Weer ’s wat anders: Ellen ging met haar gezin naar wonderful Washington!

Auteur: Ellen

Dit artikel is gepubliceerd op: 7/03/2019

Eindelijk! Na lang aftellen staan onze koffers klaar; we vertrekken naar Amerika!! De verwachtingen zijn hooggespannen bij ons alle 3. Het is de eerste reis waarbij ik me afvraag of onze dochter Ellemieke (2015) het wel fijn zal vinden. De rechtstreekse vlucht Brussel – Washington vertrekt om 10.20 uur. We zijn vlot en tijdig ingecheckt dankzij de speciale security gate voor gezinnen op Brussels Airport. Alle tijd dus om rustig te gaan ontbijten en onze vakantie te starten.

Ellemieke is overenthousiast als ze het vliegtuig ziet staan aan de gate. Ze staat te zingen en dansen: “Kijk, mijn vliegtuig voor Amejika.” Met haar eigen trolley in de hand, stapt onze meid het vliegtuig in. Haar koffertje is gevuld met een (voor)leesboek, popje Ellie, de iPad, een nieuwe hoofdtelefoon, kleurtjes, een nieuw oefen-/kleurboek en om het hongerig maagje te stillen ook een koek, fruit en enkele lolly’s. Er zitten ook een paar cadeautjes in verstopt die ze tijdens de vlucht mag openmaken als ze flink is.

Voorbijgevlogen

Nog voor het opstijgen ontdekt ze de filmpjes op het inflight entertainment die ik samen met haar doorloop. Ze kiest alvast Dora uit. Dat ons vliegtuig in de lucht gaat doet haar niets. Preventief voor pijnlijke oortjes hebben we haar neusje gespoeld met fysiologisch water en hebben we water en een snoepje bij de hand tijdens het opstijgen maar dat blijkt niet nodig. De bijna 9 uur ‘vliegen’ op deze manier letterlijk en figuurlijk voorbij.

Lost…

Bij aankomst in Washington DC krijgen we even te maken met een domper op onze reisvreugde: er blijkt een koffer spoorloos te zijn. Door het wachten en het vele papierwerk verliezen we toch al snel 3 uur. Terwijl papa de papieren invult, ga ik met Ellemieke een drankje kopen, spelen we een spelletje en zingen we liedjes om de tijd te doden. Nu dus midden in de spits naar ons hotel. Het geeft me een wrang gevoel om de vakantie te starten met de helft van onze bagage. Gelukkig pak ik altijd alles verdeeld in, de helft van ieders kledij in elke koffer. Praktische zaken zoals toiletgerief, medicatie, zonnecrème et cetera neem ik natuurlijk maar één keer mee. En je raadt het al, dat zit natuurlijk in de missing suitcase!

Gelukkig pak ik altijd alles verdeeld in, de helft van ieders kledij in elke koffer.

Acclimatiseren? Met een airco!

We logeren in The Embassy Row hotel. We kozen voor dit hotel voor de goede ligging én omdat het een zwembad op het dak heeft. Dat lijkt ons leuk om wat te acclimatiseren. Na te hebben ingecheckt trekken we de stad in. Na het lange zitten is het tijd voor een stevige wandeling in de warme Amerikaanse zon. We gaan naar het Witte Huis. Op het grasplein ervoor kan Ellemieke vrij rondlopen tussen de vele eekhoorntjes. Van daaruit gaan we op zoek naar een restaurantje. We willen ons meteen écht in Amerika wanen dus bestellen we een burger met frieten. Het smaakt! De vermoeidheid slaat toe dus we kruipen de eerste nacht op tijd in ons bed.

Jetlagje

Uitslapen zit er niet in. Er heeft eentje een jetlag. Midden in de nacht is Ellemieke klaarwakker. Haar bij me in bed nemen helpt niet. Daar zit ik dan, om 4 uur ‘s nachts met de playmobil te spelen. In de buurt van ons hotel zijn genoeg leuke plaatsen om te gaan ontbijten die we de komende dagen zullen ontdekken. Na het ontbijt trekken we naar de wijk Georgetown. Het is een leuke regio met toffe winkeltjes. Omdat we zo vroeg zijn (de jetlag van dochterlief, remember?) is er nog niet veel open. We kopen wat drankjes en fruit in een winkeltje en zetten ons op een bankje bij het water (Senator Charles H. Percy Plaza). Op het pleintje zijn leuke fonteinen. Ellemieke trekt meteen al haar kleren uit en zoekt de waterpret op.

…and found!

In elke straat is er wel een kleine supermarkt zoals de CVS te vinden. Keuze genoeg aan gekoelde (suikervrije) drankjes en vers gesneden fruit. Mijn man Pieter heeft een meeting in de namiddag dus tijd voor platte rust voor mama en dochter op de rooftop van ons hotel. Met meer dan 30°C doet een frisse duik deugd. Het dutje nadien evenzeer. Als we terug op onze kamer komen om ons te douchen staat er een verrassing: onze koffer! Blij en opgelucht dat we onze persoonlijke spullen terughebben. Weer helemaal fris voor een wandeling en een diner trekken we de stad weer in.

Als we terug op onze kamer komen om ons te douchen staat er een verrassing: onze koffer!

Dino day!

Ellemieke slaapt inmiddels al tot 6.30 uur; de jetlag lijkt snel te passeren, OEF! Ook vandaag heeft Pieter de hele dag meeting, genieten van de quality time met dochterlief. Ik voel me wel op mijn gemak in deze stad dus loop zonder onveilig gevoel alleen met onze peuter op straat. We proberen de vakantie ook voor Ellemieke aantrekkelijk te maken. We starten de dag bij het zwembad. Rond de middag is ze moe, tijd voor een dutje in de buggy terwijl we naar Lincoln Memorial wandelen. Het is HOT. Met onze voetjes in het grote fontein vinden we afkoeling. Het ijsje dat we kopen smelt meteen weg. Om de hitte te ontsnappen gaan we verder naar het Museum of National History. Of hoe ik het aan Ellemieke uitleg: het museum van de dinosaurussen. Ze vindt het geweldig! De rest van de avond kan ze er niet over zwijgen. Hopelijk droomt ze er niet over deze nacht.

To the moon and back

Meer van dat dus! Na onze american pancakes met fruit voor ontbijt staat het National Air and Space Museum op het programma. De inkomhal met grote raketten maakt meteen grote indruk. We mogen zelfs in een raket rondlopen, eten een écht astronautenijsje en raken een stukje van de maan aan. Al de musea rond National Mall, de groene grasstrook tussen Lincoln Monument en Capitol Hill, zijn gratis toegankelijk. Een leuke plaats om te picknicken of even uit te rusten.

Al de musea rond National Mall zijn gratis toegankelijk.

Onze zorgen dat onze peuter nog te klein is voor Washington, musea et cetera zijn nergens voor nodig geweest. Ze vermaakt zich hier prima! Eén minpuntje: de taxi’s zijn hier niet geel. Morgenvroeg nemen we de trein naar New York. Benieuwd of dat ons evenzeer kan bekoren? Lees zeker het vervolg!

Volg ons ook op:

Recente blogs:

Updates ontvangen?

Meld je aan
Sorry but there is some error in adding your email to our subscriber list. Please try again
Het inschrijven is gelukt!