Zó heerlijk is Koh Lanta met een peuter: check deze leuke tips!

Auteur: Josse

Dit artikel is gepubliceerd op: 18/08/2019

Als 3e bestemming op onze reis door Thailand kozen we Koh Lanta, een eiland dicht bij Krabi. Doordat het laagseizoen was (lees: rust) en vanwege de mooie strandjes leek het ons een ideale bestemming. We spraken een Frans stel met 2 kleine kindjes die er net enkele dagen waren geweest. Zij gaven aan dat het er wel erg rustig was en we beter een andere bestemming konden kiezen. We boekten er desalniettemin een bungalow voor 4 nachten. En dat werden er 6! 🙂    

Van Railay Beach naar Koh Lanta

In ons hotel op Railay Beach boekten we onze volgende bestemming: het  Coco Lanta Resort. Evenals de shared mini-van die ons erheen zou brengen. De reis in die volgepropte mini-van (inclusief wiebelig kind op schoot) duurde in totaal zo’n 4 uur. Gelukkig zijn de wegen naar Koh Lanta goed aangelegd (dat kan weleens anders zijn in Thailand). Het laatste stukje reden we met het busje een boot op die ons naar de Saladan pier bracht, Vervolgens was het nog maar een klein stukje rijden naar onze accommodatie.

Bungalow aan het strand

We verbleven in een Eco bungalow van zo’n 20 vierkante meter. Niet heel groot, maar het zorgde voor een heel knus gevoel. En meer hadden we ook eigenlijk niet nodig. Dankzij de Deryan peuter tent (een toptip!) had onze dochter Philien haar eigen plekje om lekker te slapen (je kon in het resort overigens ook een bedje aanvragen). De bungalow was schoon en we hadden een klein terras met hangmat – chillmodus aan – waar we in de namiddag heerlijk konden borrelen.

Het zwembad was mooi aangelegd en in een paar stappen stond je al in de zee! Naast het zwembad lag een bar waar je heerlijke gerechten kon bestellen. Wij hebben er heel wat kokosnoten weggeslurpt. In het resort kon je tegen zeer schappelijke prijsjes massages krijgen met uitzicht op zee. Uiteraard was dat een fijne bijkomstigheid voor mama en papa ;).

Het zwembad was mooi aangelegd en in een paar stappen stond je al in de zee!

Food & drinks

In de ochtend en middag aten we vaak buiten onze accommodatie, omdat we dan op pad waren. We hebben 2 maal ontzettend lekker ontbeten in de Fruit Tree Lodge met lekkere koffie (en dat is best uitzonderlijk in Thailand!). Huisgemaakte granola, heerlijke yoghurt, wafels, vers gebakken koekjes en ga zo maar door. We zochten meestal eerst even op onze telefoon naar een leuke plek en reden er dan met onze scooter heen. In de avond aten we een aantal keer in de bar van onze accommodatie. Of we liepen het terrein af en aten in een van de leuke tentjes dicht bij het resort, in een straal van 200 meter. Schuin tegenover de accommodatie zat zelfs een restaurantje waar we een ontzettend lekkere Pad See Ew aten. Een oude meneer en zijn vrouw kookten alles vers en plukten de kruiden zo uit de tuin, verser kan niet! Helaas had dit restaurantje geen eigen website en stond het ook nergens vermeld, dus ik heb helaas geen idee hoe het heet.

Activiteiten op Koh Lanta

Via onze accommodatie huurden we een scooter. Eng? Nee! We reden uiteraard rustig en het was ontzettend gezellig. We konden stoppen waar we wilden, bezochten strandjes, barretjes en dorpjes. Plekken waar we anders niet zouden komen. Onderweg zagen we regelmatig wilde aapjes! Gelukkig hadden we vooraf de Tula Toddler draagzak gekocht. Philien zou zo goed en veilig bij ons op de scooter kunnen zitten. Ze deed er zelfs haar middagdutjes in tijdens onze ritten!

Plekken die we met onze scooter bezochten:

De stranden

Een ochtend vertoefden we heerlijk op Kantiang Bay, zonder dat we dat op de planning hadden staan. Onderweg stopten we nog bij een viewpoint en dronken we een lekkere smoothie. Drankjes op dit strand doe je bij de Why Not Bar.

Een dierenwelzijncentrum

Op een ochtend bezochten we het Lanta Animal Welfare Center. We reden er weer heen met de scooter en konden direct aansluiten voor een rondleiding. Wij vinden het belangrijk om bij elke reis die we maken een stichting te bezoeken die bijdraagt aan het welzijn van dieren. In dit centrum kun je met een hond wandelen, koffiedrinken in het kattencafé en dus aansluiten bij een rondleiding. Reserveren is niet nodig, een portie aandacht voor alle lieve hondjes en katjes wel! 🙂

Saladan pier en omgeving

Struin in de straatjes rond de Saladan pier. In dit havendorpje vind je winkeltjes, barretjes en er is – in tegenstelling tot de rest van het eiland – aardig wat bedrijvigheid.

Leuke en handige tips voor Koh Lanta met een peuter

Overweeg je een reis naar Koh Lanta? Hierbij wat tips:

  • Neem een draagzak mee, een wandelwagen is niet handig op dit eiland
  • Huur een scooter, een onvergetelijke ervaring!
  • Reis in de zomer, dat is het laagseizoen
  • Struin door de straatjes rond de Saladan pier
  • Bezoek Lanta Old Town
  • Ga op strandentocht, bikini mee en gaan!
  • Boek een accommodatie met zwembad (het kan er goed warm zijn!)
Baby algemeen

Deze blogs al gelezen?

Vakantie met twee ‘eenkindgezinnen’ op Mallorca: dubbel avontuur!

Wij zijn met z’n drietjes thuis: m’n vriend, ons dochtertje Puck (7) en ikzelf. We reizen (en reisden) dan ook heel wat samen. Toen Puck kleiner was, ging dat vaak zonder slag of stoot.

Vakantiehuistip: Villa Miali Curaçao

“Afgelopen maart verbleven wij met onze kleuter van 4 en baby van 9 maanden 2 weken in een van de appartementen van Villa Miali, gelegen in de rustige villawijk Vista Royal en op een steenworp afstand van Jan Thiel Beach.”

Interrailen met een dreumes? Het kan! Femke vertelt!

Rechts van mij slaapt mijn vriend, links onze zoon. Vanuit de hotelkamer in een goedkoop pensionnetje in Frankfurt hoor ik in de kamer naast ons al ruim een uur bellende, lachende en discussiërende Italianen.

Volg ons ook!