Zó bereid je je voor op een campervakantie van een paar maanden mét kinderen

Auteur: Jacqueline

Dit artikel is gepubliceerd op: 15/05/2019

Ik ben Jacqueline en woon samen met mijn vriend en 2 peuters (1 en 3) in Hilversum. Als je me met 1 lied moet omschrijven, dan zou ‘Opzij opzij opzij’ van Herman van Veen het meest in de buurt komen. Plak daar een dosis impulsiviteit aan vast en c’est moi.

Zo besloten we ook dat het tijd was om een huis te kopen. Daar waar sommige mensen er meerdere maanden of zelfs jaren over doen, was het bij ons in 2 weken gepiept! Hoppaaa, wat nou oververhitte huizenmarkt? Het zou overigens kunnen dat de hormonen van mijn 2e zwangerschap er enige invloed op hadden.

Zo gezegd, zo gedaan: we gaan reizen!

Na enkele maanden in het huis en een baby verder sloeg de onrust weer toe. Tijd voor iets nieuws! Zo gezegd, zo gedaan. We besloten om volgend jaar een paar maanden door Europa te reizen. Dat geeft ons mooi nog een jaar om de meest fantastische camper te zoeken voor deze trip. Je raadt het al: datzelfde weekend hadden we een camper. Echter, er gingen wel úren scrolwerk aan vooraf. Dit zijn onze 3 belangrijkste (kindgerelateerde) overwegingen:

  1. We wilden minimaal 4 vaste slaapplekken. Daardoor kom je al snel uit bij een 6-persoonscamper. We zagen het niet zitten om iedere avond het zitgedeelte te verbouwen naar een bed en ‘s ochtends weer terug te zetten. Zeker met die vroege vogels van ons is het wel lekker als een van ons nog iets langer in bed kan blijven liggen en niet meteen om 6 uur aan de gang moet met deze verbouwing.
  2. We hadden nog meer slaapeisen. Van de 4 vaste slaapplekken moest er een 2-persoonsbed zijn en 2 losse. Zo kwamen we al snel uit bij een alkoofcamper met stapelbed achterin.
  3. Opslagruimte: als we met kinderen op pad gaan voelt dat voor ons altijd als een halve volksverhuizing. De volledige inboedel moet natuurlijk opgeborgen kunnen worden.

Je raadt het al: datzelfde weekend hadden we een camper. De ideale camper vinden bleek een fluitje van een cent.

Klein detail

Wat we over het hoofd hadden gezien, waren geschikte gordels bij ‘de dinette’, de plek waar de kinderen zitten. Tip: zoek een camper met een 3-puntsgordel, scheelt je heel wat zoekwerk én geld. Wij hebben alleen heupgordels in ons huis op wielen, terwijl de Hollandse kinderstoeltjes louter werken met 3-puntsgordels. We hebben stad en land afgezocht naar geschikte en goedgekeurde stoeltjes. Het halve vakantiebudget lichter, maar geslaagd!

Een postsorteercentrum is er niets bij

Vervolgens de voorbereidingen inclusief paklijst. Dat is een volkomen ander verhaal. Al onze tripjes naar speciaalzaak De Wit Schijndel en andere kampeerwinkels ter inspiratie zijn niet op 2 handen te tellen. Bij de afweging wat we nodig hadden, was steevast onze enige conclusie: alles! Enkele weken voorafgaand aan de reis stroomden de bestellingen binnen. Ik wil namelijk wél goed voorbereid op pad gaan. Mijn vriend noemde ons huis zelfs het ‘postsorteercentrum van Post.nl’. Geen commentaar.

Mijn vriend noemde ons huis zelfs het ‘postsorteercentrum van Post.nl’. Geen commentaar.

De dag die je wist dat zou komen

Dan is het zover: ‘de dag die je wist dat zou komen’. Man, man een aflevering van ‘Ik vertrek’ is er niks bij! Mijn stressniveau is superhoog. Niet om het klaarmaken van de camper, maar om het huis ‘huurderproof’ te krijgen. Op de valreep hadden we namelijk nog wat expats geregeld die ons huis zouden bewaken. Heel fijn! 2 uur later dan gepland, alsnog volledig uitgeput, ben ik bij het kinderdagverblijf om onze kroost voor een laatste keer op te halen. Het vakantiegevoel is nog even ver te bekennen. Het hoogtepunt van de vakantie tot nu toe is de periode waarin je hem aan het plannen bent, ver vóór D-Day… Maar we zijn lossssssssss. 3 maanden vrijheid, blijheid. Wish us luck! Binnenkort meer over onze reis!

Volg ons ook op:

Recente blogs:

Updates ontvangen?

Meld je aan
Sorry but there is some error in adding your email to our subscriber list. Please try again
Het inschrijven is gelukt!