Le Marche heeft het allemaal: zon, zee, strand en cultuur!

Auteur: Loes

Dit artikel is gepubliceerd op: 14/11/2020

Na een heerlijk week in Piemonte (zie mijn vorige blog) reden we door naar Casteldimezzo in Le Marche. We hadden zin in een weekje zon, zee, strand en een beetje cultuur. De afstand van 500 kilometer viel toch wel wat tegen; het was druk op de weg. Gelukkig deden de kinderen weer gezellig mee op de achterbank.

Camping aan het strand?

Bij aankomst bleek de camping wat ouderwets te zijn, een zoals we vroeger ook met onze ouders bezochten. De eigenaar vertelde ons direct dat we bij niet met de kinderen naar beneden konden lopen, dat was te gevaarlijk. Het beste was om een dorpje verderop naar beneden te gaan of naar de boulevard te rijden. Niet echt een lekkere binnenkomer. De safaritent zag er wel goed uit, er stond speelgoed klaar dus de kinderen konden meteen gaan spelen. We waren de eerste bezoekers van het seizoen, want de gasfles zat nog dicht.

Zwemmen, zwemmen, zwemmen

We konden dan misschien niet direct naar het strand lopen, maar het uitzicht over de kliffen is wel echt heel erg mooi. Soms bij zonsondergang liepen we de camping af naar het uitkijkpunt. Ook Robyn vond het een leuk uitje na het avondeten. ’s Ochtends was dat een goede work-out wanneer ik met Nycke in de draagzak naar beneden liep. Het zwembad was eenvoudig, maar daar hadden we deze camping dan ook op uitgezocht. Nycke (1 jaar) kon lekker in het ondiepe gedeelte spelen. En Robyn (5 jaar) dook ringen op in het diepe. Robyn vond het zwembad het allerleukste van de vakantie. En bijkomend voordeel voor ons: het uitzicht bij het zwembad was fantastisch.

Uitdagend strandbezoek

In een dorpje verderop ligt een mooi strand, Fiorenzuola. Je komt er langs een steile weg. Er komen ook veel locals in het weekend. Het strand is prachtig. Onze kinderen hadden niet veel nodig om zich te vermaken. We hadden een paar emmertjes en schepjes meegenomen, dat is meer dan voldoende. Het was een pittige tocht die voor Robyn ook een uitdaging was. Eenmaal daar wilde ze niet nog eens naar beneden lopen. We hoorden later dat er in de zomerperiode normaal gesproken een busje rijdt. Dat is zeker het uitzoeken waard!

Culturele uitstap(jes)

We maakten ook nog een aantal culturele uitstapjes. Zo bezochten we Urbino. Een mooie stad om weer lekker te verdwalen door de smalle steegjes. Boven bij het uitkijkpunt is een heel grote speeltuin met speeltoestellen voor verschillende leeftijden. En ook nog eens een barretje direct naast de speeltuin. Een geweldige combinatie: terwijl de kinderen speelden, konden wij even uitblazen onder het genot van een biertje. Toen we naar beneden liepen, besloten we direct maar even te dineren. Restaurant Il Girarrosto is een aanrader. Ook gingen we naar San Marino. We beseften wel dat het bijzonder is om hier rond te lopen zonder dat er andere toeristen zijn. Het grote kasteel sloegen we over. Het was erg warm en Nycke lag al in de kinderwagen te slapen. Het was een te grote uitdaging om die naar boven te duwen. Het is per slot van rekening wel vakantie. Tijdens deze culturele uitstapjes vonden de kinderen het erg leuk om mee te gaan. In de stadjes waren voldoende speeltuin(tjes) te vinden. Dat vooruitzicht en lekker op terrasjes zitten zorgde ervoor dat Robyn en Nycke graag meegingen.

Een geweldige combinatie: terwijl de kinderen speelden, konden wij even uitblazen onder het genot van een biertje.

Lekkere afsluiter

Als afsluiter van le Marche aten we bij het visrestaurant op het uitkijkpunt van Casteldimezzo. Het is er superchic, maar kinderen zijn van harte welkom. Nycke kreeg er niet zo veel van mee en vond vooral de levende kreeften superinteressant. Robyn keek haar ogen uit hoe het personeel ons bediende en vond het fantastisch.

3-daagse terugreis

Op de terugweg verbleven we nog 3 nachten op een camping aan het Levicomeer. Het brak de reis lekker op en met Robyn spraken we af dat we geen uitstapjes meer zouden maken. Daar werd ze echt gelukkig van. De hele dag zwemmen in het zwembad en het meer. Robyn en ik gingen ook nog samen op een paddleboard het meer op. Dat hadden we eerder gedaan en ook dit keer was het wederom genieten. Midden op het meer, samen, met alleen maar bergen om ons heen.

SpeelgoedSpeelgoed
SpeelgoedSpeelgoed

Deze blogs al gelezen?

Vakantie met twee ‘eenkindgezinnen’ op Mallorca: dubbel avontuur!

Wij zijn met z’n drietjes thuis: m’n vriend, ons dochtertje Puck (7) en ikzelf. We reizen (en reisden) dan ook heel wat samen. Toen Puck kleiner was, ging dat vaak zonder slag of stoot.

Vakantiehuistip: Villa Miali Curaçao

“Afgelopen maart verbleven wij met onze kleuter van 4 en baby van 9 maanden 2 weken in een van de appartementen van Villa Miali, gelegen in de rustige villawijk Vista Royal en op een steenworp afstand van Jan Thiel Beach.”

Interrailen met een dreumes? Het kan! Femke vertelt!

Rechts van mij slaapt mijn vriend, links onze zoon. Vanuit de hotelkamer in een goedkoop pensionnetje in Frankfurt hoor ik in de kamer naast ons al ruim een uur bellende, lachende en discussiërende Italianen.

Volg ons ook!