Weekendje Parijs?! 3 goede redenen waarom je de kinderwagen beter thuis kunt laten

Auteur: Loes

Dit artikel is gepubliceerd op: 12/05/2019

Genietend van de eerste zonnestralen besloten we dinsdag om die aanstaande vrijdag naar Parijs te gaan. Een ministedentrip met goede vrienden én onze dreumes. Al snel kwamen we erachter dat Parijs niet buggyvriendelijk is. Maar dat mocht de pret niet drukken. Hierbij mijn 3 redenen waarom je kinderwagen beter thuis kunt laten. O en ik geef je nog 2 heel kindvriendelijke plekken in Parijs. 😉

3 x waarom Parijs niet kinderwagenvriendelijk is

1. De metro

Ondanks dat je met de metro de stad snel doorkruist is het met een kinderwagen niet praktisch. In de meeste stations zijn geen liften en/of roltrappen. De echte stijlvol geklede Parisienne tilt met gemak haar lichtgewicht buggy met kind trap op en af. Wij hadden daarentegen een zware kinderwagen die we de trappen op en af moesten sjouwen.

In de meeste stations zijn geen liften en/of roltrappen.

2. Montparnassetoren

Ondanks dat dit gebouw beschikt over een supersnelle lift die je in 38 seconden naar de 56ste verdieping brengt, moet je de laatste 3 verdiepingen met de trap afleggen. Daarom kozen we ervoor om de kinderwagen even te stallen bij een aardige medewerker die aangaf dat het wel op eigen risico was. Gewapend met kinderslot durfden we dat risico wel aan. En wauw wat een uitzicht!

3. Sacré-Cœur, Montmartre

De mooie schilderswijk Montmartre is fantastisch, maar niet met een kinderwagen. Wij volgden de toeristische route die ons leidde naar de Sacré-Cœur. Onderweg kwamen we heel wat uitdagingen tegen. Lees: veel trappen, smalle trottoirs en hordes toeristen. Eenmaal boven is het uitzicht adembenemend. Dat dan weer wel.

Vooruit, 1 reden waarom je de kinderwagen eigenlijk niet kunt missen

Natuurlijk was de kinderwagen ons niet alleen maar tot last. We hebben er ook veel plezier van gehad. Ons hotel Citadines Montmartre Paris had namelijk maar 1 kinderstoel en die was tijdens het ontbijt al bezet. Dus we waren erg blij dat we de kinderwagen als kinderstoel konden gebruiken. Ook in veel restaurantjes was er geen kinderstoel aanwezig en ook daar waren we maar al te blij met de kinderwagen. Onze kleine dreumes blijft namelijk niet rustig in de Minimonkey Chair zitten.

2x kindvriendelijk Parijs

Tot slot heb ik nog 2 kindvriendelijke tips voor je!

  1. In het mooie winkelcentrum Lafayette vind je naast een afdeling vol met speelgoed en kinderkleding ook een aparte verschoonruimte mét schommelstoel, kinderstoel en magnetron. Gewoon even de bordjes volgen. Ideaal!
  2. Buffalo Grill Blanche! Toevallig kwamen we ’s avonds terecht in dit restaurant vlak bij de Moulin Rouge. Echt een aanrader! Er was een kinderstoel en ze hadden kleurtjes en een kleurplaat, een goedkoop kinderkeuzemenu met verrassing en ontzettend leuk personeel. 

In het mooie winkelcentrum Lafayette vind je naast een afdeling vol met speelgoed en kinderkleding ook een aparte verschoonruimte mét schommelstoel, kinderstoel en magnetron.

Samenvattend was het een heerlijk weekend in Parijs! Onze dreumes had voldoende mogelijkheden om te bewegen. We hebben bijvoorbeeld gepicknickt in Jardin du Luxembourg. Door de leuke straatjes – die trouwens slaapverwekkend hobbelen – met mooie uitzichten en gezellige winkeltjes waren we het leed dat ‘kinderwagen tillen’ heet, bijna vergeten.

Volg ons ook op:

Recente blogs:

Updates ontvangen?

Meld je aan
Sorry but there is some error in adding your email to our subscriber list. Please try again
Het inschrijven is gelukt!