona ooit deel uitmaakte van een grote zeenatie is goed te zien bij het Museu Marítim de Barcelona. In de voormalige scheepswerven is nu dit indrukwekkende museum gevestigd dat de maritieme geschiedenis van Barcelona vertelt aan de hand van oude schepen en voorwerpen. Het mooist is zonder twijfel eens om te kijken in de Paleibot Santa Eulàlia. Dit schip ligt voor anker in de haven van Barcelona. Een zeer mooie boot waar kinderen zich even echte piraten zullen voelen! Het restaurant bij het museum is ook een zeer kindvriendelijke plek waar je heerlijk kunt lunchen.

4. Spaans Dorp

Een leuke plek voor nieuwsgierige aapjes is het openluchtmuseum Poble Espanyol in Montjuïc. In dit nagebootste Spaanse dorp vindt men de kopieën van tal van gebouwen uit heel Spanje. De verschillen tussen de regio’s worden zo goed zichtbaar. Ook staan gastronomie, folklore en ambacht centraal in dit museum. Je ziet onder andere glasblazers aan het werk of je kunt een flamencoshow meemaken. Omdat het museum opgezet is als een dorp, kunnen kinderen er lekker doorheen wandelen. Als je naar de kidsroute hebt gevraagd (gimcama familiar) dan kunnen ze op zoek gaan naar allerlei verborgen schatten!

5. Chocolademuseum

Een museum waar kinderen dol op zijn is het Museu de la Xocolata. Hier wordt de geschiedenis van de cacao verteld en hoe die in Barcelona terechtkwam. Kinderen kijken hun ogen uit met de grote chocoladefiguren die gemaakt zijn door de beste patissiers in de stad. Ook worden er regelmatig workshops georganiseerd voor alle leeftijden. Na afloop van je bezoek kun je uiteraard wat lekkers proeven of een souvenir kopen. Een must voor de chocoladeliefhebbers!

Dit waren 5 van mijn favoriete musea in Barcelona die zeker geschikt zijn om met de kinderen heen te gaan. Een overzicht van alle musea in Barcelona vind je terug op BarcelonaMetMarta.nl. Ben jij in Barcelona geweest en heb jij een favoriete kidsmuseum, laat het ons dan weten!

Take me to Barcelona!

Lijkt Barcelona jou ook wel wat? Takemeto.nl heeft al wat informatie over deze bestemming voor je op een rijtje gezet.

  • Je vliegt in ongeveer 2 uur en 15 minuten van Schiphol Amsterdam naar Barcelona
  • De beste reistijd voor Barcelona is mei tot en met juni en september en oktober, in juli en augustus kan het echt heet zijn
  • Onder andere KLM, Transavia en Vueling vliegen direct op Barcelona
  • Auto huren in Barcelona? Alle grote verhuurbedrijven zijn op het vliegveld te vinden: Avis, Europcar, Sixt en Hertz.
  • Deze leuke hotels in Barcelona boek je op Booking.com! Of check deze leuke huizen in en rond Barcelona van Belvilla
  • Liever een pakketreis? Check de deals van bijvoorbeeld Tui.nl of D-Reizen
Booking.com

Deze blogs al gelezen?

Interrailen met een dreumes? Het kan! Femke vertelt!

Femke treint deze zomer samen met haar vriend en zoontje van 1 door Duitsland, Oostenrijk en Tsjechië. In haar vorige blog schrijft ze over de

Rotterdam met kinderen? Ja toch niettan!

Rotterdam, wat hebben we genoten! 2 volle dagen in deze metropool zijn eigenlijk te kort, maar genoeg om een indruk te krijgen van wat de

Op babymoon naar Nepal: een tijgerexpeditie zonder tijgers (deel 3)

Het laatste deel van onze babymoon naar Nepal was een bezoek aan Chitwan National Park, waar onder andere tijgers voorkomen. Tijgers vind ik echt fantastisch.

Volg ons ook!