Zó leuk kan een all-inclusive hotel in Turkije zijn!

Een ding wisten we zeker, we wilden naar de zon! In december hadden we al een beetje gekeken naar een vakantiebestemming waar in ieder geval zon zou zijn in de zomer. Eigenlijk kwamen we al snel uit bij Portugal en Spanje. Dat was eerder al erg goed bevallen met de kinderen. We besloten toch dat iets anders ook wel eens leuk zou zijn. Toevallig kwamen we op Turkije uit. De meiden waren er nog nooit geweest en in de zomer is er eigenlijk altijd wel zon. Perfect dus!

Een aantal voorwaarden

We hadden wel wat voorwaarden. Zo wilden we een echte familiekamer met een apart slaapgedeelte. Daardoor hoefden we niet op hetzelfde tijdstip naar bed als onze kinderen. Aangezien familiekamers gewild zijn, was het extra belangrijk om vroeg te boeken. Een andere voorwaarde was dat we van Rotterdam wilden vliegen. Dat is een fijne luchthaven en zo veel rustiger dan Schiphol. Door deze voorwaarden vielen er ook al een aantal bestemmingen af. Al snel kwamen we Grand Park Lara tegen, een groot all-inclusive resort in Lara. We twijfelden daardoor wel even, maar besloten er een auto bij te huren en dan konden we gewoon gaan en staan waar we wilden. We waren zelf nog nooit in het gebied Lara geweest. Er is zo veel te doen in de omgeving, dus dat sprak ons wel erg aan. En het was een mooie deal, dus we besloten direct te boeken.

Een andere voorwaarde was dat we van Rotterdam wilden vliegen. Dat is een fijne luchthaven en zo veel rustiger dan Schiphol.

Rotterdam Airport

In juli was het eindelijk zover! We besloten goed op tijd naar de luchthaven te gaan. We vinden het namelijk wel erg fijn als we lekker rustig aan kunnen doen met de kinderen. Voor Fayliene hadden we de kinderwagen meegenomen. Erg prettig, want je weet immers nooit hoe het loopt en hoe lang je moet wachten. De auto hadden we dichtbij geparkeerd bij Valet Parking Rotterdam Airport. Bij Groupon hadden we een leuke actie gevonden, waardoor deze valetparking niet heel duur was. De luchthaven is niet te vergelijken met Schiphol; er zijn wat winkeltjes, maar veel tijd heb je niet. We hadden een vlucht wat later op de dag, dus we hoopten dat de meiden in slaap zouden vallen. Dat gebeurde natuurlijk niet. Ze hadden allebei hun eigen koffertje met speelgoed voor onderweg, dus ze vermaakten zich uitstekend. Eenmaal aangekomen in Turkije pinden we even en gingen we direct door naar de bus. Het was inmiddels al laat, dus tijdens de rit vielen onze dochters in slaap.

Ze hadden allebei hun eigen koffertje met speelgoed voor onderweg, dus ze vermaakten zich uitstekend.

Upgrades are the best

Het inchecken ging enorm vlug en de meiden sliepen lekker door. Het resort was nog groter dan we hadden verwacht. We zaten op de 9e verdieping van een toren. Op de kamer stond ons nog een verrassing te wachten. We hadden namelijk een upgrade gekregen: we hadden nu zelf 2 slaapkamers en een woonkamer! Hoe ideaal wil je het hebben. We zijn snel ons bed ingedoken. De volgende ochtend ging ik naar de informatiebijeenkomst, terwijl de meiden nog lekker sliepen.

Taartjes, ijs, snacks, wafels… hmmm!

Onder onze toren zat een restaurant en daar gingen we meestal heen voor het ontbijt. Het was er veel rustiger dan in het hoofdrestaurant. Tussendoor kon je allemaal lekkers halen, zo waren er op bepaalde tijden taartjes, ijs, snacks, wafels en gevulde aardappel. Er was zo veel keuze! Een tip voor het avondeten is dat je bij de receptie kunt boeken voor het à-la-carterestaurant. Er zijn verschillende thema’s en het eten is er heerlijk, maar het is wel snel vol!

Elke dag naar de kidsclub

In het hotel is een geweldige kidsclub. Eigenlijk wilden de meiden daar het liefste de hele dag naartoe. Er was altijd iemand bij die ook Nederlands sprak. Ze hebben er een dagprogramma, dat de hele week op de deur hangt. Voor sommige dingen rekenen ze wel extra kosten.

In het hotel is een geweldige kidsclub. Eigenlijk wilden de meiden daar het liefste de hele dag naartoe.

Zo hebben ze de volgende activiteiten:

  • Disney T-shirts schilderen
  • schminken
  • paardrijden
  • minigolf
  • darten
  • spelletjes doen
  • koekjes bakken

En de favoriet van onze kinderen was natuurlijk de minidisco! Met de activiteiten konden de kinderen trouwens medailles en certificaten winnen, en die mochten ze ’s avonds dan op het podium komen afhalen.

Zwembadlol

In het resort zijn verschillende zwembaden aanwezig en je kunt ook nog naar het strand. Er is een baby/peuterbadje, 2 diepe baden en een bad met 4 glijbanen. De glijbanen zijn op beperkte tijden open, dat vonden we soms wel jammer!

Volg ons ook op:

Recente blogs: