Zo bruisend én kindvriendelijk is het Duitse Bremen! Check deze leuke tips!

Auteur: Ilse

Dit artikel is gepubliceerd op: 6/11/2019

Onlangs kon je het eerste deel van onze miniroadtrip langs de Duitse Sprookjesroute al lezen. In deel 2 gaan we via Hamelen naar het bruisende Bremen. En wat een geweldige stad is dat!

Op bezoek bij de rattenvanger

Op weg naar Bremen stopten we natuurlijk bij de rattenvanger in Hamelen. Onderweg las ik het sprookje voor zodat de kinderen in de stad wat zouden herkennen. En dat was een succes, in no time zagen ze de ratten op de tegels en konden we in de stad achter ze aan op zoek naar nog meer ratten. Door de ratten op de kinderkopjes te volgen kom je langs de bezienswaardigheden. Wij vonden Hamelen een leuk en levendig stadje.

Onderweg las ik het sprookje voor zodat de kinderen in de stad wat zouden herkennen.

De Bremer Stadsmuzikanten

Van het ene sprookje naar het andere: Bremen. Alles in deze stad draait om de Bremer Stadsmuzikanten, een luidruchtige ezel, hond, kat en haan. Ze waren op weg naar Bremen, maar kwamen daar waarschijnlijk nooit aan, wij gelukkig wel. Je ziet dit 4-tal overal in de stad en dat is voor de kinderen een feest der herkenning. We sliepen in het Best Western Hotel City en hadden een familiekamer. Dat is een aanrader, want je verblijft dan in een ruim 2-kamerappartement met keuken midden in de stad.

Kriskras de stad door

In Bremen kun je bijna alles te voet doen en ondanks de kinderkopjes is het met een buggy ook goed begaanbaar. In het oude centrum waan je je honderden jaren terug tussen de enorm mooie oude gebouwen. Loop rond tussen de kathedraal, het gemeentehuis en het marktplein en ontdek steeds nieuwe dingen. Alle bekende bezienswaardigheden vind je op de kaart.

Wat er niet op staat is de put van de Bremer stadsmuzikanten. Deze vind je aan de rand van het marktplein in de richting van de McDonalds. Als je een muntje erin gooit hoor je een van de muzikanten. De Böttcherstrasse is een smal straatje van 100 meter waar veel te ontdekken valt. Dagelijks vanaf 12 uur speelt het klokkenspel. Loop je na de klokken iets door dan vind je een klein aquarium. Van de put en de Böttcherstrasse konden onze jongens geen genoeg krijgen.

Als je een muntje erin gooit hoor je een van de muzikanten.

Das Viertel Schnoor

Een bruisend, hip en familievriendelijk wijkje is Schnoor in Bremen. Loop vanuit het oude centrum in een paar minuten naar dit onbeschrijflijk schattige wijkje om te genieten van de kleurrijke smalle straatjes met winkeltjes, restaurantjes en niet te vergeten de snoepwinkel. Vanuit Schnoor loop je voorbij de Kunsthalle en hier tegenover vind je een leuke speeltuin. Loop je iets verder door op de Ostertorsteinweg dan kom je de leukste boetiekjes, terrasjes en koffiebars tegen.

Eten en drinken met kinderen in Bremen

Ook in Bremen zit je voor het eten en drinken goed. Mijn tips:

  • Aan de rivier de Weser ter hoogte van de Schlachte vind je een hele rij met Biergartens en restaurants inclusief een relaxte sfeer. Neem plaats aan een lange tafel en geniet.
  • Een ontbijtje of ijsje bij Cream Lovers in het oude centrum mag je niet missen. De naam doet iets anders vermoeden maar ze hebben ook gezonde ontbijtopties.
  • Markthalle Acht: een ruim opgezette foodhall met voor ieder wat wils en genoeg ruimte voor de kinderen om te bewegen. De betaalde toiletten zijn schoon en beschikken over een verschoningsgelegenheid.
  • 1885 Burger, prima plek voor een goede burger. Ze hebben een speelmand, kinderstoelen en kindermenu.
  • Emma am See in het Burgerpark. Na een bezoek aan de speeltuin en de kinderboerderij in dit fijne park mag een gebakje of ijsje bij Emma niet ontbreken. Er is een speeltuintje en verschoningsgelegenheid.

Zon, zee en strand in Bremen?!

Om de citytrip compleet te maken brachten we een bezoek aan Strand, een stadsstrand ongeveer 15 minuten lopen vanaf het oude centrum. Een leuke wandeling langs de Weser brengt je bij het pondje en binnen een minuut zit je met je voeten in het zand. Ook hier aan eten en drinken geen gebrek. We hebben er een heerlijke middag gehad in het zand en het water.

Bremen heeft ons positief verrast en we zullen met of zonder de kinderen zeker een keer terug komen. De wijk Überseestadt en het Science Museum Universum staan op het lijstje voor de volgende trip.

Deze blogs al gelezen?

Interrailen met een dreumes? Het kan! Femke vertelt!

Femke treint deze zomer samen met haar vriend en zoontje van 1 door Duitsland, Oostenrijk en Tsjechië. In haar vorige blog schrijft ze over de

Rotterdam met kinderen? Ja toch niettan!

Rotterdam, wat hebben we genoten! 2 volle dagen in deze metropool zijn eigenlijk te kort, maar genoeg om een indruk te krijgen van wat de

Op babymoon naar Nepal: een tijgerexpeditie zonder tijgers (deel 3)

Het laatste deel van onze babymoon naar Nepal was een bezoek aan Chitwan National Park, waar onder andere tijgers voorkomen. Tijgers vind ik echt fantastisch.

Volg ons ook!

  • Instagram
  • Facebook