Zó begin je ’t best een autotrip naar Frankrijk met 3 kids!

Auteur: Annabelle

Dit artikel is gepubliceerd op: 26/05/2019

Vliegen is een feestje, de goedkoopste hostels geven een kick, 1.200 kilometer in 1 stuk rijden is geen probleem en no-goreisbestemmingen bestaan niet. Juist, dat was het prekinderentijdperk. Nu we reizen met onze 3 kinderen denken we overal goed over na. Welke vaccinaties hebben we nodig, kunnen we rechtstreeks vliegen en is de bestemming veilig… Zomaar een paar vragen die wij ons stellen voordat we een reis boeken.

Omdat Siblu ons dit keer heeft uitgenodigd voor een vakantie in Zuid-Frankrijk, hebben we nieuwe ‘luxeproblemen’ om ons hoofd over te breken. Hoe krijgen we al onze spullen mee in de auto en hoe komt iedereen vrolijk en fris aan op de plaats van bestemming?

Oneindig veel ruimte

Peugeot maakt het ons direct gemakkelijk. Zij stellen voor deze reis hun grootste wagen beschikbaar: een Peugeot 5008 SUV. De kofferbak biedt ruimte voor meer dan je lief is: de koffers, de kinderwagen, fietsen voor de kinderen, skateboards, surfgear, wat boodschappen, er komt geen einde aan.

En wat ik nog wel het grootste voordeel vind, er passen met gemak 3 autostoelen op de achterbank. Luxeprobleem nummer 1 is getackeld.

Overnachten op stand

Luxeprobleem 2 geeft ons meer hoofdbrekens. Hoe komen we allemaal happy aan in Zuid-Frankrijk? Voordat we kinderen hadden, vertrokken we gewoon. We reden door tot we geen zin meer hadden, pakten een hotelletje of deden een power nap op een parkeerplaats. We zagen wel. Omdat ik een goedkoop weghotel niet zie zitten met mijn bloedjes, besluiten we het ook helemaal anders aan te pakken. We willen overnachten op stand! Ik ga op zoek naar een château. Omdat we niet te ver willen afwijken van de route en we graag tot over de helft komen, zoek ik op booking.com op de kaart naar mooie accommodaties. Na enig speurwerk kom ik Chateau de Denonville tegen. Een prachtig oud kasteel, een uur gelegen onder Parijs. We overnachten in de familiekamer. De karakteristieke kasteelkamer is meer dan prachtig en overal zie je oude details. De familiekamer biedt meer dan genoeg bedden en gelukkig staat er een campingbedje klaar zodat ook de kleinste jonkheer direct plat kan na de lange rit.

De familiekamer biedt meer dan genoeg bedden en gelukkig staat er een campingbedje klaar zodat ook de kleinste jonkheer direct plat kan na de lange rit.

Ridders en prinsessen

Na een goede nacht worden we allemaal uitgerust wakker. De kinderen – die we de vorige avond slapend hebben kunnen overleggen – zijn verrast als ze wakker worden. De oudsten discussiëren of dit kasteel van ridders of van koningin Elsa is geweest. Beneden is een vorstelijke tafel gedekt voor het ontbijt. Samen met de andere hotelgasten – ze verhuren totaal slechts 5 kamers – doen we ons tegoed aan onder andere de lekkerste croissants, huisgemaakte jam en ovenverse brioche. De hartelijke eigenaren die bijzonder goed Engels spreken nodigen ons uit om zelf het kasteel en de ruime tuin te ontdekken. Elke ruimte is perfect onderhouden en even prachtig. We besluiten een duik in het binnenzwembad over te slaan en onze reis te vervolgen naar Siblu Les Charmettes.

Luxeproblemen opgelost

Na nog eens een dikke 4 uur komen we aan op bestemming. Door de ruim 10 uur durende rit op te splitsen met een overnachting in het unieke chateau is de reis prima te doen én hebben we alvast een prachtige ervaring beleefd zo aan het begin van de vakantie. Zowel de auto als de hotelovernachting heeft voor een goed begin van de reis gezorgd!

Volg ons ook op:

Recente blogs:

Updates ontvangen?

 
Meld je aan
Sorry but there is some error in adding your email to our subscriber list. Please try again
Het inschrijven is gelukt!