Wintersport in Oostenrijk met een dreumes: “We skieden dagelijks beiden 1 dagdeel!”

Auteur: José

Dit artikel is gepubliceerd op: 7/03/2019

Jarenlang achter elkaar gingen we met onze familie op wintersport. 2 jaar geleden vierden we onze honeymoon op Sri Lanka (heel vervelend!) en vorig jaar was ik net bevallen dus ging het skiën aan onze neus voorbij. Dit jaar besloten we wel te gaan, maar nu mét onze kleine dreumes!

Monique Smit doet wonderen

Vrijdagochtend 5.00 uur, daar gaan we. Kost een extra vrije dag, maar omdat we in de voorjaarsvakantie zitten, willen we de files op zaterdag vermijden. En dat is gelukt! We hebben er 13 uur over gedaan en dat inclusief een aantal stops om de benen te strekken en onze dochter Jinthe te verschonen (wat overigens top geregeld is in Duitsland; er zijn speciale gratis babyverschoonruimtes met alles erop en eraan). Tijdens de autoreis heeft Jinthe tegen onze verwachting in (zo zie je maar, niks is te plannen) niet veel geslapen maar we hadden een tas vol speelgoed en eten dus genoeg vermaak! Ook Monique Smit (de kinderliedjes dan he ;)) doet wonderen.

Een beetje luxe mag best

We verbleven in Hotel Alpina in Rauris (Oostenrijk) op basis van halfpension. Het was voor ons de eerste keer, een hotel in plaats van een appartement. We waren op voorhand wat sceptisch maar o wat was dit heerlijk! Wintersport is – zeker met een dreumes – een actieve vakantie dus geen drukte met boodschappen, koken, afwas en was maar wel elke dag een schoongemaakte kamer was toch wel errrug luxe! We boekten een ruime kamer zodat we het campingbedje uit het zicht van ons bed konden zetten en daardoor geen gedoe hadden met een wakker meisje als wij naar bed gingen. We hadden ons al verheugd om lekker te zwemmen, maar helaas werd Jinthe daar niet blij van (en wij trouwens ook niet); het water was kkkkoud! In de avonden gebruikten we de uberhandige Babyfoon 3G app zodat wij in de zogenaamde wintertuin van het hotel konden chillen en tegelijkertijd Jinthe in de gaten konden houden.

Wintersport is – zeker met een dreumes – een actieve vakantie dus geen drukte met boodschappen, koken, afwas en was maar wel elke dag een schoongemaakte kamer was toch wel errrug luxe!

O(p)pa(s) en oma

Uiteindelijk hebben we meer geskied dan gedacht. Dat kwam mede door het kleine skigebied; alles is op korte afstand van elkaar. We skieden dagelijks beiden 1 dagdeel. Tijdens de lunch zaten we vaak bij Gasthof Maislau (aanrader!) vlak bij de piste en op 20 minuten lopen van het hotel. Een middagdutje met onze dreumes meedoen na een flinke work-out ’s ochtends was zo erg nog niet. We konden zelfs samen een dagje sjezen door de sneeuw en romantisch heisse Choco drinken doordat pake en oma met liefde een dagje oppasten in ruil voor een dag op de latten.

Zon en sneeuw

Het leek me zó leuk om met Jinthe te sleeën, maar daar waren de omstandigheden eigenlijk niet naar. Alles wat we liepen was sneeuwvrij en goed begaanbaar en om haar nu al van een bult af te laten glijden… Dus die parkeren we even voor volgend jaar! De draagzak had ik voor de zekerheid meegenomen maar die was toch wel fijn om bij ons te hebben! De skibus en gondel in gaan toch net iets makkelijker zonder kinderwagen. In ons geval deed de zon erg haar best en is een likje zonnebrand en een zonnebril (een hele uitdaging om hem op te houden maar dat is weer een ander verhaal) zeker niet overbodig!

De draagzak had ik voor de zekerheid meegenomen maar die was toch wel fijn om bij ons te hebben!

Een ding is zeker, een wintersport mét kind(eren) is totaal anders dan zonder, maar zeker niet minder leuk! Heb geen hoge verwachtingen van het skiën (en après-skiën) maar focus op de gezelligheid en geniet van het mooie winterwonderland en het komt vanzelf goed!

Onze favoriete reisartikelen voor een vakantie met kinderen

Volg ons ook op:

Recente blogs: